17 / 07 / 2024

midyat mor gabriel manastırı

midyat mor gabriel manastırı

Geçtiğimiz yıl Ağustos ayından beri devam eden 'Mor Gabriel' davasında yeni bir aşamaya gelindi. Mahkeme manastıra ait arazinin köylülere verilmesini reddetti

Midyat Belediyesi 3 adet arsayı satışa çıkardı! İşte yüzölçümü bilgileri ve fiyatı...

Mardin Midyat Belediyesi, 2’si tarla olmak üzere toplam 3 adet arsayı satışa çıkardı. Tarlaların imarsız ve diğer arsanın da A-2 imarlı olduğu öğrenilirken, ihale tarihinin 2 Kasım olmasına karar verildi.

A101’de ön sepetli bisiklet 2 bin 799 TL’ye, elektrikli cezve 159 TL’ye, Tat Midyat bulgur 20,90 TL’ye düştü!

A101’den cuma gününe özel dev indirimler geldi. Bu kapsamda, ön sepetli bisiklet 2 bin 799 TL’ye, elektrikli cezve 159 TL’ye, Tat Midyat bulgur 20,90 TL’ye düştü. İşte 25 Ağustos Cuma A101 fiyat listesi...

Mor renkli bu meyve güçlü bir bağışıklık sağlıyor!

Sağlık üzerindeki faydaları ve yüksek antioksidan içeriğiyle “mucizevi meyve” olarak da bilinen mor renkli bu meyvenin çiğnenebilir jel formu da çıktı.

Mor İnşaat Otomotiv Orman Ürünleri Temizlik Kimya Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mor İnşaat Otomotiv Orman Ürünleri Temizlik Kimya Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Korkmaz tarafından kuruldu.

Vestel VBJU 8026 mor buhar jeneratörlü ütü ne kadar? 20 Şubat 2023 fiyat listesi...

Vestel VBJU 8026 mor buhar jeneratörlü ütü, sağladığı kullanım avantajlarıyla ütü yapmanın olumsuz şöhretini geçmişte bırakıyor. Ütülemeyi kolay, hızlı ve zevkli bir hale getiriyor. Peki, Vestel VBJU 8026 ütüde buhar basıncı kaç?

TOKİ Mardin projesinde son dakika müjdesi! Midyat'a tam 354 konutluk yeni proje geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Mardin projesinde son dakika müjdesi geldi. Midyat'a tam 354 konutluk yeni proje geliyor...

Mor 34 Yapı Gayrimenkul Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Mor 34 Yapı Gayrimenkul Danışmanlık Limited Şirketi Büyükçekmece'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Oktay Öz tarafından kuruldu.

TOKİ Mardin Midyat’ta 240 taksitle! 6 soruda TOKİ Midyat!

TOKİ Sosyal Konut Projeleri başvuruları Çarşamba günü itibarıyla başladı. TOKİ 250 bin Konut Projeleri tamamında Mardin’de de yeni projeler yer almış olacak. Peki, TOKİ Mardin Midyat Projesi’nde kaç konut yapılacak ve nasıl başvurulacak?

Mor Yonca Gayrimenkul Yatırımları Sanayi Ve Limited Şirketi kuruldu!

Mor Yonca Gayrimenkul Yatırımları Sanayi Ve Limited Şirketi Şişli’de 100 bin TL sermaye bedeli ile Golden Shamrock Investments Lımıted tarafından kuruldu.

Midyat Millet Bahçesi bugün ihaleye çıkıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Midyat Millet Bahçesi projesinin ihalesini bugün gerçekleştirecek.

Mardin Midyat Millet Bahçesi ihalesi yarın!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Midyat Millet Bahçesi projesinin ihalesini yarın gerçekleştirecek.

Mardin Midyat Millet Bahçesi 5 Ekim'de ihaleye çıkıyor!

Yeni millet bahçeleri için düğmeye basan TOKİ, Mardin Midyat Millet Bahçesi projesinin ihalesini 5 Ekim 2021 tarihinde gerçekleştirecek.

Midyat'ın o mahalleleri için kentsel dönüşüm kararı!

Bugünkü 31561 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı gereğince Mardin ili, Midyat ilçesi, Acırlı, Akçakaya, Bağlar, Işıklar ve Ulucami mahallerinde yer alan bazı alanlar kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı olarak ilan edildi...

midyat mor gabriel manastırı Haberi

midyat mor gabriel manastırı

MARDİN'in Midyat İlçesi'nde, Mor Gabriel (Deyrulumur) Manastırı'na komşu olan Yayvantepe ve Eğlence köylerinin toprak hak talebiyle açtığı dava sonucunda idari sınır tespiti yapıldı. Arazi sınır tespiti, manastır lehine sonuçlandı.

Güngören Köyü sınırları içerisinde bulunan manastır arazisinin, Yayvantepe ve Eğlence köylerinin sınırlarını işgal ettiği gerekçesiyle köylüler, Midyat Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurarak toprak hak talebiyle manastır aleyhinde dava açmıştı.

Önceki gün görülen duruşmada, mahkeme arazilerin idari sınır tespit davasında Mor Gabriel Manastırı lehine karar verdi. Bu karar Süryani cemaatinde büyük mutluluk yaratırken, haberi alan Avrupa'daki Süryaniler de manastırı arayarak tebrik mesajlarını bildirdi. Süryani Avukat Rudi Sümer 'in manastırı savunduğu duruşmaya, Avrupa 'dan birçok Süryani ile AB Türkiye Komisyonu üyesi Sema Kılıçer 'de katıldı. Duruşmayı Hollanda'nın Ankara Büyükelçisi Marcel Kurpershoek de izledi.

Merkezi...