09 / 05 / 2024

Hisseli Tapusu olanlar dikkat! Miraslar artık bu şekilde paylaştırılacak!

Hisseli Tapusu olanlar dikkat! Miraslar artık bu şekilde paylaştırılacak!

Miraslar için alınan karar kapsamında birçok kişinin ortak sorunu olan ve tapuda pay sisteminde değişikliğe gidilerek 81 kentte devreye sokulduğu kaydedildi. Türkiye genelinde mirasçılar için önemli bir adım atıldı. Bu düzenleme ile miras paylaşımında kurallar belirlenerek 81 ilde devrede.



Gerçekleşen yeni düzenlemeler ile miras paylaşımında yaşanan anlaşmazlıkları çözmek için kolaylıklar sağlamayı amaçlıyor. Buna göre, devir işlemleri gibi önemli konularda yapılan bu düzenlemeler, aile içindeki miras paylaşımını daha adil hale getiriyor.

MİRAS PAYLAŞINDA SÜREÇ NASIL OLUYOR!

Söz konusu değişiklikler kapsamında miras paylaşımı ile ilgili  olarak ortaya çıkan sorunların üstesinden gelmek daha da mümkün hal alırken bu sayede kardeşler arasındaki problemleri en aza indirme çabaları ve miras paylaşımında adil ve şeffaf bir süreci oluşturmaktadır.

kamusonhaber.com.tr'de yer alan içeriğe göre; Hisseli tapuların paylaştırılmasında artık hissedarların anlaşması tek önemli şart olarak kabul edilirken ayrıca noter onayına gerek kalmıyor. Fakat hisseli tapu alımında, Tapu Sicil Müdürlüğü ve noter işlemleri tamamlanmış olmalı. Bunun yanı sıra tapunun sınırları belirlenmeli ve parseller tespit edilmesi gerekiyor. Mirasçılardan biri sözleşmeye imza atmadığı takdirde diğer mirasçıların mahkemeye başvurma hakkı bulunuyor.

Hisseli Tapusu olanlar dikkat! Miraslar artık bu şekilde paylaştırılacak!

Miras paylaşım sürecini daha basitleştirirken, tam bir uzlaşma sağlanamadığında hukuki yolların hala geçerli olduğunun altını çiziyor. Mirasçıların haklarını korumak için sözleşme imzalamalarının önemi ifade edilirken, herhangi bir ihtilaf durumunda mirasçıların yasal haklarını arama özgürlüğünü koruyacağını bu düzenlemede kaydediliyor.

Sonuç olarak, bu düzenleme ile beraber miras paylaşım sürecindeki formalitelerin azalmasını sağlıyor. Bu kolaylık sayesinde kardeşler arasındaki ilişkiler olumlu bir şekilde etkilenirken mirasçılar arasında daha hızlı, şeffaf ve anlaşılır bir paylaşım süreci doğmaktadır.

Tapu sahipleri dikkat! Milyonlarca tapu sahibini ilgilendiren zorunlu uygulama nedir?

Kira gelir vergisi için son 6 gün! 2023 yılı kira geliri nasıl hesaplanır ve nasıl beyan edilir? 

Tapu sahipleri aman dikkat! Emlak vergisi ödenmezse ne olur 2024? 

Konut alıp satarken tapu dolandırıcıları artık tarihe karışıyor! İşte tapuda yeni uygulama...


Geri Dön