17 / 05 / 2024

mirasın resmi tasfiyesi için gerekenler

mirasın resmi tasfiyesi için gerekenler

Her mirasçı, mirası ret veya resmî deftere göre kabul edeceği yerde terekenin resmî tasfiyesini isteyebiliyor.Peki,Mirasın resmi tasfiyesi nasıl olur?Mirasın resmi tasfiyesi için yerine getirlmesi gereken şartlar nelerdir?

Miras konusunda bilmeniz gerekenler! Miras bırakılmayan kişi mirasını nasıl geriye alır?

Türkiye’de miras konusunda yaşanan sıkıntılar ilgili vatandaşlar sürekli araştırma yapıyorlar. Buna göre miras ile ilgili detay çok sayıda ayrıntı araştırılırken en çok da anne veya babasının miraslarından pay alamayan kişiler haklarını alıp alamayacakları merak edip araştırıyorlar.

Özelleştirme kapsamındaki taşınmazın satışı onaylandı! Karar Resmi Gazete'de yayımlandı! 

Özelleştirme kapsamında yer alan İstanbul'daki taşınmazın satışına onay verildi. Söz konusu karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı.

Mülk sahibi mirasını istediğine bırakabilir mi, diğer mirasçılar bu durumda nasıl hak talep eder?

Anne ve babanın hayatta iken evlatlarına mal vermesine “sağlararası kazandırma” işlemi denir. Peki, Mülk sahibi mirasını istediğine bırakabilir mi? Diğer mirasçılar bu durumda nasıl hak talep eder?

Babanın sağlığında paylaştırdığı miras öldüğünde bozulur mu?

Babanın sağlığında paylaştırdığı mirasın öldüğünde bozulup bozulmayacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki miras paylaşımını iptal etmek mümkün mü? Miras paylaşımı nasıl bozulur?

Milyonlarca çalışana 2024 müjdesi! Resmi tatiller belli oldu: 7 gün izinle 40 gün tatil imkanı! 

2023 yılının sonuna az bir zaman kala yeni yıl öncesi en çok merak edilen sorulardan bir tanesi de yanıt buldu. 2024'ün resmi tatilleri kaç gün? İşte ayrıntılar...

Baba ölmeden mirasını istediği evladına verebilir mi?

Baba ölmeden mirasını istediği evladına verebilir mi sorusu mirasçılar tarafından merak edilir. Bu konuda bilinmesi hukuki düzenlemeler geçerlidir. Peki baba ölmeden mirasını istediği evladına verebilir mi? Miras hukukunda önemli olan bu konu ile ilgili ayrıntılar...

Mirasın reddi halinde miras kime kalır?

Miras reddi, bazı durumlarda yapılabilen hukuki bir haktır. Vefat eden kişinin mirasını istemeyen kişiler miras reddi hakkına sahiptir. Bu durumda mirasın kime geçeceği en merak edilen konulardan biridir. Peki miras reddi nasıl gerçekleşir ve miras reddi davasından sonra miras kime kalır?

Ehliyette yeni dönem! Ehliyeti olanlar hemen baksın! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Ehliyette yeni döneme ilişkin karar, Resmi Gazete’de yayımlandı. Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti (KKTC) arasında sürücü belgelerinin karşılıklı tanınmasını kapsayan yasa, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Kripto hesabı olanlar dikkat! Ölmeden önce şifreyi söylemediyseniz, kripto mirasınız da mezara gider!

Kripto varlıklarınız siz öldükten sonra mirasçılarınıza geçer. Mirasçılık belgesini borsaya ya da ilgili kurumlara sunan mirasçı payını alır. Kripto varlıklarınızı kişisel hesaplarda tutuyorsanız ve şifreyi kimseye söylemediyseniz, kripto mirasınızı kimse alamaz.

Arefe günü resmi tatil mi? Özel sektör arefe günü yarım gün mü? Arefe günü bayram mesaisi sayılır mı?

Arefe gününe dair sorulan soruların, Kurban Bayramı yaklaşılırken sıklaştı. Arefe günü resmi tatil mi değil mi? İşte detaylar!

Kişi sağlığında malını istediğine verebilir mi? Mirasçılık belgesi ile tapuda satış yapılır mı?

Miras kalan ya da kalacak olan mallara dair pek çok kişinin sorusu bulunmaktadır. O sorulardan en bilineni de mirasın devri ve satış işlemleridir. İşte detaylar!

Kalan mirasın ne olduğunu nasıl anlarız? Ölen kişinin tapusu nasıl alınır?

Miras, vefat durumunda, vefat eden kişinin kanunen tanınan yasal mirasçılarına geçen yani aktarılan hukuki işlemlerinin tümü olarak ifade edilir. Miras konusunda vatandaşların aklını kurcalayan pek çok konu bulunmaktadır.

Mirasın mahkeme kararı ile satışı nasıl yapılır?

Miras, birine, ölen bir yakınından kalan mal mülktür. Miras yolu ile vatandaşlara konut, arsa ya da dükkan kalabilir. Bu mülklere dair vatandaşlar hangi işlemleri yapabilir? İşte detaylar!

mirasın resmi tasfiyesi için gerekenler Haberi

mirasın resmi tasfiyesi için gerekenler

Mirasın resmi tasfiyesi nasıl olur?

Her mirasçı, mirası ret veya resmî deftere göre kabul edeceği yerde mirasınresmî tasfiyesini isteyebiliyor.Bu istem, birlikte mirasçı olanlardan birinin mirası kabul etmesi hâlinde dikkate alınmıyor.


Resmî tasfiye hâlinde mirasçılar, terekenin borçlarından sorumlu olmuyorlar.Mirasbırakanın alacaklarını elde edemeyeceklerinden inandırıcı sebeplerle kuşku duyan alacaklıları, istedikleri hâlde alacakları ödenmediği veya kendilerine güvence verilmediği takdirde, mirasbırakanın ölümünden ya da vasiyetnamenin açılmasından başlayarak üç ay içinde, terekenin resmî tasfiyesini isteyebiliyor.


Aynı koşulların varlığı hâlinde vasiyet alacaklıları da, haklarının korunması için gerekli önlemlerin alınmasını isteyebiliyor.


Resmî tasfiye, sulh mahkemesi tarafından veya onun atayacağı bir ya da birkaç tasfiye memuru tarafından yapılıyor.Resmî tasfiyeye terekenin defterinin düzenlenmesiyle başlıyor ve aynı zamanda yapılacak ilânla mirasbırakanın alacaklılarından ve borçlularından, belirtilen süre içinde alacaklarını ve borçlarını bildirmeleri isteniyor.


Terekenin daha önce...