04 / 05 / 2024

Mimarlık bienali antalya

Mimarlık bienali antalya

7 Ekim'e kadar devam edecek olan Uluslararası Mimarlık Bienali Mimarlık Odası tarafından düzenleniyor. Bienal'in açılış konuşmalarını Antalya Vali yardımcısı Recep Yüksel ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın yaptı..

Tabanlıoğlu Mimarlık Londra Tasarım Bienali’nde Türkiye’yi temsil ediyor!

Tabanlıoğlu Mimarlık “housEmotion” enstalasyonu ile 4-23 Eylül 2018 tarihleri arasında düzenlenecek olan 2018 Londra Tasarım Bienali’nde Türkiye’yi temsil edecek.

Venedik Bienali 16. Uluslararası Mimarlık Sergisi 26 Mayıs'ta!

Venedik Bienali 16. Uluslararası Mimarlık Sergisi Türkiye Pavyonu 26 Mayıs – 25 Kasım 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek...

Venedik Bienali 16. Uluslararası Mimarlık Sergisi 26 Mayıs'ta!

Dünyanın önde gelen mimarlık etkinliklerinden biri olan Venedik Bienali 16. Uluslararası Mimarlık Sergisi, 26 Mayıs - 25 Kasım 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

3. Turgut Cansever Ulusal Mimarlık Ödülleri verildi!

Kepez Belediyesi ile Mimarlar Odası Antalya Şubesi koordinatörlüğünde gerçekleştirilen 3. Turgut Cansever Ulusal Mimarlık Ödülleri verildi.

Antalya Taba Mimarlık ve Mühendislik açıldı!

Antalya Gazipaşa inşaat sektörü yeni bir iş yerine daha kavuştu. Taba Mimarlık ve Mühendislik, dün saat 11.00'de düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Venedik Mimarlık Bienali'ndeki Türkiye Pavyonu Archinect ve Monocle'da!

Venedik Bienali 15. Uluslararası Mimarlık Sergisi, 28 Mayıs-27 Kasım 2016 tarihleri arasında, Pritzker ödüllü Şilili mimar Alejandro Aravena küratörlüğünde, Reporting from the Front başlığıyla gerçekleştiriliyor.

AÜ Mimarlık öğrencilerinden Antalya'ya park projesi!

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü son sınıf öğrencileri, bölüm bitirme projesi olarak Mavikent Mahallesi'nde yapılması planlanan yaklaşık 65 dekarlık alandaki park için proje hazırladı.

Zeynep Oral: Mimarlık politiktir!

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı olan Zeynep Oral bugünkü yazısında dün gerçekleşen 15. Venedik Uluslararası Mimarlık Bienali'nden bahsetti. Oral, davetli olduğunu serginin detaylarını paylaştı.

Venedik Bienali 15. Uluslararası Mimarlık Sergisi açıldı!

Dünyanın önde gelen mimarlık etkinliklerinden biri olan Venedik Bienali 15. Uluslararası Mimarlık Sergisi’ndeki Türkiye Pavyonu, “Darzana” isimli projeyle açılış yaptı.

Mimar Turgut Cansever Ulusal Mimarlık Ödülleri Sergisi 12 Mayıs'ta!

Antalya Kepez Belediyesi Mimar Turgut Cansever Ulusal Mimarlık Ödülleri Sergisi 12 Mayıs 2016 tarihinde TSMD Mimarlık Merkezi’nde açılıyor.

RSG İç Mimarlık, OHSAD Kurultayı'na sponsor oldu!

RSG İç Mimarlık, sağlık sektöründeki değişim ve yenilikleri değerlendirmek için Antalya’da düzenlenen OHSAD Kurultayı'na destek sponsor olarak katılacak.

Venedik Bienali 15. Uluslararası Mimarlık Sergisi 28 Mayıs'ta!

Bu yıl 28 Mayıs-27 Kasım 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Venedik Bienali 15. Uluslararası Mimarlık Sergisi Türkiye Pavyonu’nda Darzanà başlıklı proje yer alacak.

Venedik Bienali 15. Uluslararası Mimarlık Sergisi toplantısı 7 Mart'ta!

Bu yıl 28 Mayıs-27 Kasım 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Venedik Bienali 15. Uluslararası Mimarlık Sergisi Türkiye Pavyonu’nda Darzanà başlıklı proje yer alacak.

Mimarlık bienali antalya Haberi

Mimarlık bienali antalya

Khan Oteli'nde gerçekleştirilen ve şablon kentler oluşturmayan kentsel dönüşüm çalışmalarını içeren bienalinin açılış konuşmasında Suriye konusu gündem oluşturdu. Antalya Vali Yardımcısı Recep Yüksel, bienalde yaptığı konuşmada, Antalya'da yılda 200 civarında ulusal ve uluslararası kongre yapıldığını, bu kongrelerin kalıcı katkıları bulunduğunu belirterek, kongrelerin sayısının artmasını istediklerini söyledi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın da mimarlık mesleğinde felsefenin, kültürün, etik değerlerin, yaratıcılığın ön planda olduğunu kaydetti. Mimarların her dönem şablona karşı olduklarını dile getiren Akaydın, mimarlara daha yaratıcı ve daha az şablonlu bir gelecek diledi. Meslek odalarıyla ilgili düzenlemelerin de yapıldığı Torba Yasası'na değinen Akaydın, dikdatör eğilimi olan ülkelerde önce basının susturulmaya çalışıldığını, ardından sivil toplumlara karşı baskılar uygulandığım savundu. Suriye ile yaşanan krizi değerlendiren Akaydın, Suriye ile yapılacak savaşın en...