11 / 05 / 2024

Mısır Çarşısı çalışmaları

Mısır Çarşısı çalışmaları

Restorasyon çalışmaları tamamlanan Tarihi Mısır Çarşı'nın dış duvarı, 2 metre boyundaki 45 elektrik panosu ile kaplandı. Çalışmalar kapsamında çarşının elektrik trafosu yeraltına yerleştirildi.

Mersin'de gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projesinde inşaat çalışmalarının yüzde 65'i tamamlandı

Mersin'in merkez Akdeniz ilçesi Barış Mahallesi'nde, yapımı devam eden inşaat çalışmalarında yüzde 65'i tamamlanan 415 konut ve 50 dükkanlık yerinde kentsel dönüşüm projesinde ilk anahtarların 2024'te teslim edilmesi amaçlanıyor. İşte haberin detayları...

İsra Holding, bölgenin ilk AVM'si V Mall Ağrı'da hafriyat çalışmalarına başladı! 

Öz sermaye ve güçlü ortaklık yapısıyla faaliyetlerine devam eden İsra Holding’in Ağrı İl Özel İdaresi iş birliğiyle inşa ettiği V Mall Ağrı projesinde hafriyat çalışmaları başladı.

İskenderun'da ağır hasarlı binaların yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları 4 ayda tamamlanacak!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen Hatay'ın İskenderun ilçesinde ağır hasarlı binaların yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları hızlandırıldı.

Depremin etkilerini taşıyan Malatya'da bina yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin Malatya'yı etkilemesi sonucu, kentteki ağır hasarlı binaların yıkımı ve enkaz temizleme çalışmaları hala devam ediyor. 6 Şubat'ta yaşanan depremler, kentteki çalışmaların hız kesmeden sürdürülmesine neden oldu.

Bina güçlendirme nasıl yapılır? Güçlendirme çalışmaları her bina için özel olmalı! Uzman isim tek tek açıkladı! 

OMÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Sertaç Tuhta, bina güçlendirme çalışmalarını değerlendirdi. Bina güçlendirme nasıl yapılır? Güçlendirme çalışmaları her bina için özel olmalı! Uzman isim tek tek açıkladı! 

Emeklilikte Yaşa Takılanlar yasası çıkacak mı? 19 Temmuz 2022 EYT çalışmalarında son durum ne?

EYT mağdurları için çalışmalar hız kazandı. Bakan Bilgin’in açıklamalarından sonra gözler EYT’liler için üzerinde çalışılan düzenlemeye çevrildi. Peki EYT yasası çıkacak mı? Ne zaman çıkacak? İşte detaylar haberimizde…

Zeytinburnu Veliefendi'de kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Zeytinburnu Veliefendi Mahallesi’nde bulunan ‘İşçi Blokları’nın malikleriyle toplantı yapan Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, çalışmalar hakkında bilgi verdi. 

Avcılar'da kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Avcılar halkının en büyük sorunlarından biri olan kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz sürüyor. Peki çalışmalar nasıl ilerliyor? Avcılar'da kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Bursa'da kentsel dönüşüm ve millet bahçesi çalışmaları hızlandı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa'nın yeniden yeşil imajına kavuşması için çalışmalarını hızlandırdı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yatırımlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yıkım yönetmeliği için çalışmalar başladı! 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sosyal medya üzerinden yıkım yönetmeliğine dair çalışmalarının başladığını duyurdu. Kurum, yıkım yönetmeliğinin içeriğine dair bilgiler de paylaştı. 

İzmir'de ikinci havalimanı yapılması için yürütülen çalışmalar mecliste!

İzmir'in kuzey bölgelerinin ihtiyacına yönelik olarak ikinci bir havalimanı yapılmasına dair yürütülen çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Kılıç, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Şanlıurfa Akçamescit kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Eyyübiye Belediyesi ve TOKİ ortaklığında Akçamescit bölgesinde 4 etaptan meydana gelen toplam 3000 konutun hedeflendiği kentsel dönüşüm alanında 1.etap çalışmaları hızla devam ediyor. 

İzmir'de deprem sonrası yürütülen çalışmalar ele alındı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum önderliğinde, İzmir'deki deprem sonrası yürütülen çalışmaların ele alındığı koordinasyon toplantısı düzenlendi. 

Mısır Çarşısı çalışmaları Haberi

Mısır Çarşısı çalışmaları

2011 yılında İstanbul 4 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu kararı ile restorasyonu başlayan Mısır Çarşısı’nda çalışmalar tamamlandı.

Hürriyet'ten Fırat Alkaç'ın haberine göre, çalışmalar kapsamında çarşının elektrik trafosu yeraltına yerleştirilirken, dükkanlarda bulunan elektrik panoları ise bir araya toplanarak dışarı taşındı. Çalışmalar sonrası panolar, çarşının Yeni Cami tarafındaki çiçek ve evcil hayvan satışı yapılan Çiçek Pazarı tarafına konularak, tarihi yapının bir kısmını kapattı. 

Elektrik panolarının bulunduğu alanda evcil hayvan satıcısı olan  Süleyman Taşkın “Uzun yıllardır burada çalışıyoruz. Çarşının tarihi duvarlarına çivi çakmamız bile yasaktı. Ancak şimdi aynı yere dev elektrik panoları kurdular. Bu alan kapandı. Panolar olduğu için insanlar bu kısma gelmek istemiyor. Ayrıca tarihi duvar da kapandı” açıklamasında bulundu. 

Yetkililerden açıklama

Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan İstanbul Vakıflar Genel Müdürlüğü yetkilileri...