05 / 05 / 2024

Mirastan kalan arsanın hissesi

Mirastan kalan arsanın hissesi

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu Mirastan kalan arsanın vekaleti nasıl yapılır? sorusunu yanıtladı. İşte o yazı....

İstanbul'da deniz gören arsanın metrekare fiyatı 40 kuruşmuş!

İstanbul'da günümüzde arsa fiyatları zirveyi görürken 1941 yılında deniz gören arsanın metrekare fiyatı 40 kuruşmuş...

1941'de Marmara'yı gören arsanın metrekaresi 3 liraya satılmış!

İstanbul'da bu zamanda arsa almanın hayali bile kurulamazken 1941 yılında Yeşilköy'de arsanın 1 metrekaresi 3 liraya satılıyormuş...

İBB'den megakentin göbeğinde dev satış! Beşiktaş'taki turizm ve ticaret imarlı arsanın fiyatı dudak uçuklattı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Beşiktaş Dikilitaş'ta yer alan zemin altı katlı otopark, zemin üstü turizm+ticaret imarlı arsayı satıyor. Peki Beşiktaş Dikilitaş'taki arsanın fiyatı ne kadar? 

Kahramanmaraş'ta 3 bin metrekarelik arsa yüzde 50'si peşin, kalanı 3 taksitle satılıyor! 

Kahramanmaraş Onikişubat'ta Akbel A.Ş.'ye ait olan arsa yüzde 50'si peşin, kalanı 3 taksit imkanıyla satılıyor. Peki Kahramanmaraş Onikişubat'taki arsanın fiyatı ne kadar? 

Miras kalan gayrimenkulün 2023 yılı intikal ücreti ne kadar?

Miras bırakan kişinin malvarlığının tereke adı ile mirasçılara kalmasını ifade eden intikal ücretinin detayları belli oldu. Peki, Miras kalan gayrimenkulün 2023 yılı intikal ücreti ne kadar?

Dışişleri Bakanlığı’na bina yapılması için ayrılan arsanın satışına karar verildi!

Dışişleri Bakanlığı’na bina inşa edilmesi için ayrılan Ankara’nın rantı en fazla yerlerinden Çankaya’daki 132 bin metrekarelik arsanın satışına karar verildi.

Pendik'te yüzde 40'ı peşin kalanı 2 taksitle arsa satılıyor! Megakentlilere son dakika yatırım fırsatı! 

İstanbul Pendik Belediyesi, İstanbul ili, Pendil ilçesi, Kurtköy Mahallesinde yer alan arsayı 40'ını peşin kalanını 2 taksitle arsa satıyor. Peki Pendik'te yer alan arsanın fiyatı ne kadar? 

Kiler GYO, Özelleştirme İdaresi'nden arsa aldı! Halkalı'daki arsanın tapu devri tamam! 

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na ait Küçükçekmece Halkalı'daki arsanın tapu devri Kiler GYO'ya gerçekleştirildi. İşte detaylar...

İstanbul'da 2 taksitle KDV'den muaf arsa satılacak! Konut imarlı arsanın fiyatını duyan inanamıyor!

İstanbul İli Pendik Belediye Başkanlığı, Yayalar'da yer alan 4 bin 101 metrekare alana sahip arsayı satışa çıkardı. Arsanın satış ihalesi 11 Ekim 2023 tarihinde saat 11.00'de yapılacak.

Arsanın imar durumu nasıl öğrenilir?

Arsanın imar durumu birçok açıdan önemlidir. İmar izni olan arsa üzerinde inşa işlemleri yapılabilir. İmar durumu bilgileri ise belirli kaynaklarda bulunur. Bu durumda arsanın imar durumu nereden ve nasıl öğrenilir soruları önem kazanıyor. İşte arsanın imar durumunu öğrenmek için önemli kaynaklar...

Pendik'te yüzde 25'i peşin, kalanı 3 taksitle arsa satılıyor! Belediye tarihi açıkladı! 

Pendik Belediyesi, İstanbul ili, Pendik ilçesi, Kurtdoğmuş Mahallesi'nde yer alan arsayı yüzde 25'i peşin, kalanı 3 taksitle satıyor. Peki Pendik Kurtdoğmuş'ta yer alan arsanın fiyatı ne kadar? 

Arsanın sit alanı olup olmadığı nasıl anlaşılır? Sit alanı olduğu nerden öğrenilir?

Arsa konusunda önemli bir konu olan sit alanı, çoğu gayrimenkul işlemlerinde merak edilmektedir. Arsanın sit alanı dahilinde olması, arsa sahiplerini ilgilendirmektedir. Peki sit alanı nedir, arsa sit alanı olduğunda ne olur? İşte buna benzer tüm merak edilen soruların yanıtları haberin devamında…

Bursa'da 3 taksitle arsa satılıyor! Arsa alacaklar bu tarihe hemen bakın! 

Bursa ili Kestel Belediyesi, Bursa ili, Kestel ilçesi, Başköy Mahallesi'nde yer alan arsayı yüzde 50 peşin, kalanı 3 taksit fırsatıyla satıyor. Peki Bursa Kestel'de yer alan arsanın fiyatı ne kadar? 

Mirastan kalan arsanın hissesi Haberi

Mirastan kalan arsanın hissesi

1927 doğumlu halam var, kendisine ben bakıyorum. Hiç çocuğu olmamış. Kendisine eşinden ve babasından kalan tarlaları ve şehirde eşinin ve kaynının ortak olduğu ve kendisine kalan hisseleri olduğunu ve bunları bana vermek istediğini söylüyor. Bir noter katibi bunun iki yolu olduğunu söyledi. Birincisi, beni mirasçı olarak gösterebileceğini ancak bunun için mahkeme kararı gerektiğini; ikincisi, bana vekaletname vererek bunların devrinin sağlanabileceğini ancak bunun için devlet hastanesinden rapor alması gerektiğini söyledi. Bunlardan hangisi doğra, hangisini uygularsam hukuki problem yaşamam? 


Bunlardan ikisinde de doğruluk payı var ancak tam anlamı ile doğru diyemem, bazı düzeltmeler yapmak zorundayım. Birincisi, halanızın sizi mirasçı tayin edebilir. Mirasçı tayin etmek için mahkeme kararına gerek yok. Noterde yapacağı bir vasiyetname ile bunu sağlamak mümkün. Ancak böyle bir vasiyetname yaparken,...