27 / 06 / 2024

Miras bekleyenler nelere dikkat etmeli? Miras paylaşımı hakkında yeni karar!

Miras bekleyenler nelere dikkat etmeli? Miras paylaşımı hakkında yeni karar!

Günümüz şartlarında miras kavgalarına son veren yeni karar ile birlikte kardeşler arasındaki anlaşmazlıklara da çözüm getirilmesi bekleniyor. Buna göre, ebeveynlerini bakmak ile sorumlu olan çocuklar, ebeveynlerinin vefat durumundan sonra miras konusunda söz hakkı sahibi olabilecekler.



Miras konusunda yaşanan anlaşmazlıklara çözüm getiren yeni düzenleme kapsamında bu yeni düzenleme adil bir miras paylaşımını sağlayacak. yenisokegazetesi.com'da yer alan içeriğe göre; miras konusunda anlaşmazlık yaşayan kişilerin sorunları yeni karar ile beraber çözüme kavuşacaktır. Bundan sonra da kardeşler arasında adil bir şekilde paylaşım yapılması sağlanmış olacağı ifade edildi.

Eğer anne ve babanın vefat etmesi durumunda açılan dava sonucu miras kardeşlere eşit şekilde paylaştırılıyor. Bu taşınmaz el değiştir ise şayet satılmış olsa bile mahkeme o parayı kardeşlerin hakkını geri iade edebiliyor.

 Miras bekleyenler nelere dikkat etmeli? Miras paylaşımı hakkında yeni karar!

VASİYETNAME VARSA NE OLUR?

Miras paylaştırılacağı sırada miras bırakanın vasiyetnamesi ortaya çıkarsa ilk olarak yapılacak işlem bu vasiyetnamenin geçerli olup olmadığını tespit etmek olmalıdır. Örneğin zorla yapılan bir vasiyetname geçerli olmayacağı gibi saklı payların korunmadığı bir vasiyetname de hukuken kabul görmeyecektir. Vasiyetname geçerli ise o zaman vasiyetnameye göre miras paylaşımı yapılır. Fakat, o vasiyetnamede çocukların saklı payları kardeşlerden birisine veya 3. bir kişiye devredilemez. Böyle yapılan bir vasiyetname kuralına göre yapılsa da bozulacaktır.

Miras dağıtımında yeni düzenleme! Miras kalan her çocuğun yapması gereken önemli detay!

Miras nasıl pay edilir? Kardeşler arasında çatışma çıkmadan miras paylaşımı nasıl olur? 

Miras paylaşımında nelere dikkat edilmeli! Mirastan mal kaçırma nasıl ispat edilir?

Miras konusunda merak edilenler! Babasının miras bırakmadığı çocuk ne yapmalıdır? 

Miras paylaşacak kardeşler nelere dikkat etmeli?


Geri Dön