30 / 04 / 2024

mirasta birinci derece zümre

mirasta birinci derece zümre

Miras hukuku zümre sistemi birinci, ikinci ve üçüncü zümre mirasçılardan oluşuyor. Bu üç zümreden de mirasçısı olmayanın mirası devlete kalıyor. Sağ kalan eş ise her üç zümrede de mirasçı olabiliyor...

Antalya Phaselis’in koylarında inşaatı başlatılan halk plajı ‘hukuka aykırı’ görüldü!

Birinci derece arkeolojik sit alanı olan Phaselis’in koylarına günübirlik tesis ve plaj ihalesinde ‘hukuka aykırı’ görüşü çıktı.

Milyonlara 3600 ek gösterge müjdesi! Ayrıntılar bir bir belli oldu!

Milyonların gözü 3600 ek göstergeye çevrildi. Memurları kapsayan 3600 ek göstergenin ne zaman yürürlüğe gireceği merak ediliyor. Peki, 3600 ek gösterge ile neler değişecek? Kimler birinci derece kademeye çıkabilir? İşte detaylar...

Düğün hazırlığı yapanlara bir müjde daha! Hayat kurtaran detay

Evlilik hazırlığı yapanların, ayrılık, birinci derece akrabalarının ölümü, kaza gibi nedenlerle düğünlerinin iptal edilmesi durumunda çiftlerin ve salon işletmecisinin masrafını karşılayan, 'düğün sigortası' uygulamaya konuldu. Son iki haftada 80 çift düğününü sigortalatmış oldu.

Memurlar dikkat! Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen duyurdu: Birinci derece memurlara 3600 ek gösterge müjdesi! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasının ardından Bakan Bilgin de 3600 ek gösterge ile ilgili konuştu. Peki 3600 ek gösterge nedir, kimler faydalanabilir?

Ek göstergede kapsam genişleyecek! Teklif hazır

3600 ek göstergenin kapsamı genişleyecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, birinci derece memurların 3600 ek göstergeden faydalanabilmesi için kanun teklifi hazırladıklarını ifade etti. Ekonomist Muhammed Bayram detayları açıkladı.

Bakan Bilgin resmen duyurdu: Birinci derece çalışanlar 3600 ek göstergeden yararlanacak!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, kamu çalışanlarına 3600 ek göstergenin verilmesi ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. Bilgin, 3600 ek göstergeyi tüm birinci derece çalışanlar için düzenleyen kanun teklifinin hazır olduğunu söyledi. 

Türk Hava Yolları dolgun maaş ile kabin memuru alımı yapacak! İşte detaylar

Türk Hava Yolları dolgun maaş ile kabin memuru alımı yapacağını duyurdu. Türk Hava Yolları (THY), alımlarını depremzedeler için açtığını bildirdi. THY'nin yayımladığı ilana göre, depremden etkilenen kişiler veya birinci derece yakınları arasından kabin memuru alımı yapılacak. Alımlara ilişkin merak

Depremzedelere Turkcell’den dev istihdam seferberliği! Turkcell, 1100 kişiye iş imkanı sağlayacak!

Turkcell, depremden etkilenen 11 ildeki afetzedelere ve bölge dışında olup birinci derece yakınları afetzede olanlara yönelik istihdam seferberliği başlattı.

Naci Görür’den İzmir için deprem uyarısı!

Jeolog ve Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, birinci derece deprem kuşağında bulunan İzmir’le ilgili endişeli olduğunu dile getirerek önemli uyarılar yaptı. İşte Naci Görür'ün o açıklamaları... 

Yeni yılda araçların ÖTV'lerinde büyük değişim! Artık zorlaşacak!

Engellilere yönelik ÖTV muafiyetli araç alımına çeşitli kısıtlamalar geliyor. ÖTV'siz alınan araçları yalnızca birinci derece akrabalar sürebilecek.

Opel Mokka'da hem ek indirim hem düşük faiz fırsatı! Sakın kaçırmayın! İşte Mokka fiyat listesi 1 Ağustos 2022!

Opel'in cesur ve kusursuz otomobili olarak şeklinde lanse edilen Mokka'da hem ek indirim hem de düşük faiz fırsatı başladı. Başlatılan söz konusu kampanyayla avukatlar, öğretmenler, polisler, sağlık çalışanları, askerler ve birinci derece akrabalarına ek indirim fırsatı sağlanıyor.

Opel Mokka'da hem indirim hem düşük faiz fırsatını sakın kaçırmayın! İşte Mokka fiyat listesi 15 Temmuz 2022!

Opel'in cesur ve kusursuz otomobili olarak dikkat çeken Mokka'da hem indirim hem de düşük faiz fırsatı başladı. Başlatılan kampanyayla avukatlar, öğretmenler, polisler, sağlık çalışanları, askerler ve birinci derece akrabalarına ek indirim fırsatı sunuluyor. İşte Mokka fiyat listesi 15 Temmuz 2022..

Opel Mokka'da milyonlarca kişiye ek indirim müjdesi geldi! Fiyatlara inanamayacaksınız! İşte fiyat listesi 9 Temmuz 2022

Opel'in cesur ve kusursuz otomobili Mokka'da yepyeni bir kampanya başladı. Başlatılan kampanya kapsamında sağlık çalışanları, avukatlar, polisler, askerler, öğretmenler ve birinci derece akrabalarına ek indirim fırsatı sunuluyor. İşte kampanya detayları ve Mokka fiyat listesi 9 Temmuz 2022...

mirasta birinci derece zümre Haberi

mirasta birinci derece zümre


Miras hukuku zümre sistemi!


Yasal mirasçılar mirasbırakanın ölümü halinde onun yerine geçecek olan ve kanun koyucunun belirlemiş olduğu kişiler oluyor. Yasal mirasçılar; mirasbırakanın belli bir dereceye kadar olan kan hısımları, evlatlığı ve onun altsoyu, eşi ve bunların mirasçı olmamaları halinde de Devlet oluyor.


Hukukumuzda kan hısımlarının mirasçılığının belirlenmesinde zümre sistemi kabul ediliyor ve 3 mirasçı zümresi bulunuyor. 


- Birinci zümre, mirasbırakanın altsoyudur. Evlat edinilen ve onun altsoyu da birinci zümre mirasçısıdır. 

- İkinci zümre, mirasbırakanın anne ve babası ile bunların altsoylarından oluşur. 

- Üçüncü zümre, mirasbırakanın büyük anne ve büyük babası ile bunların altsoylarından oluşur. 

Mirasbırakanın sağ kalan eşi ise her üç zümre ile birlikte mirasçı oluyor. Zümre sistemine göre ilk önce birinci zümre, birinci zümrede mirasçı yoksa ikinci zümre, ikinci zümrede mirasçı yoksa üçüncü...