03 / 05 / 2024

mirastan vazgeçmek

mirastan vazgeçmek

Mirasbırakan, bir mirasçısı ile karşılıksız veya bir karşılık sağlanarak mirastan feragat sözleşmesi yapabiliyor. Feragat eden kimse, mirasçılık sıfatını kaybetmiş oluyor. Peki, mirastan feragat edilirse ne olur?

Mirastan feragat etme dilekçesi!

Yasal ve atanmış mirasçılar istekleri doğrultusunda mirastan vazgeçebiliyor. Vefat sonrasında mahkemeye bir dilekçe ile de müracaat edilebiliyor. İşte mirastan feragat etme dilekçesi..

Mirastan feragat edilebilir mi?

Mirasbırakanın yasal mirasçıları, kan bağı olan kimseler ve eşi, evlatlığı ve devlet oluyor. Peki yasal ve atanan mirasçıların hakları nelerdir? Mirastan feragat edilebilir mi?

Ev sahibi olmak isteyenlerin en asgari sahip olması gereken gelir hesaplandı

Ev sahibi olma hayali kuranlar artan konut fiyatları nedeniyle her geçen gün hayallerinden vazgeçmek zorunda kalıyor. Öte yandan ev sahibi olmak isteyenler de aylık gelirlerinde ayırmaları gereken miktarı araştırıyor. İşte merak edilen miktar...

Kira sözleşmesi imzaladım, vazgeçmek istiyorum! Ne yapmalıyım?

Gayrimenkul kira sözleşmesi imzalayan kimseler kısa sürede eve henüz taşınmadan fikrini değiştirebiliyor. Peki, siz de "Kira sözleşmesi imzaladım, vazgeçmek istiyorum! Ne yapmalıyım?" diyorsanız işte yanıtı...

Koronavirüsle prefabrik evlere talep arttı!

Koronavirüs salgınıyla izole olmak, izole olurken de sosyal alanlardan vazgeçmek istemeyen vatandaşların konut tercihleri prefabrik evlerden yana oldu. Bir arazisi olanlar depreme dayanıklı prefabrik yapıları tercih etmeye başladı...

7 maddede şufa hakkı!

Şufa hakkı nasıl kullanılır? Görevli ve yetkili mahkeme neresidir? Şufa davasında hak düşürücü süre nedir? Sözleşmeden doğan şufa hakkı nedir? Şufa hakkından feragat etmek veya vazgeçmek mümkün mü? Şufa hakkı nedir? Şufa hakkını kullanma şartları nelerdir?

Mirastan feragat sözleşmesi örneği 2019!

Mirasçılar, mirastan feragat sözleşmesi imzalayarak mirasçılık sıfatından vazgeçebiliyor. Bu sözleşme mahkeme veya noter aracılığı ile de imzalanabiliyor. İşte mirastan feragat sözleşmesi örneği 2019...

Gayrimenkul profesyonellerinin başarı sırları!

"Vazgeçmeyi" başarısızlık olarak değerlendirmeyen iş dünyasının liderlerinin vazgeçmek için bekledikleri süre ortalama 2 ay civarında..

AVM kiralarının TL ile ödenmesi talebi yeniden gündemde!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TL kullanılması yönündeki çağrısı, AVM kiralarında dövizden TL'ye geçilmesi talebini tekrar gündeme getirdi. Kapalıçarşı Esnafları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fırat, "Dolardan vazgeçmek zorundalar" dedi.

Mirastan feragat etme dilekçesi!

Yasal ve atanmış mirasçılar istekleri doğrultusunda mirastan vazgeçebiliyor. Vefat sonrasında mahkemeye bir dilekçe ile de müracaat edilebiliyor. İşte mirastan feragat etme dilekçesi..

Kadıköy'deki binaların yüzde 45'i acil yıkılmalı!

İstanbul'da gayrimenkul sahibi olmak dünyanın en büyük metropollerinden birinde emlak yatırımı yapmak ile eşdeğer. Kadıköy'de "Cadde" ve yakın çevresi için "kentsel" değil "parsel" dönüşümün bedeli neredeyse kentten vazgeçmek anlamına geliyor.

Kiracının kira kontratı cayma hakkı var mı?

Taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında imzalanan kira kontratından bazı sebeplerden dolayı taraflardan biri vazgeçmek isteyebiliyor. Peki, kiracının kira kontratı cayma hakkı var mı? Yok mu?

Hitlerin ev sahibi 4 bin 800 euro kiradan vazgeçmiyor!

Avusturya hükümetinin Adolf Hitler'in doğduğu evi müzeye çevirme planları ev için aldığı 4 bin 800 euro kiradan vazgeçmeyen ev sahibinin inadına takıldı.

Yeşil GYO tahvil ihracından vazgeçti!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., 06.03.2015 tarihli yönetim kurulu toplantısında tahvil ihraç başvurusundan vazgeçtiklerini Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi. İşte şirketin açıklaması...

Mirastan yoksunluk nedir?

Mirastan yoksun olan kimseler, mirasçı olamayacakları gibi; ölüme bağlı tasarrufla herhangi bir hak da edinemiyor. Peki, mirastan yoksunluk nedir? Mirastan yoksunluk sebepleri nelerdir? Kimler mirastan yoksun bırakılabilir?

mirastan vazgeçmek Haberi

mirastan vazgeçmek

Mirastan feragat edilirse ne olur?

Mirasçılar, mirasbırakandan kalan mirastan feragat edebiliyor. Feragat eden kimse, mirasçılık sıfatını kaybetmiş oluyor.


Mirasbırakan, bir mirasçısı ile karşılıksız veya bir karşılık sağlanarak mirastan feragat sözleşmesi yapabiliyor. Peki, mirastan feragat edilirse ne olur?


- Bir karşılık sağlanarak mirastan feragat, sözleşmede aksi öngörülmedikçe feragat edenin altsoyu için de sonuç doğurur.


- Mirastan feragat sözleşmesi belli bir kişi lehine yapılmış olup bu kişinin herhangi bir sebeple mirasçı olamaması hâlinde, feragat hükümden düşer.


- Mirastan feragat sözleşmesi belli bir kişi lehine yapılmamışsa, en yakın ortak kökün altsoyu lehine yapılmış sayılır ve bunların herhangi bir sebeple mirasçı olamaması hâlinde, feragat yine hükümden düşer.


- Mirasın açılması anında tereke, borçları karşılayamıyorsa ve borçlar mirasçılar tarafından da ödenmiyorsa, feragat eden ve mirasçıları, alacaklılara karşı feragat için ölümünden...