27 / 04 / 2024

Miras dağıtımında yeni düzenleme! Miras kalan her çocuğun yapması gereken önemli detay!

Miras dağıtımında yeni düzenleme! Miras kalan her çocuğun yapması gereken önemli detay!

Miras konusu ve miras paylaşımı son zamanlarda taraflar arasında yaşanan paylaşım sıkıntıları gündemdeki yerini koruyor. Bu süreçte, çoğu anne ve baba, evlerini ve arazilerini çocukları arasında paylaştırarak miras bırakmayı seçmekteler.



Miras paylaşımı süreçinde bazen sorunlara yol açabiliyor. Bu sorunları çözmek için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yeni bir düzenleme getirdiğini duyurdu. Gerçekleştirilen bu yeni düzenleme kapsamında, miras işlemlerinin daha kolay ve hızlı bir şekilde yapılmasına imkan tanıyor. Kardeşler arasında anlaşmazlık olmadan, herkesin rahatlık ile kendi payını alabilmesi veya satması mümkün hale geliyor. Böylece, aile içindeki uzun süreli anlaşmazlıkların önüne geçilmiş oluyor.

Konut fiyatlarında yaşanan bu yükseliş, orta gelirli ailelerin yeni ev almasını zorlaştırıyor. Bu durum, daha önce ev sahibi olan aileler için miras paylaşımını daha karmaşık hale getirmektedir.

takvim.com.tr'de yer alan habere göre; Miras olarak bırakılan taşınmazların belirli paylara bölünmesi, kardeşler arasında ciddi anlaşmazlıklara sebep olabiliyor. Hisseli tapu sistemi, miras kalan taşınmazların çocuklar arasında belirli oranlarda paylaştırılmasını sağlıyor. Fakat, bu sistemde birçok anlaşmazlık yaşandığı görüldü. Bu yüzden sorunları daha kolay çözebilmek için yeni bir yöntem devreye sokuldu.

 Miras dağıtımında yeni düzenleme! Miras kalan her çocuğun yapması gereken önemli detay!

Öte yandan, hisseli tapu sahibi olan kardeşler, kendi paylarını satmak istediklerinde, diğer hissedarların ortak kararına ihtiyaç duymadan, yazılı bir anlaşma yapabilecekler. Bu yeni düzenleme, noter onayı olmadan da miras paylaşımının yapılabilmesine olanak tanıyor. Miras yolu ile gelen mülklerin dağıtımında, hisseli tapu alımı önemli bir nokta oluşturuyor. Tapu Sicil Müdürlüğü ve noter işlemleri, bu süreçte önemli adımlardır. Fakat, bir evin miras yoluyla devri için yazılı bir anlaşma yapmak yeterli olacak.

Hisseli tapuların satışında, hissedarların ortak bir karar alması gerekmekte. Vekalet vermek, tapuda hazır bulunma ve tapu devri işlemleri için bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor. Bu, tüm hissedarları temsil edecek bir avukata yetki verilmesini sağlıyor.

Miras nasıl pay edilir? Kardeşler arasında çatışma çıkmadan miras paylaşımı nasıl olur? 

Miras dağıtımına yeni düzenleme geliyor! Düzenleme nedir? neleri kapsar?

Mirasçılar dikkat! Bunu yaparsanız...

Miras hakkında bilinmesi gerekenler! Mirasta vasiyetnameyi bozan saklı pay ne demektir? 

Miras sorgulama işlemi nasıl yapılır?

 


Geri Dön