03 / 05 / 2024

miras reddedilmediği takdirde ne olur

miras reddedilmediği takdirde ne olur

Mirasın reddinin hukuki sonuçlarından biri kayıtsız ve şartsız olmasıdır. Miras reddedildikten sonra, mirasçı bu beyanından kural olarak dönemiyor. Sadece bir zorlama veya korkutmayla red işleminin gerçekleştiği anlaşılırsa beyandan dönülebiliyor...

Miras kalanlar dikkat! Tapuda miras intikali nasıl yapılır?

Gayrimenkul mirası kalan vatandaşlar bu miras işlemlerini nasıl yapabileceklerini merak edip araştırıyorlar. Tapu Müdürlüğü'nde miras intikal işlemi nasıl yapılır ve hangi belgeler gerekmektedir? 

Miras sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü, tarafından kurumun internet sayfasında yayınlanan  video kapsamında mirasçısı olunan taşınmazların öğrenilebilmesi için yapılması gerekenler bir bir açıklandı.

Miras intikali nedir? Miras intikali için hangi işlemler yapılmaktadır?

Miras intikali, hukuk terimlerinden biri olup belirli bir süreci temsil eder. Miras meselelerinde sıkça kullanılan bu terim, özellikle de mirasçıları ilgilendirmektedir. Peki miras intikali nedir, hangi süreci kapsar ve hangi işlemleri içerir? İşte miras intikali ile ilgili bilinmesi gerekenler…

Deprem bölgesinde kritik karar değişikliği! BDDK resmen duyurdu! Süre 3 ay uzatıldı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra, alacakları zaman aşımına uğrayan hak sahipleri veya mirasçılar için kritik karar değişikliğinde bulundu. 

Kovulan işçilerin hakları nelerdir? Kovulan işçiler neye dikkat etmeli?

İşverenin bünyesinde çalışan kişinin sözleşmesini tek taraflı fesih etmesi yani işten çıkartması halinde çalışanın birtakım hakları bulunuyor. İşçinin iş yeri sözleşmesi işvereni tarafından tek taraflı fesih edildiği takdirde 4857 sayılı İş Kanunu’na göre işçi, yeni haklar elde ederek alacaklı durum

Tapuda miras sorgulama nasıl yapılır? Miras kalan evi üzerine alma süresi ne kadardır?

Tapuda miras sorgulama işlemine dair detaylar pek çok kişi tarafından sorgulanmaktadır. İşte bu konuda sorulan sorular!

Kripto para piyasasında gerginlik devam ediyor! İşte 20 Haziran 2022 Bitcoin ve Altcoinler'deki son durum!

Son zamanlarda düşüşe geçen kripto para piyasasında gerginlik devam ediyor. Yatırımcıları, başlıca işlem platformlardaki sorunların önüne geçilmediği takdirde tüm sektöre yayılacağı ve kripto piyasasında sorunlara yol açacağı endişesi sardı.

Miras intikali için gerekli belgeler nelerdir?

Bir kişiye miras kalması durumunda kendisi veya avukatı tarafından miras işlemlerine başlanması gerekiyor. Peki, Miras intikali nasıl yapılır? Miras intikali için gerekli belgeler nelerdir? İşte tüm detaylar...

Miras intikali için tapu harcı ödenir mi?

Bir gayrimenkulün mülk sahibi vefat ederse, bu gayrimenkul yasal mirasçılara geçiyor. Yasal mirasçılar, tapuyu kendi üzerlerine geçirmek için intikal işlemlerini yapmaları gerekiyor. Peki, miras intikali için tapu harcı ödenir mi? İşte tüm merak edilenler...

Tapuda miras intikali nasıl yapılır? Miras intikali için hangi belgeler gereklidir?

Tapuda miras intikali, ölen bir kişiden kalan taşınmaz malların, yasal mirasçılarının üzerine geçirilmesi için yapılması gereken en önemli işlemdir. Çünkü intikal işlemini yapmayan mirasçı malların yeni tapu belgesini alamaz. Peki, tapuda miras intikali nasıl yapılır? Hangi belgeler gereklidir? İşte

Mirasçılık belgesi harcı 2022!

Miras intikal işlemi gerekli olan belgeler arasında mirasçılık belgesi yer alıyor. Peki, mirasçılık belgesi harcı 2022 ne kadar oldu?

Paralı ailesinin miras davası için karar çıktı!

Ünlü Paralı ailesinin milyar liralık miras davası için son karar verildi. Mahkemeye göre Ömerhan Kuru haksız bulunurken sanıklar beraat etti. 69 gayrimenkul ise yasal mirasçılara verildi. 

Yerli Covid-19 aşısı için flaş gelişme! Türkiye ilk olacak!

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Türkiye'de Covid-19 virüsüne karşı aşı çalışmalarıyla ilgili, "Kasım- aralık aylarında, her şey planlanmış şekilde ilerlerse, acil kullanım izni verildiği takdirde ülkemizin kendi milli ve yerli aşısını kullanır hale getirmiş olacağız" dedi.

miras reddedilmediği takdirde ne olur Haberi

miras reddedilmediği takdirde ne olur


Mirasın reddinin hukuki sonuçları!


Ölen kişinin bıraktığı borçların, miras kalan malların değerinin çok üzerinde olması halinde, yani terekenin borca batık olması halinde mirasçılar için çıkar yol mirasın reddedilmesi oluyor.


Medeni Kanun'un (MK) 605 ve 606. maddeleri uyarınca, mirasçılar ölüm tarihinden itibaren üç ay içinde mirası reddedebilme hakkına sahip oluyorlar.


Peki bu süre içinde miras reddedilmediği takdirde ne olur? Bu durumunda ölenin (miras bırakanın) borcu, mirasçılara geçiyor. Çünkü tereke hem borçları hem de alacaklarla tüm mal varlığını kapsıyor.


Diyelim ki mirasçılar çok küçükler miras bırakanın borçlarından dolayı ileride çok büyük bir mahrumiyet içine girebilirler. Bu takdirde ne yapmalılar?


Çocukların medeni hakları kullanma ehliyetine sahip olmadıkları durumda, yasal temsilcileri (örneğin annesi) vasıtasıyla miras reddi davasını ikame ederek mirası redde bilirler.


Medeni Kanunumuzda bir de yukarıda değindiğimiz ve...