06 / 05 / 2024

Mirası çarçur etmek nasıl önlenir

Mirası çarçur etmek nasıl önlenir

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşe yazısında bir okuyucusunun babasının mirasını nasıl kullanması gerektiği ile ilgili sorusunu cevaplandırıyor. İşte Tamer Heper'in Posta'daki köşe yazısı;

Miras hakkında bilmeniz gerekenler! Miras paylaşımında vasiyet işi bozuyor...

Miras paylaşımları aileler çok büyük bir sorunlar yaratabiliyor. Babasından kalan mirastan bir şekilde az pay alanlar yasal haklarını arıyorlar. İşte haberin ayrıntıları... 

Miras kaldı yalanıyla 23 milyon avroluk vurgun! Yabancıları ikna etmek için sahte proje tanıtımı bile yapmışlar...

İstanbul'da aile mirasından yararlanabilmek için Türkiye'ye yabancı yatırımcı getirmesi gerektiği yalanıyla kandırdıkları mağdurları yaklaşık 23 milyon avro dolandırdılar. 

Babanın sağlığında paylaştırdığı miras öldüğünde bozulur mu?

Babanın sağlığında paylaştırdığı mirasın öldüğünde bozulup bozulmayacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki miras paylaşımını iptal etmek mümkün mü? Miras paylaşımı nasıl bozulur?

Miras ortaklığında arabulucuk nasıl işler?

Miras ortaklığının giderilmesinde arabuluculuk süreci, belirli bir işleyişe sahiptir. Bu süreç dava aşamasından önce, dava esnasında ve davadan sonra devreye girer. Dolayısıyla süreci takip etmek gerekir. İşte miras ortaklığının giderilmesi arabuluculuk sürecinin işleyişi hakkında önemli bilgiler...

Arçelik bulaşık makinesinde Anneler Günü'ne özel büyük indirim! 8 Mayıs 2023 fiyat listesi

Anneler Günü'nde annesinin mutlu etmek isteyenlerin karşısına farklı seçeneklerle çıkan sevilen marka Arçelik, 4 programlı 6144 bulaşık makinesi modelinde 2 bin 500 TL indirim fırsatı sunuyor. Peki, Arçelik 6144 bulaşık makinesi kaç TL? İşte detaylar..

Kardeşler arasında miras paylaşılmazsa ne olur? Mirasın kardeşlerden birisine devredilmesi için ne yapılır?

Miras paylaşımında kardeşler arasında sorun çıkabilmektedir. Peki bu durumda ne yapılabilir. Miras paylaşımı sorunu nasıl çözüme kavuşur? İşte detaylar!

Mirasçılar arasında hisse devri nasıl olur? Tapuda hibe etmek ne demek?

Hisseli tapuda mirasçıların aklını kurcalayan bazı noktalar bulunmaktadır. En çok sorulan sorular hisseli tapu devri olmaktadır. İşte detaylar!

Kaşar peyniri almak lüks oldu! Yeni fiyatını görenler neye uğradığını şaşırıyor!

Kahvaltıların ve tostların vazgeçilmezi kaşar peynirine üst üste gelen zamlar vatandaşı çaresiz bırakıyor. Kilo fiyatı yükselince daha küçük gramajları tercih etmek isteyenler daha büyük bir şok yaşıyor. Çünkü kilosu 76 lira olan kaşar peynirinin yarım kilosu 99 liraya satılıyor.

İkinci eşin miras hakkı nedir?

İkinci eşin miras hakkı nedir? İkinci eşin miras hakkı nelerdir? şeklindeki sorular yanıtlarını arıyor. İşte o yanıtlar!

'Gerekirse simit yeriz bunu atlatırız' diyen Hülya Avşar'dan yeni çıkış: Fiyatlar uçuk karar sizin

Türkiye'deki aşırı artan dolar kuru ve yüksek enflasyonla mücadele etmek için 'Gerekirse simit yeriz bu dönemi atlatırız' sözleriyle tepki çeken Hülya Avşar, artan fiyatlarla ilgili yeni açıklamalar yaptı. Avşar, fiyatların aşırı arttığını söyledi.

Konya Mevlana Çarşısı'nda dönüşüm çalışmalarının yüzde 80'i bitti!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Mevlana Çarşısı ve Altın Çarşı’da devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, dönüşüm çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Konya Altın Çarşısı'nda yıkım çalışmaları tamamlanıyor!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Mevlana Çarşısı ve Altın Çarşı’daki kentsel dönüşüm çalışmalarını inceledi. Çalışmaları değerlendiren Başkan Altay Altın Çarşısı'nda yıkımların tamamlanma aşamasına geldiğini dile getirdi.

Konya Altın Çarşı esnafı dönüşümden memnun!

Konya Büyükşehir Belediyesi, Altın Çarşı'da dönüşüm çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, çalışmalar kapsamında Altın Çarşı'da esnafla bir araya geldi. 

Mirası çarçur etmek nasıl önlenir Haberi

Mirası çarçur etmek nasıl önlenir

Babaannemden iki adet ev miras kaldı. Mirasçılar babam ve halam. Ancak babamın bu malları çarçur etmesinden korkuyoruz. Bura karşı bir önlem alabilir miyiz? • A.Ş. 



Köşemi takip ettiğinize göre biliyorsunuz, kural, herkesin malından yasalar çerçevesinde serbestçe tasarruf etmesidir. Bu kural nedeni ile babanız malından tasarruf edebilecektir. Bunlar nelerdir? Miras kalan ev olduğuna göre kiraya verebilecek, kendisi oturabilecek veya satıp paraya çevirebilecektir. Ancak her kuralın istisnası olduğu gibi bunun da istisnası vardır. Nasıl ki akıl hastaları için mahkemeden vasi tayini talep ediyorsak, müsrifler için de bu mümkündür. 



Babanızın israfı had safhada ise ve elinizde bunun belgeleri varsa mahkemeden babanızın hacir altına alınmasını talep edebilirsiniz. Bu durum mahkemede belgelendiğinde mahkeme babanızın hacir altına alınmasına karar verir, kendisine bir vasi tayin eder. Bundan sonra...