03 / 05 / 2024

miras sözleşmesi şekli

miras sözleşmesi şekli

Miras sözleşmesinin iptali, iki tarafın yapacağı yazılı anlaşma ile her zaman gerçekleşebiliyor. Mirasçı olarak atanmış kişi mirasbırakanın ölümünde sağ değilse, miras sözleşmesinin iptali kendiliğinden gerçekleşiyor...

Mirastan men etmek!

Mirastan men etmek miras bırakanın ölüme bağlı bir tasarrufta saklı paylı mirasçısını mirasçılıktan çıkarması şeklinde oluyor. Ancak mirastan men etmek için yeterli sebeplerin olması gerekiyor....

Miras paylaşımı nasıl yapılır?

Miras paylaşımı nasıl yapılır?: Altsoy için yasal miras payının yarısı, ana ve babadan herbiri için yasal miras payının dörtte biri, kardeşlerden herbiri için yasal miras payının sekizde biri şeklinde oluyor...

Miras sözleşmesi kuralları!

Miras sözleşmesi kurallarına göre mirastan feragat sözleşmesi ve ölünceye kadar bakma sözleşmesinin nasıl düzenlendiğinden haberimizde bahsedeceğiz. Her iki sözleşmenin de kabul edilmesi için resmi yolla düzenlenmesi gerekiyor...

Miras sözleşmesi şekli!

Miras sözleşmesi şeklinin resmi vasiyetname şeklinde düzenlenmesi gerekiyor. Miras sözleşmesi; miras bırakan ile başka bir kişinin iki taraflı bir hukuki işlem şeklinde yaptığı ölüme bağlı bir tasarruftur....

Ölünceye kadar bakma sözleşmesi nedir? Öldükten sonra miras kime kalır?

Türk Borçlar Kanunu’nda yer alan 611. Maddede ölünceye kadar bakma sözleşmesi yer alır.  Bu sözleşme, bakım alacaklısı ve bakım borçlusu arasında yapılır. Öldükten sonra mirasın ise kime kalacağı merak edilir. İşte ölünceye kadar bakma sözleşmesi ile ilgili önemli detaylar…

Mirastan feragat sözleşmesi nasıl iptal edilir?

Miras hukuku kapsamında miras bırakacak olan kişi bir mirasçısı ile arasında karşılık olmadan ya da bir karşılığa yönelik olarak mirastan feragat sözleşmesi imzalayabiliyor. Peki, mirastan feragat sözleşmesi nasıl iptal edilir? İşte tüm detaylar..

Mirastan feragat sözleşmesi 2022 örneği!

Miras bırakan, bir mirasçısı ile karşılıksız veya bir karşılık sağlanarak mirastan feragat sözleşmesi yapabiliyor. Feragat eden, mirasçılık sıfatını kaybeder. Peki, Mirastan feragat sözleşmesi nasıl olur? İşte Mirastan feragat sözleşmesi 2022 örneği...

Vakıf GYO Esas Sözleşmesi'nin 10. maddesi değişti!

Vakıf GYO Esas Sözleşmesi'nin "Yönetim Kurulu ve Görev Süresi" başlıklı 10. Maddesinin ekli tadil metninde yer aldığı şekliyle değiştirilmesine karar verildi. 

Nurol GYO Esas Sözleşmesi'nin 7. maddesi tadil edilecek!

Nurol GYO'nun yeni sermaye yapısı çerçevesinde Esas Sözleşmesi'nin 7. maddesine ilişkin ekli tadil metninin onaylanması için SPK'ya başvuru yapıldı. 

Ölünceye kadar bakma sözleşmesi ile mirastan hak alınır mı?

Posta yazarı Tamer Heper 'Manevi babam 80 yaşın üzerinde. Akıl sağlığının yerinde olduğuna dair rapor alarak ölünceye kadar bakma sözleşmesi yaptık. Bir gün vefatı halinde mirasçıları dava açabilir mi?' sorusunu cevapladı.

Mirastan feragat sözleşmesi örneği 2019!

Mirasçılar, mirastan feragat sözleşmesi imzalayarak mirasçılık sıfatından vazgeçebiliyor. Bu sözleşme mahkeme veya noter aracılığı ile de imzalanabiliyor. İşte mirastan feragat sözleşmesi örneği 2019...

3 soruda miras sözleşmeleri nasıl yapılır?

Miras paylaşımının sonuçlandırılması için taraflar arasında miras sözleşmesi imzalanabiliyor. Peki, miras sözleşmeleri nelerdir, nasıl yapılır?

Mirastan feragat sözleşmesi 2017!

Mirasbırakan ile mirasçı aralarında anlaşma sağlayarak feragat sözleşmesi de imzalayabiliyor. İşte mirastan feragat sözleşmesi 2017 örneği..

Olumlu miras sözleşmesi nasıl yapılır?

Olumlu miras sözleşmesinde mirasbırakan, miras sözleşmesiyle mirasını veya belirli malını sözleşme yaptığı kimseye ya da üçüncü bir kişiye bırakma yükümlülüğü altına girebiliyor. Peki, olumlu miras sözleşmesi nasıl yapılır?

Mirastan feragat sözleşmesi 2016!

Mirasbırakan, bir mirasçısı ile karşılıksız veya bir karşılık sağlanarak mirastan feragat sözleşmesi yapabiliyor. Peki, sözleşme nasıl yapılır? İşte mirastan feragat sözleşmesi 2016 örneği..

Ölünceye kadar bakma sözleşmesi 2016!

Ölünceye kadar bakma sözleşmesi, mirasçı atanmasını içermese bile, miras sözleşmesi şeklinde yapılması gerekiyor. Peki, ölünceye kadar bakma sözleşmesi nasıl yapılır? İşte Ölünceye kadar bakma sözleşmesi 2016..

Mirasçılar arasında rızai taksim sözleşmesi!

Bir kimsenin vefatı halinde sahip olduğu mal ve haklar yasal mirasçılarına kalıyor. Kalan miras üzerinde mirasçılar rızai taksim sözleşmesi imzalayabiliyor. Peki, mirasçılar arasında rızai taksim sözleşmesi nasıl yapılır?

miras sözleşmesi şekli Haberi

miras sözleşmesi şekli


Miras sözleşmesi, mirasbırakanın üçüncü kişi ile yaptığı ölüme bağlı tasarruf şeklindeki sözleşmeye deniyor. Miras sözleşmesinin geçerli olabilmesi için resmi vasiyetname şeklinde düzenlenmesi gerekiyor. Miras sözleşmesini yapan taraflar, dileklerini resmi memur önünde belirtirek, düzenlenen sözleşmeyi, resmi memur ve iki tanık önünde imzalarlar.


Miras sözleşmesinin iptali...


Miras sözleşmesinin iptali, iki tarafın yapacağı yazılı anlaşma ile her zaman gerçekleşebiliyor. Miras sözleşmesi yolu ile mirasçı tayin edilen veya kendisine belirlenen bir mal bırakılan kişi, miras sözleşmesi yapıldıktan sonra, mirasbırakana karşı, mirasçılıktan çıkarılma nedeni oluşturan davranışta bulunursa; mirasbırakan kişi miras sözleşmesini tek taraflı olarakta ortadan kaldırabiliyor.


Miras sözleşmesi şartlarına göre sağlararası edimleri isteme hakkı bulunan taraf, bu edimlerin sözleşmeye uygun olarak yerine getirilmemesi veya güvenceye bağlanmaması halinde Borçlar Hukuku kuralları uyarınca sözleşmeden dönebiliyor.


Mirasçı olarak atanmış olan veya...