02 / 05 / 2024

Miras red etme

Miras red etme

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Miras nasıl reddedilir?'' sorusunu yanıtladı. İşte o haber...

Miras haberim yokken satılırsa hak talep edebilir miyim? 

Miras hukuku, kapsamlı bir alan olup birbirinden farklı konuları içerir. Bu konulardan biri de mirasta kişinin haberi yokken satış yapıldığında hak talep etme durumudur. Bu durum, miras hukukunda farklı şekilde ele alınarak değerlendirilir. İşte bu miras konusu ile ilgili detaylar...

Reddi miras süresi geçince ne olur? Süresi geçen miras reddedilebilir mi?

Miras, bir kimsenin vefat ermesinden sonra yasal mirasçılarına kalan malları olarak biliniyor. Mirasçıların mirası kabul etme hakkının yanı sıra mirası reddetme hakkı da bulunuyor. Peki, Reddi miras süresi geçince ne olur? Süresi geçen miras reddedilebilir mi? İşte tüm detaylar...

13 soruda miras reddi nasıl yapılır?

Mirasçıların mirası kabul etme hakkı olduğu gibi, reddetme hakkı da bulunuyor. Peki, miras reddi nasıl yapılır? Reddi miras işleminin kaç ay içinde yapılması gerekir?

Yedikule Bostanları miras değil mi?

CHP İBB Meclis Üyesi Berke Merter, “Taksim Gezi Parkı'nın bulunduğu alana “ecdad mirası” diyerek Topçu Kışlasını yeniden inşa etme konusunda ısrarınız sürerken, ecdad mirası olan Yedikule Bostanlarını korumak yerine inşai faaliyete açmanızın nedeni nedir?” sorusunu yöneltti.

Mirastan feragat etme dilekçesi!

Yasal ve atanmış mirasçılar istekleri doğrultusunda mirastan vazgeçebiliyor. Vefat sonrasında mahkemeye bir dilekçe ile de müracaat edilebiliyor. İşte mirastan feragat etme dilekçesi..

Mirası red beyanı nasıl yapılır?

Yasal ve atanmış mirasçılar, kalan mirasın borca batık olması halinde mirası reddedebiliyor. Mirasın reddi için belirli bir süre içerisinde red beyanının yapılmış olması gerekiyor. Peki, mirası red beyanı nasıl yapılır?

Miras reddi dilekçesi 2016!

Yasal ve atanmış mirasçıların kendilerine kalan mirası nasıl kabul etme hakkı olduğu bulunuyorsa, reddetme hakları da bulunuyor. Bunun için bir dilekçe ile mahkemeye müracaat edileniliyor. İşte miras reddi dilekçesi 2016 örneği..

Mirasın reddi dilekçesi örneği!

Kendisine miras kalan mirasçıların bu mirası nasıl kabul etme hakkı olduğu varsa, reddetme hakları da bulunuyor. Bunun için bir dilekçe ile sulh hukuk mahkemesine müracaat edilebiliyor. İşte mirasın reddi dilekçesi örneği..

Reddi miras süresi geçerse ne olur?

Mirasçıların mirası kabul etme hakkının yanı sıra mirası reddetme hakkı da bulunuyor. Ancak reddi miras işleminin belli bir süre içerisinde yapılması gerekiyor. Peki, reddi miras süresi kaç gündür? Reddi miras süresi geçerse ne olur?

Miras red süresi kaç ay?

Yasal ve atanmış mirasçılar mirasın intikalini isteyebildiği gibi reddini de isteyebiliyor. Peki, miras nasıl reddedilir? Miras red süresi kaç ay? Miras red süresi ne zaman başlar? İşte mirasın reddedilmesi..

Mirasta red halinde sorumluluk!

Yasal ve atanmış mirasçılar mirası üç ay içinde reddedebilirler. Peki, yasal mirasçılar mirası reddederse ne olur? Mirasta red halinde sorumluluk nedir? İşte yanıtı..

Miras red hakkının düşmesi!

Miras kalan mirasçılar mirası reddetme hakkına da sahip oluyor. Mirasın üç ay içinde reddolunabiliyor. Peki mirasın reddi süresi geçerse ne olur? İşte miras red hakkının düşmesi..

Mirası red süresi ne kadardır?

Mirasçıların yasal hakları arasında miraı reddetme hakkı da bulunuyor. Mirasın reddi, mirasçılar tarafından sulh mahkemesine sözlü veya yazılı beyanla yapılır. Peki, mirası red süresi ne kadardır?

Miras red etme Haberi

Miras red etme

Bekar dayım 21 Mart 2016'da vefat etti. Mirasçıları annem dahil iki kardeşi ile ölen bir kardeşinin çocukları. Bunların her biri ayrı şehirlerde yaşıyor. Hukuki işlemleri için vekalet alsam ben yürütebilir miyim? Ayrıca ölen dayımın borçları ortaya çıktı, mirası reddetme şekli nedir? Dava açmadan en kısa yoldan nasıl halledilir? Her borç yeri için ayrı işlem yapmak gerekir mi? 


Dayınız çocuksuz ve bekar olarak vefat ettiğine göre mirasçılan sizin saydığınız kişiler, yani anneniz, dayınız ve ölen kardeşlerinin çocuklandır. Anneniz hayatta olduğu için siz mirasçılar arasında yoksunuz. Şayet veraset ilamı çıkartmak anlamına herkesin ayn şehirde yaşadığı, bunun için herbirinin yapması gereken işlemi soruyorsanız, veraset ilamını bir kişi alır hepsi için geçerlidir. Herkes ayrı ayrı veraset ilamı çıkartmaz. Dayınızın borçları var, şayet mirasçılar mirası...