29 / 04 / 2024

mirası ret belgesi nedir

mirası ret belgesi nedir

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde mahkemeden alınan mirası ret belgesinin geçerli olup olmadığını yazdı. 

İntikali yapılmamış tarım arazileri için mirasçılık belgesi istenecek!

Aktarılan son dakika detaylarına göre Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kapsamında intikali yapılmamış araziler için taahhütnameyle yapılan başvurulara itiraz edilmesi durumunda, mirasçılık belgesi talep edilecek.

Veraset ilamı (mirasçılık belgesi) nedir?

Veraset ilamı, bir kişinin vefat ettiğinde geride bıraktığı malvarlığı değerlerini belirlemek ve bu varlıklar üzerinde yasal hak sahibi olan mirasçıların bu haklarını ispat etmelerini sağlayan resmi bir belgedir. Özellikle tenkis davaları ve izale-i şüyu davaları gibi hukuki süreçlerde kullanılır.

E-devletten miras sorgulaması nasıl yapılır?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, miras işlemlerini sorgulamak için artık e-devlet üzerinden işlem yapabiliyor. E-devlet üzerinden miras kalıp kalmadığını öğrenmek mümkün. Peki e-devlet üzerinden miras sorgulama nasıl yapılır ve mirasçılık belgesi nereden alınır? İşte miras sorgulama  detayları...

Veraset belgesi nasıl alınır? E-devlet üzerinden mirasçılık sorgulaması yapılır mı?

Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında en çok merak edilen belgelerden biri de veraset belgesi oldu. E-Devlet mirasçılık belgesi (veraset ilami)  TC kimlik numarası ile sorgulanarak alınabiliyor. Veraset belgesi, nedir ve nereden alınır soruları için yanıtlar haberin devamında...

Noterden mirasçılık belgesi nasıl alınır? Veraset ilamı ve mirasçılık belgesi aynı şey mi olur?

Miras kalan mülklerin üzerinde birden çok kişinin söz hakkı olabilir. Bu kişilere mirasçılar denir. Peki mirasçılık belgesi nasıl alınır? İşte bu konuda merak edilip sorulan sorular!

Kişi sağlığında malını istediğine verebilir mi? Mirasçılık belgesi ile tapuda satış yapılır mı?

Miras kalan ya da kalacak olan mallara dair pek çok kişinin sorusu bulunmaktadır. O sorulardan en bilineni de mirasın devri ve satış işlemleridir. İşte detaylar!

Mirasçılık belgesi nedir? Mirasçılık belgesi nereden alınır?

Mirasçılık belgesi, mirasçılara mahkeme  tarafından verilen ve mirasçı olduklarını kanıtı niteliğinde ki belgedir. Peki, mirasçılık belgesi nereden alınır?

Mirasçılık belgesi harcı 2022!

Miras intikal işlemi gerekli olan belgeler arasında mirasçılık belgesi yer alıyor. Peki, mirasçılık belgesi harcı 2022 ne kadar oldu?

Mahkemeden alınan mirası ret belgesi geçerli mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde mahkemeden alınan mirası ret belgesinin geçerli olup olmadığını yazdı. 

Mirasçılık belgesi ve gaiplik kararı nasıl alınır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde mirasçılık belgesinin nasıl alınacağını ve mirasta gaiplik kararını kaleme aldı. 

Mirasçılık belgesi istemi dilekçesi 2021!

Bir kimsenin vefat etmesinden sonra kalan miras, yasal mirasçıları ve mirasçıların oranları mirasçılık belgesinde yer alıyor. Bu belge bir dilekçe ile yetkili mahkemeye başvuru yapılarak alınabiliyor. İşte mirasçılık belgesi istemi dilekçesi 2021...

Mirasçılık belgesi harcı 2021!

Bir kimsenin vefat etmesi durumunda,  yakınlarına kendisinden miras kalması halinde; bu mirasçıların kimler olduğunu gösteren belgeye mirasçılık belgesi deniyor. Peki, mirasçılık belgesi ne kadara alınıyor? Mirasçılık belgesi harcı 2021 ne kadar?

Mirasçılık belgesi başvuru dilekçesi 2021!

Mirasçılık belgesi, mirasçılardan birinin istemi üzerine alınabiliyor. Mirasçılık belgesi almak için bir dilekçe hazırlanarak, Sulh Hukuk Mahkemesi'ne başvuru yapılabiliyor. Peki mirasçılık belgesi başvuru dilekçesi nasıl hazırlanıyor? İşte mirasçılık belgesi başvuru dilekçesi 2021...

mirası ret belgesi nedir Haberi

mirası ret belgesi nedir

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde mahkemeden alınan mirası ret belgesinin geçerli olup olmadığını kaleme aldı. Tamer Heper'e bir okuyucusu "2019 yılında babam vefat ettiğinde üç ay içinde mirası reddettim ve belgesini aldım. Sonra 2021 yılında babamın dedesinden kalan yerler benim e-Devlet bilgilerime yansıdı ve borçlarım nedeni ile haciz koyuldu. İcra dosyasına mirasın reddi belgemi koydum, kabul görmedi. Mirasın reddi belgemi hiç kimse kabul etmiyor, şimdi de ortaklığın giderilmesi davası açmışlar. Bu belgenin geçersiz olması mümkün mü?" sorusunu yöneltti.

İşte Tamer Heper'in yanıtı...

***

Bir kimsenin ölümünde malları mirasçılara kaldığı gibi borçları da kalır. Ancak gerek bu nedenle yani borçlarını üstlenmemek amacı ile ve gerekse başka nedenlerle mirasçılar süresi içinde mirası reddedebilir. Mirasın reddi sulh hukuk mahkemesi tarafından tescil...