29 / 04 / 2024

Miras paylaşımında nelere dikkat edilmeli! Mirastan mal kaçırma nasıl ispat edilir?

Miras paylaşımında nelere dikkat edilmeli! Mirastan mal kaçırma nasıl ispat edilir?

Mirastan mal kaçırma ile ilgili konu sıklık ile mahkemelere kadar taşınan ve mahkemelerde de konu olabilen bir durumdur. Buna göre, çok sayıda mirasçı bu konuda maalesef mağdur olmaktadırlar. Peki mirastan mal kaçırmanın ispatı nasıl yapılabilir?



Miras konusu Türk toplumunda çok konuşulan ve kanayan yara olmaya devam etmektedir. Çoğu zaman adil bir şekilde yapılamayan miras paylaşımları maalesef sıkıntılı bir süreç olabiliyor. Ailelerin içerisinde yaşanan huzursuzluk nedeni ile olan haksız ve miras paylaşımında da mirastan mal kaçırma en fazla görülen bir konu olabiliyor. Miras bırakan tarafından yapılan bir işlem olan mirastan mal kaçırma ile yasal mirasçılardan miras malları kaçırılmaktadır. Bu kişiler de alabilecekleri miras mallarından mahrum kalabiliyorlar.

MİRASTAN MAL KAÇIRMA NASIL YAPILIYOR?

Miras bırakacak olan kişi sağlığında sahip olduğu malları mirasçılarından birisine veya üçüncü kişilere devredebiliyor. Bu devir de yasalara uygun bir şekilde yapılabiliyor. Böylece menkul veya gayrimenkul mal miras bırakanın üzerinden çıkıyor. Bu durumda da onun mirasçıları bu miras hakkından mahrum kalıyorlar. Fakat bu kişiler mahkeme üzerinden ispat şartı ile kendilerinden kaçırılan miras mallarını geri alabiliyorlar.

 Miras paylaşımında nelere dikkat edilmeli! Mirastan mal kaçırma nasıl ispat edilir?

MİRASTAN MAL KAÇIRMANIN İSPATI!

usakgundem.com'da yer alan habere göre; Mirastan mal kaçırmanın ispat edilebilmesi çeşitli yollarla olabiliyor. Bunun için tanık, tapu kaydı, noter kaydı, yazılı belge, görsel ve sesli belge kullanılabilir. Mirastan mal kaçırmanın ne şekilde yapıldığına göre ispat şekli değişebilir. Satış yoluyla bir mal kaçırılmışsa bu malı satın alan kişinin ekonomik gücünün olmadığının tespiti ile mirastan mal kaçırma ispat edilebilir.

Satış veya bağış yolu ile mirastan mal kaçırılmışsa bu işlem miras bırakanın ölümünden hemen önce yapılmışsa bu durum da şüpheli görülmektedir. Bunu ispat etmek ise mahkemenin değerlendirmesi ile mümkün olmaktadır. Miras bırakanın mallarını devretmesinin makul bir gerekçesi yoksa bu tanıklar yolu ile ispat edilerek mallar geri alınabilir.

Miras paylaşımında paylar nasıl bölünecek? Miras alacakların işi kolaylaşacak...

Hisseli Tapusu olanlar dikkat! Miraslar artık bu şekilde paylaştırılacak!

Anne babası ölenler dikkat! Miras paylaşımı nasıl yapılır? Kardeşler arası miras paylaşımı ve miras sorgulama 2024...

Miras dağıtımında yeni düzenleme! Miras kalan her çocuğun yapması gereken önemli detay!


 


Geri Dön