30 / 04 / 2024

Mimar Koca Sinan Projesi 2016

Mimar Koca Sinan Projesi 2016

Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Mimar Koca Sinan Projesi kapsamında genç mimarlar projeleri inceleme fırsatı yakalayacak.

Edirne'de Mimar Sinan müzesi kurulacak!

Fatih Sultan Mehmet tarafından Edirne'de inşa edilen Peykler Medresesi'nde, tadilat çalışmalarının ardından "Mimar Sinan ve Eserleri Müzesi" kurulacak.

Mimar Hakan Kıran’ın kızı Dilara Kıran ve Sinan Sevim evlendi!

Mimar Hakan Kıran’ın kızı Dilara Kıran ile Matra Motor’un üçüncü jenerasyon yöneticisi iş insanı Sinan Sevim, 7 Ağustos Cuma günü Kemer Golf and Country Club’da düzenlenen şık bir davetle evlendi.

Mimar Sinan'ın doğduğu Ağırnas'ta restorasyon çalışmaları başlıyor!

Anadolu'nun yanı sıra farklı coğrafyaları da eserleriyle nakış nakış işleyen Mimar Sinan'ın doğduğu Ağırnas Mahallesi'nde sokak sağlıklaştırması ve restorasyon çalışmaları başlıyor.

Kayseri Büyükşehir'den Mimar Sinan'a yakışır projeler!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç “İki önemli projemiz Mimar Sinan Müzesi ile Sinanlı Kentler Birliği yönelik çalışmalarımız eşsiz dehaya yakışacak şekilde sürdürülüyor” dedi.

Bu topraklarda yaşayan herkesin yolu Mimar Sinan’la kesişir!

İnşaatı tüm hızıyla süren AKM’nin açılışı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın isteğiyle Mimar Sinan Operası’nı besteleyecek olan sanatçı Hasan Uçarsu “Mimar Sinan’a müthiş bir gönül bağım var. Bu topraklarda yaşayıp bir şey üretmek isteyen herkesin yolu Sinan’la kesişir” diyor...

Yeni AKM binası Hasan Uçarsu'nun Mimar Sinan Operası'yla açılacak!

Atatürk Kültür Merkezinin (AKM) açılışı için Mimar Sinan Operası hazırlanıyor. Besteci ve müzikolog Uçarsu: "Benim için çok onur verici, çok kıvanç verici bir süreç oldu. Bu iş için seçilmiş olmaktan gurur duyuyorum" dedi...

Hayati İnanç:Tac Mahal'i Mimar Sinan'ın iki çırağı yaptı!

Esenler'de gerçekleşen “Gençler Tarihiyle Buluşuyor” adlı programda konuşan Yazar Hayati İnanç, Hindistan’daki Tac Mahal’i Mimar Sinan’ın iki çırağının yaptığını, yani bu eserin aslında Osmanlı'nın eseri olduğunu ifade etti...

Silivri Mimar Sinan Köprüsü Mayıs'ta tamamlanacak!

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ı ziyaret ederek ilçedeki yatırımlar hakkında bilgi aldı. Mimar Sinan Köprüsü’nü denetleyen Vali Yerlikaya, restorasyon çalışmalarının tamamlanacağı tarihi açıkladı.

Mimar Sinan'ın izinde İstanbul!

Osmanlı mimarisine rengini veren Mimar Sinan'ın İstanbul'daki eserlerini adım adım gezmek kendi başına bir serüvendi..

Mimar Sinan: Dünyanın en büyük mimari dehası!

Döneminin en büyük mimari dehalarından olan Mimar Sinan'nın eserleri yüzyıllardır şehirleri süslüyor. Sadece Anadolu'da değil dünyanın farklı bölgelerinde de eserler bırakmış olan Mimar Sinan, mütevazi karakteri ile de hayranlık uyandırıyor.

Mimar Sinan vefatının 431'nci yıl dönümünde Edirne'de anılacak!

Dünya mimari tarihinin en büyük dehalarından olan başmimar Mimar Sinan'ın 431. ölüm yıldönümü sebebi ile Edirne'de TMMOB Mimarlar Odası Temsilciliği'nce 9-13 Nisan tarihlerinde bir etkinlik gerçekleştirilecek. 

Tuzla Mimar Sinan ile Şifa mahallelerine ilişkin imar planı tadilatı askıda!

Tuzla İlçesi, Mimar Sinan - Şifa Mahallelerine ilişkin 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Tuzla Aydınlı - Mimar Sinan Mahallesi imar planı tadilatı askıda!

Tuzla İlçesi, Aydınlı - Mimar Sinan Mahallesi, 7441 ada, 8 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı...

Mimar Koca Sinan Projesi 2016 Haberi

Mimar Koca Sinan Projesi 2016


Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Mimar Koca Sinan Projesi kapsamında mimarlık, mühendislik, sanat tarihi ve güzel sanatlar bölümlerinde okuyan ya da mezun gönüllüler, Mimar Sinan'ın eserler bıraktığı Edirne'de kültürel yapıları inceleme fırsatını yakalayacak.


Osmanlı Devleti'ne bir asra yakın başkentlik yapan, Mimar Sinan'ın birçok eserinin yanı sıra Türk-İslam mimarisinin zirvesi sayılan Selimiye Camisi'ne ev sahipliği yapan Edirne'yi görmek isteyen mimarlık, mühendislik, sanat tarihi ve güzel sanatlar bölümlerinde okuyan ya da mezun olan gönüllü gençler, proje kapsamında kentte misafir edilecek.


"Gençlerin Mimar Sinan'ın eserlerden alacakları ilhamla mesleklerinde daha büyük heyecanla çalışmaları ve güzel eserler meydana getirmelerine katkı sağlamak" amacıyla hayata geçirilen proje, 16-18 Temmuz arasında 80 kadın ve 80 erkek gönüllü gençle gerçekleştirilecek.


Projeye katılmak isteyen...