06 / 05 / 2024

miras taksimi itiraz süresi

miras taksimi itiraz süresi

Miras paylaşımına itiraz, sözleşmenin iptal edilmesinin istenmesiyle söz konusu oluyor. Miras paylaşımına itiraz süresi, davacının tasarrufu, iptal sebebini ve kendisinin hak sahibi olduğunu öğrendiği tarihten başlayarak 1 yıl geçmekle düşüyor...

İntikali yapılmamış tarım arazileri için mirasçılık belgesi istenecek!

Aktarılan son dakika detaylarına göre Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kapsamında intikali yapılmamış araziler için taahhütnameyle yapılan başvurulara itiraz edilmesi durumunda, mirasçılık belgesi talep edilecek.

Mirasçılar vasiyete itiraz edebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde mirasçıların bırakılan vasiyete uymak istememeleri durumunda buna itiraz hakkı olup olmadığını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o köşe yazısı...

Tüm mirasını ÇYDD'ye bırakan Seyfi Dursunoğlu'nun ailesi: Gururluyuz!

87 yaşında yaşamını yitiren ve tüm mirasını Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne (ÇYDD) bağışlayan Seyfi Dursunoğlu'nun ailesi, vasiyete itiraz etmeyeceklerini dile getirerek "Aile olarak onunla çok gururluyuz ve ona saygı duyuyoruz" şeklinde konuştu.

Eski Suudi Kralı Fahd’ın miras davasına itiraz!

2005’te ölen eski Suudi Kralı Fahd’ın mirasından İngiltere’de yaşayan gizli eşine pay veren mahkeme kararı, oğlu Prens Abdülaziz’in itirazı üzerine temyiz edildi.

Haliçport projesine itiraz!

Deniz-Der Başkanı Demirdöven:"Dünya mirası listesine aday olacak nitelikleri taşıyan Haliç'teki tersanelerimizin yok edilmesinin ilk adımını oluşturacak Haliç Yat Limanı ve Kompleksi Projesi'ne itiraz ediyoruz" dedi.

Mirasın taksimi davası dilekçe örneği!

Miras hukukuna göre kalan mirasın taksimi için bir dilekçe ile Sulh Hukuk Mahkemesine başvuruda bulunulabiliyor. Peki, mirasın taksimi davası dilekçesi nasıl yazılır? İşte mirasın taksimi davası dilekçe örneği..

Miras taksimine itiraz!

Miras taksimine itiraz davası menfaati bulunan mirasçı veya vasiyet alacaklısı açabiliyor. Miras taksimi itiraz süresi sözleşmenin iptal edilmesinin istenmesiyle başlıyor. Peki, Miras taksimine itiraz nasıl yapılır?

Miras taksimi davası nasıl açılır?

Vefat eden kimsenin geride bıraktığı mallarda hakkı olan şahıslar ile her birinin payını ve bu paylarla ilgili hesap şekillerini gösteren hükümler ve kaidelere miras deniyor. Peki, miras taksimi davası nasıl açılır?

Miras taksim sözleşmesi nedir?

Ölüm halinde yasal mirasçılara kalan malların bu mirasçılar arasında paylaştırılması işlemine miras taksimi deniyor. Miras taksimi işlemi tapuda veya noterde yapılabiliyor. Peki, miras taksim sözleşmesi nedir?

Miras taksim sözleşmesi şekil şartı!

Miras taksim sözleşmesinin geçersizliği taşınmaz taksimi için tapu sicil müdürlüğünde resmi senedin düzenlenmemesi halinde oluyor. Miras taksim sözleşmesinin bazı şekil şartları bulunuyor. İşte, miras taksim sözleşmesi şekil şartı!

Miras payının devri ve taksimi!

Miras payının devri ve taksimi hakkında Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün 1478 Sayılı "Miras Payının Devri ve Taksimi" Konulu Genelgesi bulunuyor. Peki, miras payının devri ve taksimi nasıl olur?

Tarım arazilerinde pay temliki 2014!

Tarım arazilerinde pay temliki, intikal, miras taksimi işlemlerinde önemli değişiklikler yapıldı. Peki bundan böyle tarım arazilerinde pay temliki nasıl yapılacak? İşte tarım arazilerinde pay temliki 2014...

Miras paylaşımına itiraz süresi!

Miras paylaşımına itiraz, sözleşmenin iptal edilmesinin istenmesiyle söz konusu oluyor. Miras paylaşımına itiraz süresi, davacının tasarrufu, iptal sebebini ve kendisinin hak sahibi olduğunu öğrendiği tarihten başlayarak 1 yıl geçmekle düşüyor...

miras taksimi itiraz süresi Haberi

miras taksimi itiraz süresi


Miras paylaşımına itiraz süresi!


Miras paylaşımına itiraz süresi, sözleşmenin iptal edilmesinin istenmesiyle söz konusu oluyor. Miras paylaşımının iptal davasını menfaati bulunan mirasçı veya vasiyet alacaklısı açıyor. Dava, ölüme bağlı tasarrufun tamamının veya bir kısmının iptaline ilişkin olabiliyor.


Miras paylaşımına itiraz davası aşağıda sayılan durumların gerçekleşmesiyle açılabiliyor. Bunlar;


1. Miras sözleşmesi, mirasbırakanın tasarruf ehliyeti bulunmadığı esnada yapılmışsa, 

2. Miras sözleşmesi yanılma, aldatma, korkutma veya zorlama neticesinde yapılmışsa,

3. Miras sözleşmesinin içeriği, hükme bağlandığı koşullar veya iki tarafa yüklediği edimler hukuka veya ahlaka aykırı ise,

4. Miras sözleşmesi kanunda öngörülen şekillere uyulmadan yapılmışsa; durumlarında gerçekleşiyor.


Miras paylaşımına itiraz süresi, davacının tasarrufu, iptal sebebini ve kendisinin hak sahibi olduğunu öğrendiği tarihten başlayarak 1 yıl ve her halde vasiyetnamelerde açılma tarihinin, diğer tasarruflarda mirasın geçmesi tarihinin üzerinden, iyiniyetli davalılara karşı...