29 / 04 / 2024

mirasçılık belgesi zorunluluğu

mirasçılık belgesi zorunluluğu

Mirasçılık belgesi, bir kimsenin vefatının ardından alınan belgeler arasında yer alıyor. Bu belgede kimlerin hangi oranda mirasçı olduğu, mirasın neler olduğu görülebiliyor. Peki, mirasçılık belgesi alınması zorunlu mu?

Doğuşlar Hafriyat İnşaat Altyapı Taşımacılık Elektrik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Doğuşlar Hafriyat İnşaat Altyapı Taşımacılık Elektrik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de 400 bin TL sermaye bedeli ile Tufan Erat tarafından kuruldu.

İntikali yapılmamış tarım arazileri için mirasçılık belgesi istenecek!

Aktarılan son dakika detaylarına göre Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kapsamında intikali yapılmamış araziler için taahhütnameyle yapılan başvurulara itiraz edilmesi durumunda, mirasçılık belgesi talep edilecek.

BİM'de 12 parça çay seti 119 TL'ye, 3'lü kase 69 TL'ye, 2'li yağlık 75 TL'ye düştü! BİM 27 Ekim 2023 kataloğu...

BİM'in 27 Ekim 2023 tarihli aktüel ürünler kataloğu yayımlandı. BİM'de 12 parça çay seti 119 TL'ye, 3'lü kase 69 TL'ye, 2'li yağlık 75 TL'ye düştü.

Veraset ilamı (mirasçılık belgesi) nedir?

Veraset ilamı, bir kişinin vefat ettiğinde geride bıraktığı malvarlığı değerlerini belirlemek ve bu varlıklar üzerinde yasal hak sahibi olan mirasçıların bu haklarını ispat etmelerini sağlayan resmi bir belgedir. Özellikle tenkis davaları ve izale-i şüyu davaları gibi hukuki süreçlerde kullanılır.

E-devletten miras sorgulaması nasıl yapılır?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, miras işlemlerini sorgulamak için artık e-devlet üzerinden işlem yapabiliyor. E-devlet üzerinden miras kalıp kalmadığını öğrenmek mümkün. Peki e-devlet üzerinden miras sorgulama nasıl yapılır ve mirasçılık belgesi nereden alınır? İşte miras sorgulama  detayları...

Şok marketten 16 Ağustos-30 Eylül 'Okul-Kırtasiye' kataloğu

Şok market 16 Ağustos-30 Eylül 'Okul-Kırtasiye' kataloğu yayımlandı. İşte katalogda yer alan ürünler ve fiyatları....

Veraset belgesi nasıl alınır? E-devlet üzerinden mirasçılık sorgulaması yapılır mı?

Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında en çok merak edilen belgelerden biri de veraset belgesi oldu. E-Devlet mirasçılık belgesi (veraset ilami)  TC kimlik numarası ile sorgulanarak alınabiliyor. Veraset belgesi, nedir ve nereden alınır soruları için yanıtlar haberin devamında...

Bankacılık endeksinde prim yüzde 9'u geçti! Borsa İstanbul'da ve dolarda neler oluyor? 

Borsa İstanbul, seçim sonrası ikinci işlem gününde de değer kazanmayı sürdürürken, bankacılık endeksinde prim yüzde 9'u geçti Dolar/TL'de ise yukarı yönlü hareket tüm hızıyla devam ediyor. İşte ayrıntılar...

Noterden mirasçılık belgesi nasıl alınır? Veraset ilamı ve mirasçılık belgesi aynı şey mi olur?

Miras kalan mülklerin üzerinde birden çok kişinin söz hakkı olabilir. Bu kişilere mirasçılar denir. Peki mirasçılık belgesi nasıl alınır? İşte bu konuda merak edilip sorulan sorular!

Türkiye’nin perakende devi ‘TOM Bank’ ile bankacılık sektörüne girdi! TOM Bank hangi alanlarda hizmet verecek?

Türk bankacılık sektörü şu sıralar hareketli günler yaşıyor. BDDK’nın dijital bankacılık ile ilgili düzenlemesinin ardından sektöre yeni oyuncular katılmaya devam ediyor. Aydın Grup tarafından kurulan dijital perakende bankası TOM Bank, BDDK’dan faaliyet izni aldı

Kişi sağlığında malını istediğine verebilir mi? Mirasçılık belgesi ile tapuda satış yapılır mı?

Miras kalan ya da kalacak olan mallara dair pek çok kişinin sorusu bulunmaktadır. O sorulardan en bilineni de mirasın devri ve satış işlemleridir. İşte detaylar!

BİM'de kışlık ayakkabı 219 TL,  sweatshirt 189 TL, oduncu gömlek 135 TL! BİM kataloğu 10 Şubat 2023 fiyat listesi

BİM Market10 Şubat 2023 indirimli aktüel ürünler kataloğunu yayınladı. En çok tercih edilenler arasında yer alan kışlık ayakkabı 219 TL,  sweatshirt 189 TL,  oduncu gömlek 135 TL'den satılacak. İşte BİM kataloğu 10 Şubat 2023 fiyat listesi...

İstanbul Finans Merkezi, kiralık ve satılık konut fiyatlarını resmen uçurdu! İFM'ye taşınacak personeller ev bulamıyor!

İstanbul Finans Merkezi sebebiyle bölgedeki kiralık ve satılık konut fiyatları resmen uçtu. Bu artışlardan İFM için Ankara’dan İstanbul’a taşınacak personel de etkilendi...

mirasçılık belgesi zorunluluğu Haberi

mirasçılık belgesi zorunluluğu

Mirasçılık belgesi zorunlu mu?

Mirasçılık belgesi, bir kimsenin vefatının ardından alınan belgeler arasında yer alıyor. Veraset ilamı olarak da bilinen bu belgede kimlerin hangi oranda mirasçı olduğu, mirasın neler olduğu görülebiliyor.


Peki, mirasçılık belgesi alınması zorunlu mu? Mirasçılık belgesi alınmazsa ne olur?


Mirasçılık belgesinin bir mirasçı tarafından alınması yeterli oluyor. Bu konuda bir zorunluluk olmamasına karşın, mirasçılar tarafından bu belgenin temin edilmesi atılacak adımlar açısından faydalı oluyor.


Kimi zaman mirasçılara, para ya da gayrimenkul kalmayabiliyor. Borcun kalması halinde mirasçılar bunu reddedebiliyor. Bu da ancak mirasçılık belgesinde görülerek ve 3 ay içerisinde reddetme işleminde bulunularak gerçekleşebiliyor.


Tam tersi durumlar da mevcut oluyor. Gayrimenkul kalması durumunda mirasçıların da bu kez vergi ödemeleri gerekiyor. Belge alınmadığı takdirde bu vergiler için de mirasçı ceza ile karşılaşabiliyor.



Mirasçılık belgesi...