08 / 05 / 2024

milli gelir markalı projeleri arttırır mı

milli gelir markalı projeleri arttırır mı

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın Türkiye’nin milli gelirinin 800 milyar doları aşacağına dair öngörüsüne, Türk ekonomisinin lokomotifi inşaat sektörü temsilcilerinden destek geldi. Mert Yıldızhan 'Milli gelir marka projeleri de arttıracak' dedi...

Milli gelir zammı 2024 nedir, hesaplara ne zaman yatırılacak? 

Gayri safi yurtiçi hasılada yaşanan artış, emeklilere zam müjdesi getirmişken pek çok kişi de milli gelir zammı ile ilgili araştırmalar yapmaya başladı. Peki milli gelir zammı 2024 nedir, hesaplara ne zaman yatırılacak? 

Yeni emeklilere milli gelir zammı müjdesi geldi, tüm hesaplar baştan sona değişti! Bakın maaşlara ne kadar zam gelecek? 

Türkiye İstatistik Kurumu 2023 yılı gayri safi yurtiçi hasıla (GSYH) gelişme hızını yüzde 4,5 şeklinde açıkladı. Milli gelirde yaşanan bu artış nedeniyle bu yıl emekli olanların aylıklarına da ilave zam yapılacak. 

Türkiye, 100 yıllık tarihinde ne kadar büyüdü? Kalem kalem hesaplandı!

Türkiye Cumhuriyeti’nin milli geliri 1923 yılında 577 milyon dolardı. Bu yıl 1 trilyon doları buldu. Yalnızca 45 dolar olan kişi başına milli gelir ise 2023’te 12 bin doları aştı.

IMF’ye göre Türkiye 2023’te 17’nci büyük ekonomi olacak!

IMF, 2023’te Türkiye’nin 19’uncu büyük ekonomi olacağı yönündeki tahminini 17’ciliğe revize etti ve 2028 yılına kadar bu sırasının değişmeyeceğini öngördü. IMF’nin milli gelir tahminleri OVP’nin de üzerine yer aldı.

IMF’den Türkiye için deprem etkisi yaratan dolar tahmini! Dolar kuru 2028’de 119,85 TL mi olacak?

Global ekonomik görünüm raporunu dün (10 Ekim) açıklayan IMF, Türkiye ekonomisine yönelik öngörüleri de paylaştı. TL ve dolar cinsi milli gelir öngörüleri, IMF'nin ortalama dolar kuru öngörülerine de işaret ediyor.

EYT’lilerin maaşlarına zam ve tam 3 ödeme müjdesi! Müjdeler ardı ardına verildi! Hemen bakın!

EYT’den emekli olacak yaklaşık 2,5 milyon vatandaş 3 ödemeyi aynı anda alacak ve milli gelir zammı maaşına yansıyacak. İşte EYT’ye ilişkin merak edilen detaylar...

Depremlerin ekonomik faturası ağır olacak! İşte Türkiye ekonomisini bekleyen riskler!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ekonomi açısından nasıl bir fatura çıkaracağı merak konusu. Yıkılan konut ve iş yerlerinin yeniden inşasının getireceğinin maliyetin yanı sıra onbinlerce insanın hayatını yitirdiği depremlerin iş gücü, iş günü ve milli gelir açısından da faturası ağır olacak.

Uzmanlar duyurdu! EYT’liler ayağını sürüdü! EYT’lilere Milli Gelir zammı müjdesi!

EYT’lileri ilgilendiren yasa Meclis’ten geçti. Böylece 2 milyon 250 bin kişiye emeklilik hayallerine kavuşma imkanı buldu. Bu gelişmeler içinde EYT’lilere Milli Gelir zammı yapılacağı belirtildi. İşte detaylar!

TÜİK açıkladı! 2017'den beri ilk defa bu rakama ulaştı

TÜİK verilerinde elde edilen bilgilere göre; Türk ekonomisi 2022 yılında yüzde 5,6 büyürken, 2021' yılında 9 bin 539 dolar olan kişi başı milli gelir de, 10 bin 655 dolar olmuş oldu.. 

TOKİ ve Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün 2002-2020 yılları arasındaki taşınmaz satışı mecliste!

2002-2020 yılları arasında TOKİ ve Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından yapılan taşınmaz satışı ve elde edilen gelir miktarı meclis gündemine taşındı. CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı konuya ilişkin soru önergesi verdi. 

Gayrimenkulde kayıt dışılık ortadan kalkarsa kişi başı milli gelir 25 bin dolara çıkabilir!

Son 20 senede gayrimenkul sektöründe 34 milyon alım satım işlemi yaptığını ve bu satışların toplamının bilançolara 933 milyar dolar olarak işlendiğini belirten GABORAS CEO’su Kurtuluş Altun, aslında toplam satış hacminin 2.8 trilyon dolar olduğunun altını çiziyor.

Milli gelir artarsa ev sahipliği oranı da artar!

Türkiye’de bireylerin yüzde 60,4’ü oturduğu evde ev sahibi olduğu açıklandı. Türkiye bu oranla, araştırmanın yapıldığı 47 ülke arasında 41’inci sırada bulunuyor. 

İnşaat yatırımları hız kesmiyor!

Türkiye istatistik Kurumu (TÜlK) 2017’nin ikinci çeyrek dönemine ilişkin milli gelir verilerine göre ikinci çeyrekteki büyümenin büyük ölçüde inşaat yatırımlarından kaynaklandığı görülüyor.

milli gelir markalı projeleri arttırır mı Haberi

milli gelir markalı projeleri arttırır mı

Sektör temsilcileri, milli gelirin artmasıyla gelecekte markalı ve lüks projelerin artış göstereceğini kaydederek, bu gelişmeden de çok sayıda sektörün besleneceğini bildirdi.


Ankara’nın en nezih bölgelerinden Beytepe’de yükselen Elit Royal Residence’ı hayata geçiren Elit Yapı’nın Yönetim Kurulu Üyesi Mert Yıldızhan, son dönemlerde hızlı gelişmeler kaydeden Türkiye’de milli geliri artırabilmek için ciddi çalışmaların yapıldığını söyledi.


Bu anlamda Bakan Yılmaz’ın 800 milyar dolarlık milli gelir öngörüsünü inşaat sektörü olarak çok önemsedikleri ve bu hedefe hızla ulaşılacağını anlatan Yıldızhan, milli gelirde gözlenen artışın inşaat sektörüne de olumlu yansıyacağına işaret etti.


Gelir düzeyinin artmasıyla yaşam kalitesinin de yükseldiğini kaydeden Yıldızhan, mevcut yapı stokunun da yenilenme ihtiyacı duyduğunu belirtti.


Yenilenme sürecinde insanların daha akıllı ve yaşam alanı sunan konutlara yönelmeye başladığını ifade eden Yıldızhan, “Gelir arttıkça istekler de farklılaşıyor....