05 / 05 / 2024

Mihrimah Sultan Külliyesi

Mihrimah Sultan Külliyesi

Kanuni Sultan Süleyman’ın, kızı için, Mimar Sinan’a Üsküdar’da yaptırdığı Mihrimah Sultan Külliyesi’nin önüne yaklaşık 4 metre yüksekliğinde prefabrik bir yapı inşa edilmeye başladığı öne sürüldü.

Mihrimah Sultan Malikanesi satışta!

Dünyanın en büyük mimari dehalarından olan Mimar Sinan'ın en özel eserlerinden biri Mihrimah Sultan Malikanesi satışa çıkarıldı...

Sultan İkinci Bayezid Külliyesi yeniden hizmete açıldı!

Amasya'da restorasyonu tamamlanan Sultan İkinci Bayezid Külliyesi yeniden hizmete açıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Amasya'daki temasları kapsamında Amasya Valiliği, Amasya Belediyesini ziyaret etti.

Kars'ta Sultan Alparslan Külliyesi için yıkımlara başlandı!

Kars’ta Faikbey Caddesi üzerinde yapılacak Sultan Alparslan Külliyesi inşaatında bulunan binaların yıkım çalışmalarına başlandı..

Hamidiye Külliyesi inşaatında sona doğru!

Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkanı Serdar KARTAL, Üçkuyular’da yapımı devam eden Hamidiye Külliyesi insaatında yürütülen çalışmaları yerinde inceledi..

Nuruosmaniye Külliyesi Osmanlı'nın ilk Barok mimari eseri!

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Nuruosmaniye Külliyesi, Osmanlı'nın ilk Barok mimari eseri, ilk ve tek mimari yapı olarak yıllara meydan okuyor.

Nuruosmaniye Külliyesi, 263 yıldır ihtişamını koruyor!

 "Osmanlı'nın nuru" olarak adlandırılan Nuruosmaniye Külliyesi, 263 yıldır ihtişamını koruyor. 

Nevşehir Külliyesi'nin yapım çalışmaları yeniden başlıyor!

Yapım çalışmaları 3 yıl önce başlanan Nevşehir Külliyesi'nin yapım çalışmalarına bir süre ara verilmişti. Çalışmalar 3 Eylül Pazartesi günü yeniden başlayacak..

Malatya Kernek Külliyesi yenileniyor!

Kentteki çalışmalarına son sürat devam eden Malatya Büyükşehir Belediyesi, Kernek Külliyesi'ni yeniliyor.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Büyük Salon açılıyor!

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi kapsamında yapımı son aşamaya gelen Sergi Salonu binasındaki çok amaçlı salonlardan olan Büyük Salon, bugün açılıyor. Büyük Salon bugün ilk misafirlerini ağarlayacak. Salondaki ilk organizasyonda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaklaşık 2 bin muhtarla iftarda bir araya

Küçükçekmece İlçe Müftülüğü İmam Buhari Külliyesi açıldı!

Küçükçekmece İlçe Müftülüğü İmam Buhari Külliyesi, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın katılımıyla hizmete açıldı.

Mihrimah Sultan’ın bağı otopark oluyor!

4 yıl önce özelleştirme kapsamına alınan ve Mihrimah Sultan’ın bağı olarak bilinen Erenköy’deki İstanbul İl Tarım Müdürlüğü arazisinin kaderi belli oldu.

Atik Valide Külliyesi’nin yanındaki yurt inşaatına izin çıkmadı!

Üsküdar Mimar Sinan’ın eseri Atik Valide Külliyesi’nin duvarlarına beton atılarak yapılan öğrenci yurdu inşasına mahkemeden izin çıkmadı.  Davayı açan Avukat Onur Cingil, “Korunacak Eserleri, koruma kurullarından da korumamız gerektiği ortaya çıktı” dedi.

Türkiye’nin en büyük kütüphanesi Beştepe Külliyesi’nde inşa ediliyor!

Ankara’daki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin arazisine devâsâ bir kütüphane ile bir de kültür merkezi hayata geçiriliyor. Türkiye’nin en büyük kütüphanesi Beştepe Külliyesi’nde inşa ediliyor.

Mihrimah Sultan Külliyesi Haberi

Mihrimah Sultan Külliyesi

Kanuni Sultan Süleyman’ın, kızı için, Mimar Sinan’a Üsküdar’da yaptırdığı Mihrimah Sultan Külliyesi’nin önüne yaklaşık 4 metre yüksekliğinde prefabrik bir yapı inşa edilmeye başlandı. Şikayetler üzerine yapımı durdurulduğu öğrenilen yapının ‘Kızılay Kan Merkezi’ olarak kullanılacağı öne sürüldü.


“MİMAR SİNAN’A SAYGISIZLIKTIR”


Yaklaşık 4 metrelik yüksekliği ile külliye duvarı yüksekliğini aşan yapı, Üsküdarlıların tepkisini çekti. Doğma büyüme Üsküdarlı olan Müyesser Akça, Üsküdar Meydanı’nın tarihi ile bir bütün olduğunu belirterek “Mimar Sinan’ın eserinin tam önüne bunu nasıl yapıyorlar. Bırak Üsküdarlı’ya Mimar Sinan’a yapılmış bir saygısızlıktır. Üsküdar Meydanı Marmaray’dan sonra zaten kısıtlı bir alana dönüştü. Tarihi dokuyu da yok ederseniz geriye meydan diye bir şey kalmaz. Bu yapıyı başka yere yapsınlar, buraya değil” dedi.

“BU CAMİ MİMAR SİNAN’IN  BİR HEDİYESİ”


Üsküdar’da yaşayan Gülsün Orhon da caminin yanında yapılan...