14 / 05 / 2024

mimar nabi hatırlı

mimar nabi hatırlı

Yeşim ve Nami Hatırlı, 10 yıl öncesine kadar projelerde mimar isminin yer almadığını söyleyerek, konseptli özgün projenin önem kazandığı günümüzde mimarların "altın" dönemini yaşadığını vurguladı...

1938'de Vakıflar Genel Müdürlüğü Ankara'daki arsasını 7 bin liraya satmış!

Vakıflar Genel Müdürlüğü Ankara'da Hatıp Çayı kenarındaki arsayı 7 bin liradan  satılığa çıkarmış.

CHP'den ilk Murat Kurum yorumu geldi: 'İmar affına imza atan...'

Murat Kurum'un AK Parti'den İBB adayı olması ile ilgili açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, "2019'da imar affına imza atan bir bakan olarak tarihe geçtiğini hepimiz hatırlıyoruz" diye konuştu.

Süleyman Bülbül'den Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nin devrine ilişkin soru önergesi!

CHP Aydın Milletvekili Adalet Komisyonu üyesi Süleyman Bülbül, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nin Vakıflar Genel Müdürlüğüne devrini Meclis’e götürdü.

Çiçek Adası'nın hissedarı: Hülya Avşar'la görüşmemiz olmadığı gibi satış da söz konusu değil!

Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Çiçek Adası'nın hissedarları arasında yer alan  Şerif Ali Hatırlı, sanatçı Hülya Avşar'ın adayı satın aldığı iddiasını yalanladı: "Kendisiyle görüşmemiz olmadığı gibi satış da söz konusu değildir." dedi.

Şişecam Düzcam T Buluşmaları'nda iki ünlü mimarı ağırlıyor!

Bir hafta arayla iki farklı etkinliğe ev sahipliği yapacak olan Şişecam Düzcam T Buluşmaları’nın ilk konuğu Danimarka merkezli 3XN Architecture’ın kurucusu Mimar Kim Herforth Nielsen oldu. 

Koronavirüse karşı 'Web Tapu uygulaması' hatırlatması! 

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, koronavirüse karşı alınan önlemler kapsamında vatandaşların tapu ve kadastro müdürlüklerine gitmeden internetten işlem başvurusu gerçekleştirilebildiğini hatırlattı...

Mimar Esra Kestirengöz, Ahmet Eren'in yalısını hazırlıyor!

Holywood aktör ve aktrislerinin de bulunduğu birçok isme özel projeler yapan Mimar Esra Kestirengöz, Ahmet Eren'in Çengelköy'deki yol yalısını hazırlıyor...

1 Ocak'tan sonra tapu müdürlüklerinde yığılma yaşanabilir!

Enerji Kimlik Belgesi (EKB) bulunmayan binalarda alım, satım ve kiralama yapılamayacağını hatırlatan İMDER Yönetim Kurulu Başkanı İslam Yıldırım, 1 Ocak'tan itibaren tapu müdürlüklerinde bir yığılma yaşanabileceğini söyledi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinde Kanal İstanbul yoğunluğu!

Çılgın proje Kanal İstanbul'un iptali için Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'nin hazırladığı itiraz dilekçesinin bir örneğini çıkaran yurttaşların İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine akını sürüyor.

Vatandaşlar, Kanal İstanbul projesine itiraz için il müdürlüğüne akın etti!

Çılgın proje Kanal İstanbul'un iptali için Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, bir itiraz dilekçesi hazırladı. Bu dilekçenin bir örneğini çıkaran vatandaşlar, İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne adeta akın etti.

İmar affından sonra mimar ve mühendisler de af istiyor!

Konya Yapı Denetimi Derneği Başkanı Mimar Selman Baş, projelerde sonradan yapılan değişiklikler sebebiyle yapı denetimi şirketlerindeki binlerce mimar ve mühendisin, 'Yapı Denetim Kanunu'na' aykırılık nedeniyle 6 aydan 3 yıla kadar yargılandığını hatırlattı.

Vefat eden Mimar Mevlüt Karasakal anısına doğa yürüyüşü!

Konya Beyşehir Belediyesi, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından mimar olarak görev yaparken geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Mevlüt Karasakal anısına doğa yürüyüşü yapıldı.

Mimar Ahmet Albayrak'ın davası iptal edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü, Çanakkale Yapı Denetim Ltd. Şti.’nin Proje ve Uygulama Denetçisi, Mimar Ahmet ALBAYRAK tarafından açılan davanın iptaline karar verdi. 

mimar nabi hatırlı Haberi

mimar nabi hatırlı

Mahalle kültürünün geleceğe aktarılması için geliştirilen Elit Royal'de imzaları bulunan Başkentin önde gelen mimarları Yeşim ve Nami Hatırlı, 10 yıl öncesine kadar projelerde mimar isminin yer almadığını söyleyerek, konseptli özgün projenin önem kazandığı günümüzde mimarların "altın" dönemini yaşadığını vurguladı. 


Sizi kısaca tanıyabilir miyiz? 


Yeşim Hatırlı: 1990 yılında ODTÜ Mimarlık Fakültesi'nden mezun oldum. 1991 yılından bu yana Nami Bey'le birlikte ofisimizi yürütüyoruz. Aynı zamanda ODTÜ Mimarlık Fakültesi 4. Sınıf Stiidyosu'nda part-time öğretim görevlisi olarak görev yapıyorum ve Türk Serbest Mimarlar Demeği'nin ikinci dönem başkanlığını yürütüyorum. 


Nami Hatırlı: 1984 ODTÜ Mimarlık mezunuyum. 30 yıldan bu yana mimarlık yapıyorum. Çeşitli kurumlarda görev yaptıktan sonra 3 yıl boyunca 2 ortağımla beraber serbest çalışmaya başladım. 1991 yılından bu yana da Yeşim Hanım ile birlikteyiz. 


Çalışmalarınızı hep Ankara'da mı...