30 / 04 / 2024

mimar Umut İnan

mimar Umut İnan

Mimar Umut İnan kimdir? Mimar Umut İnan, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Mimar Umut İnan, bugün çalışmalarına hangi mimarlık firmasında devam ediyor? İşte Mimar Umut İnan'ın biyografisi...

Evim Şahane programıyla tanınan meşhur Mimar Selim Yuhay hayatının aşkıyla evlendi

Televizyon ekranlarında yayınlanan Evim Şahane programıyla geniş kitleler tarafından tanınan mimar Selim Yuhay hayatını Burcu Yuhay soyadını alan kız arkadaşıyla birleştirdi.

Umut Elazığ projesiyle mimaride ilkler hayata geçecek!

Sivil inisiyatif, akademi, mimar ve yerel yönetim paydaşlarını bir araya getiren “Umut-Elazığ” projesi, paydaşların çeşitliliğiyle ilkleri barındırıyor ve umut veriyor.

Mimar Cem Cemil Öztürk vefat etti! 

Bir süredir kanser tedavisi gören mimar, kültür insanı, siyasetçi kimlikleriyle tanınan, Sözcü yazarlarından Saygı Öztürk'ün de yeğeni olan Cem Cemil Öztürk hayatını kaybetti...

Mimar Belgin Kaçar'da sıra dışı bir roman: İhlal!

Mimar olan aynı zamanda felsefe eğitimi de alan yazar Belgin Kaçar, tarafından kaleme alınan "İhlal" okuyucu ile buluştu...

Hayati İnanç:Tac Mahal'i Mimar Sinan'ın iki çırağı yaptı!

Esenler'de gerçekleşen “Gençler Tarihiyle Buluşuyor” adlı programda konuşan Yazar Hayati İnanç, Hindistan’daki Tac Mahal’i Mimar Sinan’ın iki çırağının yaptığını, yani bu eserin aslında Osmanlı'nın eseri olduğunu ifade etti...

Herkes mimar olabilir diyorum, mimarlar kızıyor!

Berlin’deki Yahudi Müzesi ve New York’taki Dünya Ticaret Merkezi ana planıyla tanınan efsane mimar Daniel Libeskind’i Londra RIBA’da izliyorum. Bakın efsane mimar neler anlatıyor?

İnanlar inşaat iflasını istedi!

İnanlar İnşaat şirketinin patronu mimar Serdar İnan, bir basın açıklaması yaparak şirketinin iflasını istedi...

Mimar Baran Karakaş konut projesi yapıyor!

İnşaat sektöründe tasarımını gerçekleştirdiği özgün ve fonksiyonel projelerle tanınan Mimar Baran Karakaş, son yıllarda mimar kimliğinin yanında adından sıklıkla yatırımcı olarak gerçekleştirdiği projelerle de söz ettiriyor..

Caglayan Architects, Tarihi Demirci Döner Lokantası'nı tasarladı!

Mimar Umut Cem Çağlayan’ın kurucusu olduğu Caglayan Architects tarafından Tarihi Yarımada’nın nostaljik atmosferine uygun olarak “Tarihi Demirci Döner Lokantası” tasarlandı.

Mimar Melih Koray vefat etti!

Kadıköy semti başta olmak üzere İstanbul’un mimarisine olan katkısıyla tanınan mimar Melih Koray dün yaşamını yitirdi.

Mimar Sinan Genim'den kapatılan askeri binaların tarihçesi!

15 Temmuz darbe girişiminin ardından alınan kararla askeri liseler kapatıldı, kışlaların şehir dışına taşınması gündemde. İstanbul’un simgeleri haline gelen bu yapıların hikayelerini ve muhtemel geleceklerini mimar Sinan Genim’e soruldu.

İşte Mimar Selim Yuhay'ın kendi evi!

Evim Şahane programıyla tanınan mimar Selim Yuhay, üç yıldır evleri ücretsiz olarak yeniliyor. Bugüne kadar yüzlerce evde harikalar yaratan Mimar Selim Yuhay'ın kendi için dizayn ettiği ev de göz alıyor.

Mimar Doğan İnan vefat etti!

The Sofa Hotel İstanbul çalışanlarından Cem İnan'ın babası Mimar Doğan İnan vefat etti. İnan'ın cenazesi bugün Ankara Kocatepe Camii'nden öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Cebeci Asrı Kabristanı'nda toprağa verilecek.

mimar Umut İnan Haberi

mimar Umut İnan

Umut İnan kimdir?

Umut İnan 1939 yılında Manisa’da doğdu. Mimarlık eğitimini 1961 yılında İTÜ’de tamamladı. 1961 ve 1966 yılları arasında Almanya ve İsviçre’de çeşitli mimarlık bürolarında çalıştı.


1969′da Türkiye’ye dönerek kendi atölyesini kurdu. Katıldığı mimari proje yarışmalarında çok sayıda ödül kazandı. TC Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Komutanlığı Kompleksi Serbest Mimarlar Derneği uygulama ödülüne layık görüldü. Yapıtlarının çoğunluğu yarışmalar sonucu elde edilmiş tasarım ürünleridir. Halen İstanbul’da Hande ve Efe inan ile birlikte çalışmalarını sürdürmektedir.Mesleki 


Çalışmaları:

01) Onur Apartmanı 

Tasarım tarihi: 2005

İnşaat tarihi: 2006-2008

İşveren: Onur İnşaat Tic. A.Ş.

Yer: Caddebostan, İst.

Statik proje: Aydın Pelin-Can Binzet Müş.Müh.A.Ş.

Tesisat projesi: Setta Ltd. Şti.

Elektrik projesi: HB Teknik

Müteahhit: Onur İnşaat Tic. A.Ş.

Toplam inşaat alanı: 1200 m2


02) Ontur Otel, İzmir 

Tasarım tarihi: 2003-2007

İnşaat tarihi: 2004-2007

İşveren: Onur İnşaat Tic. A.Ş.

Yer: Basmane, İzmir

Statik proje: Aydın Pelin-Can Binzet...