16 / 05 / 2024

Mimar Orhan Özgüner kimdir

Mimar Orhan Özgüner kimdir

Mimar Prof. Dr Orhan Özgüner'in  1968’de yaptığı Köyde Mimari Doğu Karadeniz araştırmasının fotoğrafları Türk ve İslam Eserleri Müzesi’nde meraklılarıyla buluştu.Özgüner, köy evinin sosyal düzenin yansıtıcısı olduğunu söylüyor.

Ayşegül Güner: Mimarın çizdiği her detayın ekonomik bir karşılığı var!

AAD Architects Kurucusu Mimar Ayşegül Güner yaptığı açıklamada, mimarlığın, sanatsal ve sosyal içeriğe sahip, proje odaklı profesyonel hizmetlerin bütünü olduğunu söyledi.

Öner Emlakçılık Turizm Sigorta Ticaret İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Öner Emlakçılık Turizm Sigorta Ticaret İthalat İhracat Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 400 bin TL sermaye bedeli ile Ümit Özgül tarafından kuruldu.

Mimar Orhan Özgüner Köyde Mimari’yi anlattı!

Mimar Prof. Dr Orhan Özgüner'in  1968’de yaptığı Köyde Mimari Doğu Karadeniz araştırmasının fotoğrafları Türk ve İslam Eserleri Müzesi’nde meraklılarıyla buluştu.Özgüner, köy evinin sosyal düzenin yansıtıcısı olduğunu söylüyor.

İnşaat yapım hızı azaldı, konut fiyatları arttı!

İnşaat ve Gayrimenkul Uzmanı İsmail Yazıcı ve Yapı Denetim firması yetkilisi Mimar Orhan Keleş, doların yükselmesinin inşaat sektörüne etkisini değerlendirdi. Yetkililer, inşaatların yapım hızının düşerken, konut fiyatlarının arttığını söyledi.

Kinesis İnşaat Asmalımescit'te 2 tarihi binayı otele çevirecek!

2010 yılında Alaçatı'da Alâ Otel markasıyla otelcilik işine adım atan mimar Orhan Bayrak, şimdi de Asmalımescit'te iki tarihi binayı otele dönüştürmeye hazırlanıyor...

Kinesis İnşaat kent otelcisi oldu!

Asmalımescit'te yer alan 2 tarihi binayı otele çevirecek olan Kinesis İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Orhan Bayrak, "Kent otelciliğine geçmek bizim için farklı bir deneyim" diyor.. 

Kinesis İnşaat'tan 11 milyon dolarlık otel yatırımı!

3 butik otel yatırımına 11 milyon dolar harcayan mimar Orhan Bayrak, önceliğinin yüksek kâr değil, estetik ve erişilebilir oteller olduğunu söylüyor..

Mimar Zeynep Coşkun vefat etti! O da jetteydi!

Toyota Akkoyunlu'nun sahibi olan Orhan Coşkun'un kızı mimar Zeynep Coşkun da dün Başaran Holding'e ait olan düşen jetteydi...

Mimar Hakan Kıran'ın annesi Güner Kıran vefat etti!

İSTANBUL Kabataş Transfer Merkezi'nin mimarı olan Hakan Kıran'ın annesi Güner Kıran vefat etti.

Mimar Bülent Ersan Sülüner vefat etti!

Mimar Bülent Ersan Sülüner vefat etti. Cenaze namazı 1 Ocak 2018 Pazartesi günü Ankara Karşıyaka Mezarlığı Camii'inde kılınacak.

Mimar Baran Karakaş konut projesi yapıyor!

İnşaat sektöründe tasarımını gerçekleştirdiği özgün ve fonksiyonel projelerle tanınan Mimar Baran Karakaş, son yıllarda mimar kimliğinin yanında adından sıklıkla yatırımcı olarak gerçekleştirdiği projelerle de söz ettiriyor..

Vefa Holding'ten Türkiye'ye toplu konut projesi!

Vefa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Güner, firmasının yatırımlarını ve planlarını anlattı. TOKİ ile işbirliği içinde olduklarını söyleyen Güner, toplu konut projesini hayata geçirmek istediklerini belirtti.

Caglayan Architects, Tarihi Demirci Döner Lokantası'nı tasarladı!

Mimar Umut Cem Çağlayan’ın kurucusu olduğu Caglayan Architects tarafından Tarihi Yarımada’nın nostaljik atmosferine uygun olarak “Tarihi Demirci Döner Lokantası” tasarlandı.

Mimar Orhan Özgüner kimdir Haberi

Mimar Orhan Özgüner kimdir

Rize Araştırmaları Vakfı (REVAK), ODTÜ Mimarlık Fakültesi’nin kurucularından Prof. Dr. Orhan Özgüner’in “Köyde Mimari Doğu Karadeniz” başlıklı fotoğraf sergisini, Türk ve İslam Eserleri Müzesi’nde meraklılarıyla buluşturdu. 

Yeni Şafak Gazetesi'nden Merve Akbaş hem yaşamının önemli ayrıntılarını, hem de Köyde Mimari’yi konuştu. İşte Merve Akbaş'ın röportajı... 

1-) Sedat Hakkı Eldem, Louis Kahn gibi mimarlık tarihinin önemli isimlerinin öğrencisi oldunuz. Mimarlığa olan yönelişiniz nasıl başladı?

Aslında ben Bedri Rahmi Eyüpoğlu gibi ressam olmak istemiştim. Bedri Rahmi, Trabzon Lisesi’nde babamın öğrencisi olmuştu. Babam Mustafa Mümtaz Bey, Trabzon Lisesi’nin müdürüydü. Ayrıca tarih, coğrafya derslerini veriyordu. Bir süre sonra babamın İstanbul, Cağaloğlu’ndaki, kız orta okuluna müdür olarak tayini çıktı. Bu benim için de yaşamımın bir dönüm noktası idi ve biz Trabzon’dan ayrıldık. Bedri Rahmi’nin ismi evde sıklıkla geçerdi....