12 / 05 / 2024

Miras taksimi dava sözleşmesi

Miras taksimi dava sözleşmesi

Vefat eden kimsenin geride bıraktığı mallarda hakkı olan şahıslar ile her birinin payını ve bu paylarla ilgili hesap şekillerini gösteren hükümler ve kaidelere miras deniyor. Peki, miras taksimi davası nasıl açılır?

Kardeşi olanlar dikkat: Kardeşler arasında miras eşit mi paylaşılır? Miras bölüşümü nasıl yapılır? 

Miras paylaşımı ile ilgili detaylar en çok merak edilen konulardan olurken, kardeşler arasında mirasın nasıl paylaşılacağı da araştırılıyor. Peki kardeşler arasında miras eşit mi paylaşılır? Miras bölüşümü nasıl yapılır? Kardeşler anlaşamazsa dava açılır mı?

Miras ortaklığında arabulucuk nasıl işler?

Miras ortaklığının giderilmesinde arabuluculuk süreci, belirli bir işleyişe sahiptir. Bu süreç dava aşamasından önce, dava esnasında ve davadan sonra devreye girer. Dolayısıyla süreci takip etmek gerekir. İşte miras ortaklığının giderilmesi arabuluculuk sürecinin işleyişi hakkında önemli bilgiler...

10 yıllık davada son karar verildi! Lübnanlı aile 3 milyar TL'lik mirasın hak sahibi oldu!

İstanbul İstinye‘de Lübnanlı armatör dedelerinden miras kalan yaklaşık 40 bin metrekare arazi için hukuk savaşı veren Cheeba ve Jaroud aileleri mirasçı olduklarına dair 10 sene önce açtıkları dava sonuçlandı. Lübnanlı aile 3 milyar liralık mirasın hak sahibi oldu.

Mirasın paylaştırılması davası dilekçe örneği!

Kendisine miras kalan kimseler bir dilekçe ile dava açarak mirasın paylaştırılmasını isteyebiliyor. İşte mirasın paylaştırılması davası dilekçe örneği...

İtalyan Prenses Rita'ya üvey oğulları miras davası açtı!

İtalyan Prens Nicolo’nun eşine miras bıraktığı 354 milyon dolarlık sanat eserleri ile dolu malikane satılıyor. Prens Nicolo’nun oğulları, üvey anneleri Prenses Rita’nın bahsedilen eserlerin bakımını iyi yapamadığını iddia ederek dava açtı. 

Mirasın gerçek reddi dava dilekçesi 2021!

Miras bırakan kimsenin ölümünün ardından ilgili Sulh Hukuk Mahkeme'sine başvuru yapılarak, söz konusu miras, mirasçıları tarafından reddedilebiliyor. Peki mirasın gerçek reddi dava dilekçesi 2021 nasıl hazırlanıyor? İşte mirasın gerçek reddi dava dilekçesi örneği...

Mirasın hükmen reddi dava dilekçesi 2021!

Kanuni ve atanmış mirasçılar mirasın hükmen reddi davası açabiliyor. Peki mirasın hükmen reddi dava dilekçesi 2021 nasıl hazırlanıyor? İşte mirasın hükmen reddi dava dilekçesi 2021 örneği...

Seyfi Dursunoğlu'nun mirası için açılan dava ertelendi!

Temmuz ayında hayatını kaybeden Seyfi Dursunoğlu, servetini Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne bağışlamıştı. Dursunoğlu'nun yeğenleri söz konusu vasiyete itiraz ederek dava açmıştı. Mirasa yönelik açılan davanın ilk mahkemesi önceki gün görüldü.

Ölünceye kadar bakma sözleşmesi ile mirastan hak alınır mı?

Posta yazarı Tamer Heper 'Manevi babam 80 yaşın üzerinde. Akıl sağlığının yerinde olduğuna dair rapor alarak ölünceye kadar bakma sözleşmesi yaptık. Bir gün vefatı halinde mirasçıları dava açabilir mi?' sorusunu cevapladı.

Matild Manukyan’ın mirasında 37 kişiye kötü haber!

Merhum Matild Manukyan’ın milyonlarca TL'lik mirasına ortak olmak için 37 kişinin açtığı dava reddedildi.

Eş ve çocuklar mirası reddedebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Evimi emlakçı kanalıyla sattım. 35 bin TL alacağım kalmıştı. Emlakçı senet verdi ama tahsil etmeden öldü. Eş ve çocuk mirası reddetti. Geriye anne ve kardeş kaldı. Bugüne kadar da dava sonuçlandırılamadı. Böyle bir davada zamanaşımı var mı?' sorusunu yanıtladı.

Vergi rekortmeni Matild Manukyan’ın mirası dava konusu oldu!

Vergi rekortmeni Matild Manukyan’ın milyonlarca liralık servetinin tek mirasçısı 80 yaşındaki Kerope Çilingir’in vefatının ardından mal varlığına tedbir konuldu.

Matild Manukyan’ın miras kavgası bitmiyor! İşte okuması bile yoran miras!

Genelev patroniçesi Matild Manukyan’ın dev mirasına ortak olmak amacıyla Kerope Çilingir’e dava açan toplam 36 kişi, bu defa nüfus kayıtlarının düzeltilmesi için mahkemeye başvurdu.

Miras taksimi dava sözleşmesi Haberi

Miras taksimi dava sözleşmesi

Miras taksimi davası nasıl açılır?

Vefat eden kimsenin geride bıraktığı mallarda hakkı olan şahıslar ile her birinin payını ve bu paylarla ilgili hesap şekillerini gösteren hükümler ve kaidelere miras deniyor.


Vefat eden kimsenin geride  bıraktığı menkul ve gayrimenkul mallar, yasal mirasçılarına kalıyor. Sulh Hukuk Mahkemesinden veya noterden alınabilen veraset ilamında vefat eden kimsenin mal varlığı ve yasal mirasçıları yer alıyor.


Miras Hukukuna göre mirasbırakanın hısımları,kan hısımları, evlatlığı ve altsoyu,eşi ve devlet yasal mirasçılar olarak kabul ediliyor. Mirasçılar arasında mal varlığındaki bütün hak ve borçları kapsayan bir ortaklık meydana geliyor. Peki, mirasçılar arasında anlaşmazlık olduğunda miras taksimi davası nasıl açılır?


Miras taksimi davası!

Mirasçılar arasında adaletsiz paylaşım olduğunda, anlaşmazlık çıktığında ya da miras hakkının paylaşılması talebinde mirasçılık belgesi için Sulh Hukuk Mahkemesinde dava açlaniliyor. Herhangi...