26 / 07 / 2024

mimar Bohaçhan Dündaralp

mimar Bohaçhan Dündaralp

Panele Mimar Abdi Güzer, Bohaçhan Dündaralp, Hasan Özbay, Hasan Karabey, Can Şimşek Erkan Aydoğanoğlu katıldı. Mimar Abdi Güzer, bu projeyle okulların kent dışına çıkarılacağını dile getirdi.

1935'te Milli Emlak Müdürlüğü'nden 13 bin 977 TL'ye satılık han!

1935 yılında Milli Emlak Müdürlüğü tarafından Mercan Ağa Mahallesi'nin Çakmacılar yokuşunda yer alan Yusufyan Hanı 13 bin 977 liraya satılmış.

Kentsel dönüşüm işe yaramıyor mu? Mimar Önder Yılmaz'dan ezber bozan dönüşüm açıklaması!

Her bir köşesi deprem riski altında olan Türkiye'de sık sık kentsel dönüşümün önemi dile getiriliyor. Mimar Önder Yılmaz, X sosyal medya hesabından dönüşüm ile ilgili ezber bozan bir açıklama yaptı. İşte Yılmaz'ın o paylaşımı ve gelen yorumlar...

İstanbul'da dönüşüm nasıl yapılmalı? Mimar Şenol Gökner 'nüfus azaltılmalı' dedi!

İTÜ 2006 mezunu Mimar Şenol Gökner, X sosyal medya hesabından Marmara depremi ile ilgili paylaşımda bulundu ve İstanbul'un dönüşümüne değindi. İşte Gökner'in o paylaşımı ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

Avcılar Belediye Başkanı Hançerli: Kentsel dönüşüm yasasıyla dönüşümün önündeki sorunları çözemeyiz!

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli son zamanlarda gündemden düşmeyen kentsel dönüşüm yasası ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Kentsel dönüşüm yasasıyla dönüşümün önündeki sorunları çözemeyiz" dedi. İşte konu ile ilgili son dakika detayları....

Eminönü Kürkçü Han'da 10 milyon TL'ye icradan satılık dükkan!

İstanbul 17. Satış Memurluğu Eminönü Kürkçü Han'da yer alan dükkanı 10 milyon TL'ye satışa çıkardı.

My Han Yapı İnşaat Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

My Han Yapı İnşaat Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Sancaktepe'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Hakan Gökhan Yusufoğlu tarafından kuruldu.

Turan Hançerli'den kentsel dönüşüm değerlendirmesi!

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, Avcılar Belediyesi'nin başlatmış olduğu kentsel dönüşüm projesi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Laleli Taş Han 100 milyon TL yatırımla otele dönüştürülüyor!

Gayrimenkulün yanı sıra turizm yatırımlarına da hız kesmeden devam eden Keten Grup, İstanbul'un en eski hanlarından biri olarak bilinen, 1763'de III. Mustafa tarafından yapılan Laleli Taş Han’ı otele dönüştürüyor. 

Melkan Gürsel, dünyaca ünlü 36 kadın mimar arasında!

Ulusal ve uluslararası alanda çok sayıda ödül kazanan başarılı projelerde imzası bulunan Tabanlıoğlu Mimarlık ortağı Melkan Gürsel, dünyaca ünlü 36 kadın mimar arasında yer aldı...

Çorum Mimar Sinan Mahallesi sakinleri kentsel dönüşüm istiyor!

Çorum'a bağlı Mimar Sinan Mahallesi sakinleri başta ulaşım, kentsel dönüşüm, imar, trafik düzenlemesi ve yeşil alan olmak üzere yaşanan sorunların çözülmesini istiyor.

Bursa Belediyesi'ne Koza Han’ı koruma çağrısı!

Bursa’da UNESCO Dünya Miras Listesi’nde olan Koza Han’ın avlusuna yapılan kesme taş döşeme inşaatı tepkiler üzerine durduruldu. Mimar Seda Özen Bilgili, sökülen taşların da Han'ın özgün taşları olmadığını belirtirken belediyeye tarihi yapının korunması çağrısı yaptı.

Ofislerin yarısı han tipine dönecek!

Han Spaces Yönetim Kurulu Başkanı Avi Alkaş, pandemiyle birlikte dönüşümün hızlanacağını ve mevcut ofislerin en az yarısının han tipine döneceğini söyledi.

Hacıhan Gayrimenkul Danışmanlık Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hacıhan Gayrimenkul Danışmanlık Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Barış Hacıhan tarafından kuruldu.

mimar Bohaçhan Dündaralp Haberi

mimar Bohaçhan Dündaralp

Mimarlar Odası Ankara Şubesinde dördüncü kez gerçekleşen Mimarlık ve İdeoloji etkinliğinde AKP Hükümetinin “eğitim kampüsleri” projesi tartışıldı. Panele Mimar Abdi Güzer, Bohaçhan Dündaralp, Hasan Özbay, Hasan Karabey, Can Şimşek ve Gazetemiz Yazarı Erkan Aydoğanoğlu katıldı. Mimar Abdi Güzer, bu projeyle okulların kent dışına çıkarılacağını dile getirdi. Kampüslere yaklaşık 10 bin öğrencinin yerleştirilmek istendiğine dikkat çeken Güzer, böyle büyük bir projenin yalnızca mimarlar değil; eğitimciler, sosyologlar, şehir plancıları gibi birçok uzmanın katıldığı bir platformda tartışılması gerektiğini vurguladı.


HER KAMPÜSTE İBADETHANE!

Yarışmayı, gönderdiği “kara proje”yle protesto eden Can Şimşek, her eğitim kampüsünde zorunlu olacağı söylenen 900 kişilik ibadethanelere dikkat çekti. Bu ibadethanelerle okul içinde bir mahalle baskısının artacağını söyleyen Şimşek, “Birçok imam hatip lisesinin ulaşım ve yemek ihtiyacı karşılanıyor. Bu kampüslerin de karşılanacak...