05 / 05 / 2024

Miras arazilerinin intikal işlemleri ne zamana kadar yapılacak

Miras arazilerinin intikal işlemleri ne zamana kadar yapılacak

Babadan miras tarlalar 3 ay içinde intikal ettirilmezse mahkeme yolu gözükecek. Mahkeme araziyi 'ehil mirasçı' olarak seçeceği kardeşlerden birine veya 3'üncü bir şahsa satacak.

Miras kalan gayrimenkulün 2023 yılı intikal ücreti ne kadar?

Miras bırakan kişinin malvarlığının tereke adı ile mirasçılara kalmasını ifade eden intikal ücretinin detayları belli oldu. Peki, Miras kalan gayrimenkulün 2023 yılı intikal ücreti ne kadar?

Miras kalan taşınmazlarda tapu intikal işlemleri nasıl yapılır?

Miras kalan taşınmazlarda bazı durumlarda tapu intikal işlemleri yapılır. Bu işlem, mirasın mirasçılara devredilmesidir. Belirli aşamalarla gerçekleşen bu işlemde dikkate alınması gereken bazı unsurlar vardır. Peki miras kalan taşınmazlarda tapu intikal işlemleri nasıl yapılır?

Mirasta intikal ne demek? İntikal yapınca ne olur?

Miras ve intikal konusu pek çok kişinin kafasını kurcalamaktadır. Mirasta intikal işleminin nasıl yapıldığı sık sorulan sorulardandır. İşte bu konuya dair merak edilenler!

Tapuda intikal için tüm mirasçılar gerekli mı?

Tapuda miras kalan malların mirasçılar tarafından alınması belli başlı şartlara bağlıdır. Vatandaşlar Tapuda intikal için tüm mirasçılar gerekli mı? sorusunu da bu yüzden sık sık sormaktadır.

Tapuda intikal için tüm mirasçılar gerekli mı?

Tapuda intikal süreci kişilerin gözünde büyüttüğü işlemlerden biridir. Peki Tapuda intikal için tüm mirasçılar gerekli mı? İşte detaylar!

Miras intikali tapu harcı 2022!

Kendilerine miras kalan mirasçılar intikal işlemleri için herhangi bir masraf ödeyip ödemeyeceğini araştırıyor. Peki, miras intikali tapu harcı 2022 ne kadar?

Tarım arazilerinin satışında vergi ve harç kaldırıldı!

Tarım arazilerinin satışı ve intikal işlemlerinde; vefat tarihinden itibaren 1 yıl içinde intikal işlemlerini gerçekleştiren tüm mirasçılardan vergi ve harç alınmayacak.

Miras intikal vergisi ödeme süresi 2021!

Mirasçıların elde edilen miras için vergi ödemesi gerekiyor. Peki miras intikal vergisi ödeme süresi 2021 ne zaman? İşte miras vergisi ödeme zamanı...

Miras intikal vergisi 2021!

Kendisine miras kalanların, intikal eden bu miras için vergi ödemeleri şartı bulunuyor. Peki, mirasçılar 2021'de ne kadar vergi ödeyecek? İşte miras intikal vergisi 2021...

Miras ve intikal vergisindeki muafiyetler neler?

Posta yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde 'Miras vergisindeki muafiyetler', 'Mirasın sarışı nasıl yapılabilir' ve 'Miras vergisi nasıl hesaplanır' konularını kaleme aldı.

Miras intikal vergisi 2020!

Kendisine miras kalan vatandaşların, intikal eden bu miras için vergilerini ödemeleri gerekiyor. Peki, mirasçılar 2020 yılında ne kadar vergi ödeyecek? Miras vergisi 2020 yılında ne zaman ödenecek?

Veraset ve intikal vergisi son ödeme günü 2018!

1 Mayıs itibari ile başlayan veraset ve intikal vergisi ödemeleri bugün sona eriyor. Miras kalanların mükellef olduğu veraset ve intikal vergisinde ikinci taksit ödemesi ise Kasım ayında yapılacak..

2018 yılı veraset ve intikal vergisi 1. taksiti başlıyor!

Bir kişinin ölümü halinde, sahibi bulunduğu menkul ve gayrimenkul mallarla bütün hak ve alacaklarının mirasçılarına intikali halinde tahsil edilen veraset ve intikal vergisinde 2018 yılı 1. taksit dönemi bugün başlıyor..

Miras arazilerinin intikal işlemleri ne zamana kadar yapılacak Haberi

Miras arazilerinin intikal işlemleri ne zamana kadar yapılacak

Babadan miras tarlalar 3 ay içinde intikal ettirilmezse mahkeme yolu gözükecek. Mahkeme araziyi 'ehil mirasçı' olarak seçeceği kardeşlerden birine veya 3'üncü bir şahsa satacak.


Anne veya babasından miras kalan tarım arazisi olan milyonlarca vatandaş için en kritik üç ay başladı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, tarım arazilerinin miras yoluyla parçalanmasını engellemek için Mayıs 2014'te çıkarılan kanun çerçevesinde son bir yılda anne veya babasından miras kalan tarım arazilerinin intikal işlemlerini yapmayan vatandaşlara 3 aylık ek süre verdi. 


AĞUSTOSTA SÜRE BİTECEK 

Yıllık 17 milyar liralık ekonomik kayba neden olan tarım arazilerinin miras yoluyla bölünmesini engellemek amacıyla geçtiğimiz yıl mayıs ayında çıkarılan kanun çerçevesinde tarla miras kalan çocuklara arazi bölünmeden aralarında anlaşmaya varmaları için bir yıllık süre tanınmıştı. SABAH'a konuşan Bakanlık Tarım Reformu Genel Müdürü...