30 / 07 / 2024

milli gelirin artışı

milli gelirin artışı

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın Türkiye'nin milli gelirinin artacağına dair öngörüsüne, Türk ekonomisinin lokomotifi inşaat sektörü temsilcilerinden destek geldi. Milli gelirin artmasıyla gelecekte markalı ve lüks projelerin artış göstereceği kaydedildi.

Gündemden düşmeyen kira bedelleri, gelirin 3’te 2’sini geçti!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yüzde 25 kira artış sınırının sürmemesi gerektiğine yönelik açıklamalarından sonra sektör temsilcilerinden de geçmişte gelirin 3’te 1’ine tekabül eden kiraların bugün 3’te 2 seviyesinin üstüne çıktığı açıklaması geldi.

Milli gelir zammı 2024 nedir, hesaplara ne zaman yatırılacak? 

Gayri safi yurtiçi hasılada yaşanan artış, emeklilere zam müjdesi getirmişken pek çok kişi de milli gelir zammı ile ilgili araştırmalar yapmaya başladı. Peki milli gelir zammı 2024 nedir, hesaplara ne zaman yatırılacak? 

Yeni emeklilere milli gelir zammı müjdesi geldi, tüm hesaplar baştan sona değişti! Bakın maaşlara ne kadar zam gelecek? 

Türkiye İstatistik Kurumu 2023 yılı gayri safi yurtiçi hasıla (GSYH) gelişme hızını yüzde 4,5 şeklinde açıkladı. Milli gelirde yaşanan bu artış nedeniyle bu yıl emekli olanların aylıklarına da ilave zam yapılacak. 

Özel okul zamlarında son dakika! Milli Eğitim Bakanı Tekin açıkladı! Zam yapma hakları var!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Özel Eğitim Kurumları Yönetmeliği'nde zamlara yönelik tanımlama olduğunu ve özel okulların ara sınıflar için ''TEFE, TÜFE bölü 2 artı yüzde 5'e kadar zam yapma hakları var." dedi. 

MEB KPSS şartı aranmadan Aşçı Yardımcısı alımı ilanı yayınladı!

Milli Eğitim Bakanlığı, kamu işçi alımı için yeni bir ilan yayımladı. Bu ilana başvuruda bulunabilmek için KPSS şartının aranmayışı, 18 yaşından büyük olunması ve ilköğretim mezunu olma gerekliliği bulunmaktadır. Alınacak pozisyon, aşçı yardımcısı olarak belirtilmiştir. 

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan  'ortak sınav' açıklaması! Artık sınavlar bu şekilde olacak! İşte yeni sınav sistemi

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika ''Ortak sınav'' açıklaması geldi. Yeni karara göre bundan sonra tüm ortak yazılı sınavlar ile diğer tüm yazılı sınavların soruları açık uçlu ve kısa cevaplı sorulardan oluşacak.

Uzman Öğretmenlik Yıl Şartı 5'e Düşebilir: Meclis Açıldığında Neler Bekleniyor?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, uzman öğretmenlik yıl şartının 5'e düşeceği açıklamasını yapmıştı. Bu düzenlemenin gerçekleşmesi için kanun teklifinin Meclis'e sunulması gerekiyor. Ancak, bu yıl içerisinde düzenlemenin hayata geçmesi beklenmiyor.

TAGEM Genel Müdürü Türker: ‘Milli güvenlikten daha önemli bir konu varsa o da gıda konusu!’

Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar (TAGEM) Genel Müdürü Metin Türker, gıda alanında yaşanan sorunlara yönelik değerlendirmelerde bulundu. Türker, “Gıda konusu artık milli güvenlikten daha önemli duruma geldi” ifadelerini kullandı.

Temmuzda çifte zam! EYT'liler bu detaya dikkat

Milyonlarca EYT'li 1 Nisan itibarıyla maaşlarını ve fark ücretlerini alıyor. Öte yandan EYT kapsamında emekli olacakların aylığına milli gelirdeki artışla birlikte temmuz zammı da gelecek. İşte tüm detaylar...

e-Devlet'te son dakika düzenlemesi! Askerlik işlemleri artık tek noktadan yapılabilecek!

Milli Savunma Bakanlığı, askerlik işlemlerinin e-Devlet üzerinden gerçekleştirilebileceğini açıkladı. Artık askerlik işlemleri tek noktadan yapılabilecek...

EYT’lilere yeni zam geliyor! Detaylar belli oldu! EYT'lilerin başına talih kuşu kondu!

EYT’ye ilişkin yasa TBMM’den geçerken, martta dilekçe verenlere 1 Nisan’dan geçerli olmak üzere emekli maaşı bağlanacak. TÜİK’in 2022 gayrisafi yurtiçi hasıla (GSYH) büyümesini açıklamasıyla, milli gelirdeki artış nedeniyle EYT’lilerin emekli maaşlarına yapılacak zam oranı da belli oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı personel alıyor! Üstelik KPSS şartı da aranmıyor!

Milli Eğitim Bakanlığı işçi alımı yapacağını açıkladı. Yapacağı personel alımında KPSS şartının aranmayacağı da belirtildi. İşte detaylar!

MEB KPSS’siz daimi personel arıyor! Milli Eğitim Bakanlığı 18-45 yaş arası personel aradığını duyurdu! İşte şartlar!

Milli Eğitim Bakanlığı personel alımı yapacağını açıkladı. Yapacağı personel alımında KPSS şartının aranmadığı ve 18-45 yaş arası adayların başvurabileceği duyuruldu. İşte detaylar!

milli gelirin artışı Haberi

milli gelirin artışı

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın Türkiye'nin milli gelirinin artacağına dair öngörüsüne, Türk ekonomisinin lokomotifi inşaat sektörü temsilcilerinden destek geldi. Sektör temsilcileri, milli gelirin artmasıyla gelecekte markalı ve lüks projelerin artış göstereceğini kaydederek, bu gelişmeden de çok sayıda sektörün besleneceğini bildirdi. 

Elit Royal Residence'ı hayata geçiren Elit Yapı'nın Yönetim Kurulu Üyesi Mert Yıldızhan, son dönemlerde hızlı gelişmeler kaydeden Türkiye'de milli geliri artırabilmek için ciddi çalışmaların yapıldığını söyledi. Bu anlamda Bakan Yılmaz'ın milli gelir öngörüsünü inşaat sektörü olarak çok önemsedikleri ve bu hedefe hızla ulaşılacağını anlatan Yıldızhan, milli gelirde gözlenen artışın inşaat sektörüne de olumlu yansıyacağına işaret etti. 

Gelir düzeyinin artmasıyla yaşam kalitesinin de yükseldiğini kaydeden Yıldızhan, mevcut yapı stokunun da yenilenme ihtiyacı duyduğunu belirtti. 


Yenilenme sürecinde insanların daha akıllı ve yaşam alanı sunan konutlara...