16 / 05 / 2024

mineral bağlayıcı

mineral bağlayıcı

İnşaatta bağlayıcı maddeler nelerdir? İnşaatta hangi bağlayıcı malzemeler kullanılıyor, merak ediyorsanız yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları 2020 yılından bu yana en güçlü başlangıcını yaptı!

İngiliz konut piyasası 2024'ün başında yeniden canlanma sinyalleri verirken ortalama konut fiyatları 2020 yılından bu yana yıla en güçlü başlangıcını yaptı.

Gençlik ve Spor eski Bakanı Dr. Kasapoğlu: Yüzyılın dönüşümünün başlangıcındayız!

Gençlik ve Spor eski Bakanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Kasapoğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yıldönümü kaleme aldığı makalede yüzyılın dönüşüm ve gelişiminin başlangıcında olunduğunu belirtti. 

EYT tablosunda önemli değişiklikler yapıldı! 1999-2005 arası sigortalı başlangıcı olanlar için süreç 1 yıl!

Son dönemlerde Türkiye'nin ana gündem maddelerinden biri olan EYT yasası şimdi yeni düzenlemeleri beraberinde getiriyor. 9 Eylül 1999 öncesinde sigortalılık başlangıcı olan bireyler ve bu tarihten önce sigorta başlangıcı yapmış olanlar için emeklilikte yeni bir dönemin kapılarını açtı.

Dolar 13 TL birden fırlayacak! Kemerlerinizi bağlayın! Tarih açıklandı...

Son zamanlarda yukarı yönlü hareket eden dolar/TL kuru için, yeni tahmin ünlü ekonomist Selçuk Geçer'den geldi. Geçer doların 13 TL fırlayacağı tarihi açıkladı. Kemerlerinizi bağlayın...

Gram altının 2.000 TL olacağı tarih açıklandı! Yatırımcılar kemerlerinizi bağlayın! O gün yer yerinden oynayacak

Dolar kurundaki rekor yükseliş ve ons altındaki ters dalga sonrası altın fiyatlarının ne olacağı merak konusu olurken son dakika açıklaması geldi. Gram altının 2.000 TL olacağı tarih açıklandı! Yatırımcılar kemerlerinizi bağlayın! O gün yer yerinden oynayacak.

Gümüş fiyatları bugün ne kadar oldu? İslam Memiş son uyarısını yaptı! Gümüş yatırıcıları kemerlerinizi bağlayın

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, gümüş fiyatları ile ilgili önemli açıklamalarda bulunaraj son uyarısını yaptı. Peki bugün gümüş fiyatları ne kadar? Gümüş fiyatları ne kadar olacak? Gümüş yatırımcıları kemelerinizi bağlayın...

iPhone kullanıcıları dikkat! Telefonunuzun yavaşlamaması için hemen bunları yapmaya başlayın!

iPhone kullanıcıları, uzun süreli kullanımlarda telefonlarının yavaşladığından ve pilinin çok yavaşladığından şikayetçi. Bunu önlemek için birçok kişi yeni telefonlar aldı. Yeni bir telefon satın almadan önce, telefonunuzu hızlandırmanın birkaç yolu vardır. İşte iPhone'unuzu hızlandırmak için bazı b

15 Mayıs sabahı dolar tam bu kadar olacak! Dev banka bir çırpıda açıkladı! Euroyu da unutmadı! Kemerlerinizi bağlayın!

Türkiye'de seçim sonrası dövizin yönüne ve hareketine dair tahminler gelmeye devam ediyor. Tahminlerden biri de Commerzbank'tan geldi. 15 Mayıs sabahı dolar tam bu kadar olacak! Euroyu da unutmadı! Kemerlerinizi bağlayın!

Doların haziranda geleceği seviye resmen belli oldu! Kemerlerinizi bağlayın! Dolar uçuşa geçiyor

Para piyasaları uzmanı İslam Memiş, doların haziranda geleceği seviyeyi resmen açıkladı. Kemerlerinizi bağlayın! Dolar uçuşa geçiyor...

'Hemen hazırlığa başlayın' diyen Altın Dehası İslam Memiş tarih verdi! Gram altın tam da bu kadar olacak

Altın fiyatları rekordan rekora koşuyor. Gram altın bin 243 TL ile en yüksek seviyeyi test etti. Altın dehası İslam Memiş'ten 'Hemen hazırlığa başlayın' uyarısı geldi. Gram altın tam da bu kadar olacak!

Gram altının geleceği en yüksek rakam az önce resmen belli oldu! İslam Memiş peş peşe açıkladı! Kemerlerinizi bağlayın! 

Son dakika altın fiyatları vatandaşlarca takip edilirken, Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş Gram altının geleceği en yüksek rakam az önce peş peşe açıkladı. Kemerlerinizi bağlayın! 

Elinde dolar olanlara son uyarı! Selçuk Geçer doların roket gibi fırlayacağı tarihi açıkladı! Kemerlerinizi bağlayın!

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer doların roket gibi fırlayacağı tarihi açıklarken, elinde dolar olanları son kez uyardı. Kemerlerinizi bağlayın, işte o gün geliyor...

Altın kolları sıvadı! Resmen bu kadar olacak! Elinde altını olanlar, kemerlerinizi bağlayın

Altın fiyatları yükselmeye devam ederken Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş altın için yeni rakamı açıkladı. Altın fiyatları resmen bu kadar olacak! Elinde altını olanlar, kemerlerinizi bağlayın.

mineral bağlayıcı Haberi

mineral bağlayıcı

İnşaatta bağlayıcı maddeler nelerdir?

Bağlayıcı maddeler, çimento, kireç, alçı gibi su ile karıştırıldığında plastik bir hamur veren, bir süre sonra katılaşan, daha sonra da sertleşen ve bu özelliklerinden dolayı taş ve kumu bağlamakta kullanılan maddelere deniyor.


İnşaatta kullanılan iki büyük bağlayıcı madde grubu bulunuyor: Bunlar;

* Hidrolik bağlayıcı maddeler

* Hidrolik olmayan bağlayıcı maddeler


Hidrolik bağlayıcı maddeler

Hem havada hem de suda katılaşma yeteneği olan bağlayıcı maddelere deniyor. Aynı zamanda suda dayanıklı olup, harç ve beton yapmakta kullanılıyor.


Hidrolik olmayan bağlayıcı maddeler

Yalnızca havada sertleşebilen bağlayıcı maddelere deniyor.


Melez bağlayıcı

Hidrolik maddeler ile portland çimento klinkerine yüzde 30 kadar beyaz kireç ve yüzde 6 kadar alçıtaşı katılıp çok ince öğütülerek elde edilen bağlayıcı maddeye deniyor. Bu karışımda klinker oranı yüzde 20-30 arasında oluyor.


Mineral bağlayıcı

Su değdikten bir süre sonra yavaş...