04 / 05 / 2024

mimari alanda gabari

mimari alanda gabari

Mimari ve trafik gibi alanlarda farklı durumları belirtmek için kullanılan gabari nedir, detayları...

Türkmenbaşı Limanı New York’ta “ENR Best Project Ödülü” kazandı!

Türkmenistan’ı dünya ticaretinde lojistik merkez haline getirecek Uluslararası Türkmenbaşı Limanı; mühendislik, müteahhitlik ve mimari alanda dünyanın en prestijli ödülü olarak gösterilen “Global Best Project” ödülünü almaya hak kazandı. 

Cephe sistemlerine yeni bir bakış: Sürdürülebilir Mimari!

Günümüz dünyasının en önemli farkındalığı olan ‘sürdürülebilirlik’, mimari alanda da yerini bulmuş durumda. Bu farkındalıkla ‘Sürdürülebilir Mimari’ kavramı çerçevesinde geliştirilen pek çok cephe sistemi ve bu cephe sistemlerine uygun malzemeler, sektörün geleceğini şekillendiriyor.

Ahmet Misbah Demircan: 20 bin metrekarelik alanda dönüşümü başlattık!

Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan, "277 yapının bulunduğu 20 bin metrekarelik alanda dönüşümü başlattık. Burada tarih yazılıyor" dedi. Beyoğlu Belediyesi'nin projeleriyle, çevresel, tarihi, mimari ve kültürel değerleri korunarak yeniden yapılandırılıyor.

Ahmet Güneş'ten 2016 yeni iç mimari trendleri!

İç mimari alanında 2008 yılından bu yana profesyonel bir ekiple pek çok alanda önemli işlere imza atmış olan genç, iç mimar Ahmet Güneş, her yıl yeni tercihlerle harmanlanan mekân tasarımlarında 2016 trendlerini açıkladı.

Muratpaşa Mimari Fikir Proje sonuçları açıklandı!

Muratpaşa Belediyesi’nin Yeşilbahçe Mahallesi, Çınarlı Caddesi’ndeki 3 bin 350 metrekarelik alanda inşa edilecek olan Opera ve Çok Amaçlı Gösteri Merkezi için düzenlenen mimari fikir proje sonuçları açıklandı

Güneş enerjisine büyük ilgi!

Günümüzde, mimari alanda yaşanan gelişmeler neticesinde doğal çevre ile uyumlu yeşil, temiz, nefes alınabilen ve güneş enerjisinden faydalanan binalar yapılıyor. Güneş enerjisi uygulamaları gittikçe yaygınlaşıyor.

Lüleburgaz Belediyesi'nden Sanat Akademisi mimari proje yarışması!

Lüleburgaz Belediyesi, 20 bin 650 metrekarelik alanda Lüleburgaz Yıldızları Sanat Akademisi'nin tasarlanması amacıyla Lüleburgaz Yıldızları Sanat Akademisi Mimari Proje Yarışması düzenliyor. Yarışmanın ilanı bugün Resmi Gazete'de yapıldı...

Gabari nasıl belirlenir?

Gabari kelimesi mimari alanda, yapılacak bir binanın belediyece öngörülen azami yüksekliği anlamını taşıyor. Peki, gabari nasıl belirlenir? İşte, gabarinin belirlenmesi..

AKG Gazbeton Mimarlık Haftası'nı İzmir Mimarlık Merkezi'nde kutladı!

AKG Gazbeton Mimarlık Haftası'nı İzmir Mimarlık Merkezi'nde kutladı. AKG Gazbeton, İzmir’li Mimarları, İzmir’in mimari alanda da marka şehir olması konusunda hep birlikte hareket etmeye çağırdı.

Çanakkale Belediyesi, Sosyal Konutlar için mimari proje yarışması düzenliyor!

Çanakkale Belediyesi, İsmet Paşa Mahallesi'ndeki 83 bin 440 metrekarelik alanda kentsel yenileme çalışması için mimari proje yarışması başlattı. Birincinin 90 bin TL kazanacağı yarışmada dereceye girenlere toplam 270 bin lira para ödülü dağıtılacak.

Saray Grup, Beylikdüzü'nde 20 dönüm alanda yeni projeye başlayacak!

Saray Grup, bu yılın Haziran ayında tamamlayacağı Greenist projesi sonrasında rotayı Beylikdüzü'ne çevirecek. 20 dönüm alanda yeni proje yapmayı hedefleyen firmanın sonraki hedefi ise Güneşli...

Çanakkale Yayın Kulesi ön seçimli mimari proje yarışması sonuçlandı!

Çanakkale İl Özel İdaresi Yatırım ve İnşaat Müdürlüğü tarafından bugün Resmi Gazete' de verilen ilana göre Çanakkale Yayın Kulesi ön seçimli mimari proje yarışması sonuçlandı...

Ertan Köse'nin yaptığı ahşap mimari eserlerin minyatür örnekleri ilgi çekiyor!

Ertan Köse'nin yaptığı, yöreye özgü ahşap mimari eserlerin minyatür örnekleri ilgi çekiyor. Minyatürünü yapacağı yapıyı inceleyen, ölçüler alan, fotoğraflayan Köse, ardından minyatür için kullanacağı ağacı seçiyor ve parçaları teker teker işliyor.

mimari alanda gabari Haberi

mimari alanda gabari

Gabari nedir?

Gabari, Fransızca kökenli bir kelime olup bir çok alanda farklı anlamlarda kullanılmaktadır. Örneğin gabari mimaride ayrı, trafik alanında ayrı durumları nitelemek için kullanılıyor.


Mimari alanda gabari nedir?

Gabari, mimaride yapılacak bir binanın belediyece öngörülen azami yüksekliği için kullanılıyor. Ayrıca, kimi eşyaya verilmesi gereken boyutları, yan görünüşü çizmeye, hazırlamaya ya da denetlemeye yarayan örnekler için de kullanılıyor.


Trafik alanında gabari nedir?

Gabari, trafik alanında; araçların yüklü veya yüksüz olarak kara yolunda güvenli seyirlerini temin amacı ile uzunluk, genişlik ve yüksekliklerini belirleyen ölçülerdir.



Işıl Seren...