19 / 05 / 2024

miras kalan kişiye ne denir

miras kalan kişiye ne denir

Miras hukuku gereğince bir kimsenin vefat etmesi ile sahip olduğu mal varlıkları yakınlarına kalıyor. Peki Medeni Kanun gereğince miras kalan kimsenin sorumlulukları nelerdir? Miras kalan kişiye ne denir?

Miras alanlar bu hakları biliyor mu? Miras kalan evde kim oturabilir? 

Miras konusu günümüzde herkesi ilgilendiren bir konu başlığı olarak karşımıza çıkıyor. Çoğu kişi kendisine miras kaldığını bilemezken, çoğu da miras kanunu ve paylaşım hakkında bilgi sahibi değil. Peki miras kalan evde oturulabilir mi? Miras kalan evde oturma hakkı kime ait?

Miras kalan gayrimenkulün 2023 yılı intikal ücreti ne kadar?

Miras bırakan kişinin malvarlığının tereke adı ile mirasçılara kalmasını ifade eden intikal ücretinin detayları belli oldu. Peki, Miras kalan gayrimenkulün 2023 yılı intikal ücreti ne kadar?

Miras kalan tapuyu üzerine almadan satış yapılır mı?

Miras yoluyla ev, arsa gibi mülkler kişi veya kişilere kalabilir. Bundan sonraki aşamalar nasıl işler? Kişiler, “miras kalan tapuyu üzerine almadan satış yapabilir mı?” İşte detaylar!

Miras kalan tapuyu üzerine almadan satış yapılır mı? Hisseli tapu devredilebilir mi?

Miras yolu ile geçen hisseli tapular pek çok kişinin aklını kurcalamaktadır. Bundan dolayı da sorular “Miras kalan tapuyu üzerine almadan satış yapılır mı?” şeklindeki sorular sıkça sorulmaktadır. İşte detaylar!

Miras payının üçüncü kişiye devri nasıl olur?

Miras kalan kişiler, böyle bir durumda bazı sorular yöneltmektedirler. Onlardan biri de Miras payının üçüncü kişiye devri nasıl olur? İşte detaylar!

Miras kalan ev nasıl satılır? Miras kalan ev satılır mı?

Miras kalan ev satılır mı, nasıl satılır? soruları kendilerine miras kalan kişiler tarafından sorulmaktadır. İşte yanıtlar!

Miras kalan ev kiraya verilir mi?

Medeni Kanun gereği, vefat eden kişinin tüm malvarlığı ve hakları, yasal varislerine kalıyor. Peki, Miras kalan ev kiraya verilir mi? Miras kalan evin kirası nasıl bölüştürülür? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Milyonlarca kişi merak ediyordu! Miras kalan gayrimenkullerin satışında son dakika! Resmen açıklandı!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde miras kalan gayrimenkullerin satışını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o yazısı...

Miras kalan gayrimenkul hisseleri satılabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde miras kalan ve ardından satılan gayrimenkul hisselerinin üçüncü kişiye satışını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o köşe yazısı...

Ölen kişiye ait tapu sorgulama nasıl yapılır?

Mirasçılar çoğu zaman kendilerine kalan taşınır ya da taşınmaz mallardan habersiz olabiliyor. Bu konuda araştırma yapmak isteyenler öncelikle ölen kişiye ait tapu sorgulama yapmak istiyor...

Miras kalan gayrimenkulün tescil edilmesi gerekir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde miras kalan gayrimenkulün kişinin adına tescil edilmesinin gerekli olup olmadığını yazdı. 

Miras kalan da vergi ödeyecek!

Kendisine miras kalan kişiler, intikal eden bu miras için her yıl düzenli olarak vergi veriyor. Miras vergisi için ilk taksit ödemeleri bu ayın sonunda sona eriyor. 

Yaptığı sitedeki 24 daireyi 50'den fazla kişiye satıp kaçtı!

Kocaeli Darıca’da, müteahhit olan Y.D. 10 yıl önce 24 daireyi 50 kişiye satıp, aldığı 2,5 milyon lira ile kayıplara karıştı.  Uyuşturucu bağımlıları yarım kalan inşaatı mesken tuttu. Mağdurlardan biri olan Cüneyt Güngör, " 10 yıldır yetkililerden çözüm bekliyoruz" dedi...

miras kalan kişiye ne denir Haberi

miras kalan kişiye ne denir

Miras kalan kişiye ne denir?

Miras hukuku gereğince bir kimsenin vefat etmesi ile sahip olduğu mal varlıkları yakınlarına kalıyor. Bu noktada miras kalan kimsenin vergisel açıdan birtakım yükümlülükleri bulunuyor. Peki miras kalan kimsenin sorumlulukları nelerdir? Miras kalan kişiye ne denir?


Bilindiği üzere miras, bir kimseye ölen bir yakını tarafından kalan mal, mülk, para olarak tanımlanıyor. Vefat eden bir yakınından kalan mirasın birden çok mirasçıya intikal etmesi halinde, paylaşmaya kadar, mirasçılar arasında terekedeki bütün hak ve borçları kapsayan bir ortaklık meydana geliyor. 


Tereke ise, vefat eden bir kimsenin geriye bıraktığı mal ve mülke verilen isim olarak karşımıza çıkıyor. Diğer bir ifade ile tereke kişiye kalan "miras"a deniyor. Peki miras hukukunda miras kalan kimseye ne denir?


Medeni Kanunda yer alan esaslara göre miras kalan kişiye...