06 / 05 / 2024

Milli park alanlarının korunması Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer

Milli park alanlarının korunması Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ülkemizdeki milli park alanlarına ve korunmasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Gürer sorularını Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye iletti..

İBB 9 ilçedeki park alanlarını satışa çıkardı!

İBB yönetimi, Beşiktaş, Başakşehir, Şişli, Esenler, Kağıthane, Eyüpsultan, Pendik, Şile ve Tuzla’daki park alanlarını satıyor.

Sultan Alparslan'ın şehrindeki milli park turizmi canlandıracak!

Sultan Alparslan'ın Türkler'e Anadolu'nun kapılarını açtığı Muş Malazgirt'te yapımı tamamlanan "Malazgirt Meydan Muharebesi Tarihi Milli Parkı" turizme kazandırılacak.

Gala Gölü Milli Parkı'nın sınırları değişti!

Gala Gölü Milli Parkı'nın sınırları değişti. Gala Gölü Milli Parkı Sınırlarının Değiştirilmesine Dair Karar bugünkü 31096 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı...

Köprülü Kanyon Milli Parkı'nın sınırları değişti!

Köprülü Kanyon Milli Parkı'nın sınırları değişti. Köprülü Kanyon Milli Parkı Sınırlarının Değiştirilmesine Dair Karar bugünkü 31050 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı...

Park Mavera'nın kısmi kesin kabulü yapıldı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı İstanbul Başakşehir Kayabaşı 4. Etap Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi'nde (Park Mavera), 981 (Eski 886) Ada 1 Parsel Cami İnşaatı ile Meydan ve Park Alanlarının (Projedeki Son Kısım) kısmi kesin kabulü yapıldığını açıkladı. 

Belgrad Muhafaza Ormanı'nın milli parka dönüştürülmesi mecliste!

Belgrad Muhafaza Ormanının milli park olarak dönüştürülmesi konusunda çalışma yapılıp yapılmadığı TBMM gündemine taşındı. CHP'li Zeybek, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Beyşehir Gölü Milli Parkı sınırları değişti!

Konya’nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onaylamasının ardından Beyşehir Gölü Milli Parkı sınırlarının değiştirilmesi kararının Beyşehir yöresinde hayata geçmeyi bekledikleri bazı projelerin önünü açtığını dile getirdi.

İstiklal Yolu Tarihi Milli Parkı ilan edildi!

Ankara, Çankırı ve Kastamonu illeri sınırları içerisinde bulunan alanlar İstiklal Yolu Tarihi Milli Parkı olarak ilan edildi...

Boşaltılacak askeri alanların taşınma maliyeti hesaplanıyor!

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra bolaştılmasına karar verilen askeri alanlarla ilgili açıklama yaptı. Işık, askeri alanların taşınma maliyetinin hesaplandığını söyledi.

Ayvalık'ta doğal sit alanlarının derecesinin düşürülmesine tepki!

AYVALIKLILAR, Türkiye'nin en büyük tabiat parkının olduğu, adaları ve doğal güzellikleriyle tanınan Balıkesir'in Ayvalık ilçesinin yapılaşmaması, doğal alanlarının bozulmaması için sit derecesinin düşürülmesine karşı olduklarını açıkladı.

Mehmet Özhaseki: Askeri alanların hepsi taşınmayacak!

Askeri alanların şehir dışına taşınması konusunda Genelkurmay gibi karargâhların yer almadığını belirten Özhaseki, “Kuvvet komutanlıklarının veya benzer yerlerin taşınıp taşınmayacağı hususu Milli Savunma Bakanlığı’nın ve Başbakanlığın takdirinde” dedi.

Kop Dağı'nın milli park ilan edilmesi için çalışma yürütülüyor!

Birinci Dünya Savaşı yıllarında Kafkasya Cephesi'nde Osmanlı-Rus Savaşı'nın yaşandığı Kop Dağı'nın milli park ilan edilmesi için çalışma yürütülüyor.

Milli park alanları meclis gündeminde!

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ülkemizdeki milli park alanlarına ve korunmasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Gürer sorularını Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye iletti..

Milli park alanlarının korunması Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Haberi

Milli park alanlarının korunması Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer


Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ülkemizdeki milli park alanlarına ve korunmasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Gürer sorularını Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye iletti.


Önergesinde "Milli park alanları ne kadardır? Koruma görevini yerine getirenlerin sayıları parklara göre kaç kişidir?" sorularına da yer veren Gürer, sorularını 2 başlıkta topladı.


Gürer'in soruları


1- Bitki ve hayvan varlığıyla veya mağaralar ve kraterler gibi oluşumlarla bulunduğu bölgenin tabiat özelliklerini temsil eden; doğal özellikleri ileri derece bozulmamış; türlere tabii yaşama alanında veya dışında koruma tedbirlerinin uygulanabildiği; ekosistem ve türlerinin geleneksel doğal kaynak yönetim biçimleriyle beraber korunabildiği; insan unsurunun ağırlık taşıdığı peyzajları barındıran koruma alanları hangileridir? Yıllara göre korumada istenen hedefe ulaşılmakta mıdır? Koruma alanı ilen son beş yılda koruma kapsamında çıkarılan yerler var mıdır?


2- Bilimsel ve...