07 / 05 / 2024

mimar Ümit Serdaroğlu

mimar Ümit Serdaroğlu

Arkeolog, restorasyon uzmanı, mimar M. Ümit Serdaroğlu kimdir? 1932 yılı doğumlu M. Ümit Serdaroğlu yaşamı boyunca hangi eserlere imza attı? İşte mimar M. Ümit Serdaroğlu'nun biyografisi...

Derya Gayrimenkul Danışmanlık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Derya Gayrimenkul Danışmanlık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi Üsküdar'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Halil Ümit Cemaloğlu tarafından kuruldu.

Enerji Ns Elektromekanik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Enerji Ns Elektromekanik Sanayi Ticaret Limited Şirketi Şişli'de Hamdi Sarıalioğlu ve Ümit Nuhoğlu ortaklığında kuruldu.

Antaş Mimarlık Mühendislik İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Antaş Mimarlık Mühendislik İnşaat Limited Şirketi bugün Büyükçekmece'de Abdullah Serdaroğlu ve Numan Uzun ortaklığında kuruldu.

Mimar Tahsin İskitoğlu vefat etti!

Mimar Tahsin İskitoğlu vefat etti. 16.04.2022 Cumartesi günü Hakk'ın rahmetine kavuşmuşan ve Çamlıca Mezarlığı'na defnedilen İskitoğlu'nun ailesi taziye mesajı yayımladı.

Yüksek Mühendis Mimar Ali Ulvi Serdaroğlu vefat etti!

İTÜ 1968 mezunu Yüksek Mühendis Mimar Ali Ulvi Serdaroğlu hayatını kaybetti. 

Ormandibi İnşaat Turizm Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ormandibi İnşaat Turizm Ticaret Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 240 bin TL sermaye bedeli ile Cem Şevki Gürbüz, İsak İzi Mizrahi, Kemal Mustafa Serdaroğlu, Mert Çetinkaya, Murat Güneysu ve Mustafa Alp Zerenoğlu ortaklığında kuruldu.

Faik Tolga Serdaroğlu Mimarlık İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Faik Tolga Serdaroğlu Mimarlık İnşaat Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 10 bin TL sermaye bedeli ile Faik Tolga Serdaroğlu tarafından kuruldu.

Wu Mimarlık Limited Şirketi kuruldu!

Wu Mimarlık Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 20 bin TL sermaye bedeli ile Güven Erman ve Sinan Serdaroğlu ortaklığında kuruldu.

Ahmet Erkutoğlu: Konut satışlarında yeni rekora imza atabiliriz!

AYİDER Başkan Yardımcısı Mimar Ahmet Erkurtoğlu, ''Yıl sonunda yeni bir konut satış rekoruna daha imza atabiliriz'' diye konuştu.

Konutta düşük faiz rekorla etkisini gösterdi!

AYİDER Başkan Yardımcısı Mimar Ahmet Erkurtoğlu, “Düşük konut faizi etkisini gösterdi, konut satışında rekor geldi” dedi. Erkurtoğlu, konut satışlarına ilişkin konuştu. 

Ahmet Erkutoğlu: Konut almanın en uygun zamanı!

AYİDER Başkan Yardımcısı Mimar Ahmet Erkutoğlu, ''Yatırımlar konusunda temkinli yaklaşım var. Oysa fiyatlar açısından da en uygun zaman dilimi içerindeyiz. Satışlara baktığımız zaman banka kredilerinin düşük faiz uygulamasının kredili satışa olan ilgiyi de gösteriyor'' dedi.

İç Mimar Mahmut Çöloğlu, ABD merkezli yapı marketi kuruyor! 

İç Mimar Mahmut Çöloğlu, ABD'de 4 depoya ve 12 dağıtım merkezine sahip yapı marketi kuruyor...

Ahmet Erkutoğlu: Yabancıya konut satışı yavaşlayabilir!

TUİK 2020 Şubat ayı konut satış verilerini değerlendiren AYİDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mimar Ahmet Erkutoğlu, ''Korona salgını nedeniyle önümüzdeki aylarda yabancıya konut satışında bir yavaşlama söz konusu olacak'' dedi.

mimar Ümit Serdaroğlu Haberi

mimar Ümit Serdaroğlu

M. Ümit Serdaroğlu kimdir?

M. Ümit Serdaroğlu (d. 1932 İstanbul – ö. 23 Eylül 2005 İstanbul) Arkeolog, restorasyon uzmanı, mimar. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da yaptıktan sonra, Ankara Atatürk Lisesi’ni bitirdi. 1932 yılında İstanbul'da doğan Prof. Dr. Ümit Serdaroğlu, Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Arkeoloji Bölümü'nü bitirdi ve 1959'da Ord. Prof. Dr. Ekrem Akurgal'ın asistanı oldu. 1967'de Ankara Devlet Mühendislik Mimarlık Akademisi'nde başladığı mimarlık eğitimini 1974'te tamamlayan Serdaroğlu, 1978'de profesör oldu, aynı yıl Anıtlar Yüksek Kurulu'na üye seçildi. 


Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Mimarlık Bölümü'nde restorasyon ABD’nı kurarak pek çok Yüksek Lisans öğrencisi yetiştirdi. Maltepe Üniversitesinde Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü yanında restorasyon yüksek lisans programı açtı. 


Çalışmaları arasında Bodrum tiyatrosu kazı ve onarımı, Türkiye'de yerleşme bütününe yönelik ilk koruma planı olan 'Gesi projesi',...