25 / 07 / 2024

miras zümre

miras zümre

Medeni Kanun gereğince mirasçılar; mirasbırakanın hısımlığına dayanarak mirasçı olanlar ve atanmış mirasçılar olarak karşımıza çıkıyor. Mirasbırakanın hısım mirasçısı olan kimselerin mirasçılıkta, miras zümresi bulunuyor. Peki, miras zümreleri nelerdir?

Miras hakkında bilmeniz gereken önemli bir detay! Tüm miras hakkınız otomatik silinebilir...

Miras hukukunda yapılan değişiklikler kapsamında miras hakkınız otomatik olarak silinebilmektedir. Miras hukukunda yapılan yeni düzenlemeler kapsamında kardeşler arasında miras paylaşımından kaynaklanmış olan anlaşmazlıkları en aza indirmeyi de amaçlıyor.

Kardeşler arasında miras paylaşımı! Kız ve erkek çocuklar arasında miras nasıl paylaştırılır? 

Miras anlaşmazlıklarında yapılacak olan kurallar kardeşler arasında nasıl paylaşılacağı merak edilen konular arasında. Buna göre, kız ve erkek çocuklar arasında miras payı farkı var mıdır? Nasıl paylaşım olur? İşte haberlerin ayrıntıları...

Miras kalanlar bunu yaparsanız tek kuruş pay alamayacaksınız! Arsa, tarla, ev, araba her şey elinizden kayıp gidecek...

Miras paylaşımı sürecinde birkaç istisnai durumlarda, bazı çocuklar miras payından faydalanamayabiliyor. Miras kalanlar bunu yaparsanız tek kuruş pay alamayacaksınız! Arsa, tarla, ev, araba her şey elinizden kayıp gidecek...

Kripto hesabı olanlar dikkat! Ölmeden önce şifreyi söylemediyseniz, kripto mirasınız da mezara gider!

Kripto varlıklarınız siz öldükten sonra mirasçılarınıza geçer. Mirasçılık belgesini borsaya ya da ilgili kurumlara sunan mirasçı payını alır. Kripto varlıklarınızı kişisel hesaplarda tutuyorsanız ve şifreyi kimseye söylemediyseniz, kripto mirasınızı kimse alamaz.

Atalardan mirası kalanlar bunu yapmanız şart! Hisseli tapuda bakın ne değişti!

Miras kalanlar dikkat. Özellikle size kalan miras ev ise elinizi hızlı tutmanız gerekiyor. Hisseli tapu satışında problem yaşanmaması için adımların hızla atılması gerekiyor. 

Borsada neler oluyor? Küçük yatırımcı için hayati uyarılar

Borsaya giren yatırımcı sayısı 4 milyonun üzerine çıktı ancak toplam portföy değerinin yüzde 90'ına sahip olan yatırımcının oranı yüzde 3.7. Yani küçük bir zümre belirleyici konumda.

Mehmet Öz, miras kavgası yüzünden Türkiye'ye geliyor!

Ünlü Prof. Mehmet Öz, kardeşi Nazlım Öz ile arasında yaşadığı miras kavgası nedeniyle Türkiye'ye geliyor...

Dr. Mehmet Öz ve kız kardeşi Nazlım Suna Öz arasındaki miras kavgası büyüyor!

Dünyaca ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Mehmet Öz, hayatını yitiren babası Prof. Dr. Mustafa Öz'ün vasiyeti nedeniyle kız kardeşi Nazlım Suna Öz ile mahkemelik olmuştu. Gerilimin yükseldiği miras kavgasında yeni bir gelişme yaşandı. 

Taf Peyzaj Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Taf Peyzaj Mimarlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Eyüpsultan'da 2 milyon TL sermaye bedeli ile Abdullah Zümre ve Fatih Güler ortaklığında kuruldu.

Evlenmemiş kız kardeşin vefatı halinde miras nasıl paylaşılır?

Posta yazarı Tamer Heper, okuyucusunun 'Biz aynı anne babadan üç kardeşiz, babamızın ilk evliliğinden bir çocuğu olduğundan dört kardeş olduk. Anne ve baba sağ değiller. Evlenmemiş kız kardeşin vefatı halinde miras kalan mal varlığı nasıl pay edilir?' sorusunu yanıtladı.

Miras vergisi 2019 hesaplama!

Menkul ve gayrimenkullerin veraset yoluyla veya ivazsız olarak intikal etmesiyle miras vergisi ödeniyor. Peki 2019 miras vergisi nasıl hesaplanır?

Mirasçılar ve ev sahipleri dikkat!

Türkiye'deki malların veraset yoluyla ya da ivazsız olarak bir kişiden diğer kişiye intikal etmesiyle ödenen miras vergisi ve kira geliri olan vatandaşlardan alınan emlak vergisi ödemeleri için son haftaya girildi.

Tarım arazilerinin bölünmesi sorununa kalıcı çözüm geliyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Miras mevzuatını geliştirerek tarım arazilerinin bölünmesi sorununa kalıcı çözüm getireceğiz." diye konuştu...

miras zümre Haberi

miras zümre

Miras zümreleri nelerdir?

Mirasçılıkta, mirasçıları mirasbırakanın hısımlığına dayanarak mirasçı olanlar ve atanmış mirasçılar olarak karşımıza çıkıyor. Mirasbırakanın hısım mirasçısı olan kimselerin mirasçılıkta, miras sırası bulunuyor.


Mirasçılık sırası, miras zümresine göre belirleniyor. Peki, miras zümreleri nelerdir? Miras hukuku zümre sistemi nedir?


Miras zümreleri..

1. zümre mirasçıları

1. zümreyi mirasbırakanın altsoyu oluşturuyor. Altsoyda; çocuklar, torunları, torunların çocukları, çocukların torunları bulunuyor.


2. zümre mirasçıları

2. zümreyi ise; üstsoy olan ölenin anne ve babası, kardeşleri, yeğenleri, bunları çocukları ve torunları oluşturuyor.


3. zümre mirasçıları

3. zümreyi; Ölenin büyükanne ve büyükbabası ile çocukları olan amca, hala, dayı, teyze, kuzenlerden ve devamı meydana getiriyor.


4. zümre mirasçıları

4. zümrede ise; büyükanne ve büyükbabanin anne ve babaları ile bunların altsoyları bulunuyor. Ancak, 4. zümreye miras hakkı düşmüyor. 


Mirasın açılması..

Miras, mirasbırakanın ölümüyle açılıyor. Mirasbırakanın sağlığında yapmış olduğu mirasla ilgili...