04 / 05 / 2024

miras payının satışı

miras payının satışı

İştirak halinde bulunan mirasçılardan birinin miras payını intikal gerçekleşmeden üçüncü bir kişiye satabilir mi? Miras hissesi nasıl satılır? İşte Medeni Kanun kapsamında yer alan esaslar...

Mirasa haciz!

Taksim edilmemiş mirasa haciz gelirse icra müdürlüğü diğer hissedarlara miras payının haczedildiğini bildirir. Ayrıca taşınmazlarda tapu siciline bir müzekkere ile payın haczedildiğini de bildirmek durumundadır...

Üvey anne ve çocukların miras paylaşımı nasıl olur? Kime, ne kadar miras payı düşer?

Miras paylaşımlarında uygulanan kurallar değişkenlik gösterebiliyor. Peki üvey anne ile çocukların miras paylaşması durumunda kime, ne kadar miras payı düşer? İşte üvey anne ve çocukların miras paylaşımı ile ilgili detaylar...

Kripto hesabı olanlar dikkat! Ölmeden önce şifreyi söylemediyseniz, kripto mirasınız da mezara gider!

Kripto varlıklarınız siz öldükten sonra mirasçılarınıza geçer. Mirasçılık belgesini borsaya ya da ilgili kurumlara sunan mirasçı payını alır. Kripto varlıklarınızı kişisel hesaplarda tutuyorsanız ve şifreyi kimseye söylemediyseniz, kripto mirasınızı kimse alamaz.

Hisseli tapu nedir? Hissedar kendi payını satabilir mi?

Hisseli tapu, bir taşınmasın birden çok sahibinin olduğunu simgelemektedir. Böyle bir durumla karşı karşıya kalan kişilerin bilmesi gereken belli başlı hususlar vardır. Özellikle alım ve satım işlemleri yaparken bazı detaylar öğrenilmelidir. İşte Hisseli tapu nedir, Hissedar payını satabilir mi?

Miras payının üçüncü kişiye devri nasıl olur?

Miras kalan kişiler, böyle bir durumda bazı sorular yöneltmektedirler. Onlardan biri de Miras payının üçüncü kişiye devri nasıl olur? İşte detaylar!

Miras kalan hisseli arsada hissedar payını satabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda babasından miras kalan arsa hissedarının emlakçıyla 1.350 TL'den anlaştığını ve kendilerinin de satış yapmaları için bilgi verdiğini aktaran okuyucu, emlakçının satış ilanını 1.581 TL'den verdiğini; satış yapmak zorunda olup olmadığını sordu.

Arsadaki payın satışı için ihtimaller neler?

Posta yazarı Tamer Heper 'Dedemden kalan bir arsamız var. O arsadaki bize düşen payı satmak istiyoruz. Babamın diğer kardeşleri de bize sorun çıkarmıyor. Ama tapuya gittiğimizde ‘bunu satamazsınız’ dendi. Bizim bu payımızı satma şansımız yok mu?' sorusunu cevapladı.

İhlas Gayrimenkul'ün 4.5 milyon TL'lik paylarının satışı tamam!

İhlas Gayrimenkul, ortaklarının yeni pay alma haklarını kullanma süreleri içinde kullanılmayan 4 milyon 958 bin 907,502 TL nominal değerli payların bugün ve yarın 2 iş günü süreyle satılacağını duyurmuştu. Söz konusu payların satışı bugün tamamlandı.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün satışı için flaş gelişme!

İtalyan inşaat şirketi Astaldi İstanbul'daki üçüncü köprüdeki payının satışı için görüşmelere yeniden başladı.

4 başlıkta şufa davası devam ederken payın ikinci kez satılması!

Avukat Kadir Kurtuluş ile Avukat Figen Şimşek, 4 başlıkta şufa davası devam ederken payın ikinci kez satılması konusunu kaleme aldı...

Uzel’in dev arazisi ve fabrika binası yarın satılıyor!

Bir dönem, yüzde 45’lik pazar payı ile Türkiye’nin en büyük traktör üreticisi olan Uzel’in dev arazisi ve fabrika binası yarın satışa çıkarılıyor.

Hasan Süzer’den miras kalan yalının satışı istendi!

Merhum iş adamı Hasan Süzer’den çocuklarına miras kalan yalı davalık oldu. Süzer’in oğlu iş adamı Kemal Süzer’den, karşılıksız çıkan çek nedeni ile alacaklı olan bir plastik firması önce icra takibi başlattı; daha sonra mahkemeye başvurarak yalının satışını istedi.

Src Yapı, yapı market zincirlerinde pazar payını büyüttü!

Duşakabin, küvet, jakuzi ve el duşu üreticisi Src Yapı, yapı market zincirlerinde pazar payını büyüttüğünü duyurdu.Firma, dünyanın 40 ülkesine jakuzi, küvet ve duş sistemleri satıyor.

RE-PIE Portföy'ün ilk arsa-arazi fonu satışa hazır!

Türkiye'nin ilk AVM fonlarını kuran RE-PIE Portföy, şimdi de ilk arsa-arazi fon payını satışa hazırlamış oldu.

miras payının satışı Haberi

miras payının satışı

Miras hissesi nasıl satılır?

Miras payının devri, iştirak halinde bulunan mirasçılardan birinin miras payını, iştirak bozulmadan diğer bir mirasçı veya mirasçılara devretmesine deniyor. Peki buna karşın intikal yapılmadan üçüncü kişilere miras hissesinin satışı yapılabilir mi?


Miras hukukuna göre iştirak hali bozulmadan miras payının iştirake dahil olmayan üçüncü kişilere devri yasak olup; sadece mirasçılara devri mümkün olabiliyor.


Miras hissesinin üçüncü kişilere satışı ile ilgili esaslar, Medeni Kanun kapsamında şu şekilde düzenleniyor.


Miras payı üzerinde sözleşme 

Madde 677- Terekenin tamamı veya bir kısmı üzerinde miras payının devri konusunda mirasçılar arasında yapılan 

sözleşmelerin geçerliliği yazılı şekle bağlıdır. 


Bir mirasçının üçüncü kişiyle yapacağı böyle bir sözleşmenin geçerliliği, noterlikçe düzenlenmesine bağlıdır. 


Sözleşme bu kişiye paylaşmaya katılma yetkisi vermez; sadece paylaşma sonunda mirasçıya özgülenen payın kendisine verilmesini isteme hakkını sağlar. 


Yukarıdaki kanun maddesinden de...