23 / 11 / 2024
fuzul

miras paylaşım oranları

miras paylaşım oranları

Miras paylaşımı nasıl olmalı?: Miras paylaşımında çocuklar arasında paylaşımın eşit olacağı kanunla düzenleniyor. Kanunda düzenlenen diğer bir konu da evlilik dışı doğan çocukların da mirastan diğer çocuklarla eşit oranda pay alabileceğidir...

Miras hukuku oranları!

Miras hukuku oranları murisin füruu için kanuni miras hakkının 3/4'ü, murisin ana ve babasından her biri için kanuni miras hakkının 1/2'si, murisin kardeşlerinden her biri için kanuni miras hakkının 1/4'ü oluyor...

Miras paylaşımında sistem sil baştan değişti! Yapılan köklü değişiklikler neler? 

Tapu işlemleri ve miras paylaşımı konusundaki düzenlemelerde köklü değişikliklerin yürürlüğe girdiği kaydedildi. Yapılan bu değişiklikle beraber, mirasın eşit paylaşım zorunluluğunun tamamen kaldırıldığı belirtildi. 

Eşit miras paylaşımı zorunluluğu kalktı, kardeşler arası miras paylaşımı düzenlendi! Miras ve tapu işlemleri sil baştan!

Tapu işlemleri ve miras paylaşımı ile ilgili beklenen düzenlemeler resmen yürürlüğe alındı. İşte yeni düzenlemeler...

24 yıllık 34 mirasçılı arazi paylaşımı arabuluculukla 1 ayda çözüldü! 

Edirne'de 24 yıldır süren ve 34 mirasçısı olan arazinin paylaşımına ilişkin uyuşmazlık, arabuluculuk sistemiyle 1 ayda çözüldü ve gayrimenkuller paylaşıldı. İşte ayrıntılar..

Miras paylaşımlarında yeni uygulama! Uymayanlar ceza ödeyebilir...

Miras paylaşımında aranan yeni şart ortaya çıktığı kaydedildi. Yapılan değerlendirme kapamında, bundan sonra buna uymayan ceza ödeyecekler.

Kardeşler arası miras paylaşımında dikkat edilmesi gerekenler...

Hisseli tapu sahiplerini ilgilendiren önemli bir değişiklik uzmanlar tarafından açıklandı. Buna göre, kardeşler arasında gerçekleşen miras paylaşımında artık yeni düzenlemeler hayata geçirilmiş olacak.

Miras hakkında bilmeniz gereken önemli bir detay! Tüm miras hakkınız otomatik silinebilir...

Miras hukukunda yapılan değişiklikler kapsamında miras hakkınız otomatik olarak silinebilmektedir. Miras hukukunda yapılan yeni düzenlemeler kapsamında kardeşler arasında miras paylaşımından kaynaklanmış olan anlaşmazlıkları en aza indirmeyi de amaçlıyor.

Miras paylaşımında önemli detay! Çocuklarına eşit miras bırakmayan anne ve baba hakkında yeni düzenleme...

Türkiye'de milyonlarca ebeveyn, miras dağıtımı konusunda çocukları arasında ayrım yapabiliyorlar. Fakat, kanunlara göre anne ve babaların kendi üzerine kayıtlı tapuları hayatta oldukları süre boyunca istedikleri çocuklarına bırakabilme hakları vardır.

Miras paylaşımında merak edilenler! Bağışlanmış olan miras bozulur mu?

Miras paylaşımları zaman zaman sürpriz sonuçların ortaya çıkmasına neden olabilmektedir. Bu süreçte de özellikle de bağışlanan miras için yasal mirasçılar bozma yolunu arıyorlar. Peki, miras paylaşımı nasıl bozulur ve yasal süreçler nedir?

Miras bekleyenler nelere dikkat etmeli? Miras paylaşımı hakkında yeni karar!

Günümüz şartlarında miras kavgalarına son veren yeni karar ile birlikte kardeşler arasındaki anlaşmazlıklara da çözüm getirilmesi bekleniyor. Buna göre, ebeveynlerini bakmak ile sorumlu olan çocuklar, ebeveynlerinin vefat durumundan sonra miras konusunda söz hakkı sahibi olabilecekler.

Miras paylaşacak kardeşler nelere dikkat etmeli?

Aile tarafından bırakılan miras paylaşımlarında kardeşler arasında yaşanan anlaşmazlıklar ve sonrasında çıkna sorunlar karşısında atılabilecek adımlar vatandaşlar tarafından merak edilmektedir. Buna göre, kardeşler eşit payda miras almak zorunda mı?

Anne babası ölenler dikkat! Miras paylaşımı nasıl yapılır? Kardeşler arası miras paylaşımı ve miras sorgulama 2024...

Miras paylaşımı çoğu zaman aileler arasında anlaşmazlıklara neden oluyor. Peki miras paylaşımı nasıl yapılır? Kardeşler arası miras paylaşımı nasıl olur? İşte ayrıntılar...

Miras dağıtımında yeni düzenleme! Miras kalan her çocuğun yapması gereken önemli detay!

Miras konusu ve miras paylaşımı son zamanlarda taraflar arasında yaşanan paylaşım sıkıntıları gündemdeki yerini koruyor. Bu süreçte, çoğu anne ve baba, evlerini ve arazilerini çocukları arasında paylaştırarak miras bırakmayı seçmekteler.

Miras nasıl pay edilir? Kardeşler arasında çatışma çıkmadan miras paylaşımı nasıl olur? 

Miras paylaşımları konusu, Türkiye'de aileler arasında sorun olmaya devam ediyor. Yaşanan bu süreç, miras paylaşımı için özel kuralların uygulanması ile birlikte daha da karmaşık hale geldiği kaydedildi.

miras paylaşım oranları Haberi

miras paylaşım oranları


Miras paylaşımı nasıl olmalı?


Türk Medeni Kanunu miras paylaşımı konusunda “külli halefiyet prensibi”ni kabul etmiştir. Bu terekenin bir bütün halinde, alacak ve borçlarla beraber, miras bırakanın ölümüyle kendiliğinden yasal ve atanmış mirasçılara geçmesi anlamına geliyor. 


Ancak vasiyet alacaklısı olarak tabir ettiğimiz kişiler açısından külli halefiyet prensibi geçerli olmuyor. Örneğin; miras bırakan ölmeden önce yaptığı vasiyetname ile iki evinden birini hizmetçisine bırakmıştır. Hizmetçi ev sahibesinin ölümüyle kendiliğinden bu evin maliki konumuna gelemiyor. Onun yalnızca ev sahibesinin mirasçılarından bu evi talep etme hakkı bulunuyor. Ayrıca söz konusu evle ilgili olanlar hariç miras bırakanın tereke borçlarından da sorumlu olmuyor.


Yasal mirasçılar, bu sıfatlarını doğrudan kanundan alanlara deniyor. Bir kısım kan hısımları, evlatlık ve sağ kalan eş, miras bırakanın ölümü anında hayatta olmak ve mirastan yoksunluğu...