02 / 05 / 2024

mısri cami kentsel dönüşüm

mısri cami kentsel dönüşüm

Afyonkarahisar kent merkezinde iki bölge Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından riskli alan ilan edildi. Mısri Cami bölgesinde 17 hektar, İmaret Cami bölgesinde ise 25 hektar olmak üzere toplam 42 hektarlık alanda kentsel dönüşüm yapılacak.

Afyonkarahisar'da kentsel dönüşüm 2019'a kaldı!

Afyonkarahisar'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından riskli bölge ilan edilen iki bölgede kentsel dönüşüm uygulanacak. Mısri Camii ve İmaret Camiiçevresindeki bölgede toplam 2 bin 198 bina kentsel dönüşüm dolayısıyla yıkılacak.

Mısri Camii etrafı kentsel dönüşümde durum raporu açıklandı!

Mısri Camii etrafı ve Örenbağ bölgesinde uygulanacak Kentsel Dönüşümde yüklenici firma Modern-And Harita İmar Planlama Adi Orbaklığı çalışmalarını yoğun şekilde sürdürüyor.

Hemg Mimarlık Mühendislik Ve Kentsel Dönüşüm Anonim Şirketi kuruldu!

Hemg Mimarlık Mühendislik Ve Kentsel Dönüşüm Anonim Şirketi Esenyurt'ta Mehtap Güneş tarafından kuruldu.

Afyonkarahisar'da kentsel dönüşüm krizi!

Afyonkarahisar Belediyesi ve TOKİ tarafından hayata geçirilecek Mısri Mahallesi-İmaret Camii ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi için Danıştay'dan yürütmeyi durdurma kararı geldi. Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek duruma tepki gösterdi.

Yıldırım 7. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi için anlaşma sağlanıyor!

Bursa Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Mevlana Mahallesi’nde hayata geçirilmesi planlanan Yıldırım 7. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi için hak sahipleriyle bir araya geldi.

Büyük saygısızlık! Niyazi Mısri’nin türbesi yıkıldı!

Limni adasının merkezinde bulunan Niyazi Mısri’nin türbesi yıktırılıp üzerine apartman yapılmış. Haziredeki mezar taşları da inşaatlarda kullanılmış. 

Vatandaşlarımızın kentsel dönüşüm çabalarına destek vermeleri gerekir!

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nden beri yürüttükleri çalışmaları anlatan SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan yaptığı açıklamada, "Vatandaşlarımızın kentsel dönüşüm çabalarına destek vermeleri gerekir" dedi.

Kayseri Kazım Karabekir Mahallesi Kentsel Dönüşüm'de anahtarlar teslim edildi!

Kayseri Melikgazi Belediyesi tarafından Kazım Karabekir Mahallesi’nde kentsel dönüşüm projesi kapsamında inşa edilen 109 dairenin anahtar teslimi gerçekleşti.

Volars Mühendislik Ve Kentsel Dönüşüm Limited Şirketi kuruldu!

Volars Mühendislik Ve Kentsel Dönüşüm Limited Şirketi bugün Kartal'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Volkan Arslan tarafından kuruldu.

Yıldırım'da 2020 kentsel dönüşüm hedefleri!

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz 2020’deki kentsel dönüşüm hedeflerini açıkladı ve imar sorununa öncelik verdiğini söyledi.

Saadet Partisi'nden 'Kariye Müzesi cami olarak ibadete açılsın' açıklaması!

Saadet Partisi Fatih İlçe Başkanlığı üyesi bir grup, Kariye Müzesi’nin cami olarak ibadete açılması için çağrı yaptı. Fatih İlçe Başkanı Serenli, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakanlar Kurulundan milletin gönlünü ferahlatacak bir adım beklediklerini söyledi...

Riskli binalara kentsel dönüşüm çözümü!

Türkiye depremlere hazırlık için çalışmalar gerçekleşti. Birinci öncelik ise kentsel dönüşüm oldu. Peki kentsel dönüşüm süreci nasıl ilerliyor? Binanın dayanıksız olduğu nasıl anlaşılır? İşte tüm merak edilenler..

Kentsel dönüşüm konut kredisi faizleri yüzde 0.98’e indi!

Konut kredisi faiz oranları hızla düşmeye devam ederken bir indirim haberi de kentsel dönüşüm kredilerinden geldi. Kentsel dönüşüm konut kredisi faiz oranı yüzde 0.98’e indi...

İmar barışı yıkımından, yeni kentsel dönüşüme!

BloombergHT'den Güntay Şimşek, Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum’un ‘İmar Barışı’ adımından çok hoşnut olduğunu sanmıyorum. Kentsel dönüşümün yeni yol haritasında bakalım bu rahatsızlıklar ne kadar yansıyacak" diyor...

Kentsel dönüşüm kira yardımı kılavuzu 2019!

Kira yardımı süreci ve kira yardımında değişen koşullar, kentsel dönüşüm "kira yardımı uygulamaları kılavuzu"nda yer alıyor. İşte tüm detaylarıyla kentsel dönüşüm kira yardımı kılavuzu 2019...

mısri cami kentsel dönüşüm Haberi

mısri cami kentsel dönüşüm

Kentsel dönüşüm çalışmalarında 2 bin 198 bina yıkılacak ve bunların yerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından belirlenecek kriterlerde yeni binalar yapılacak.

Binaların yüzde 99'unun 12 yıl ve üzeri yaşta olduğu, yaklaşık 7 bin kişinin yaşadığı bölgede Afyonkarahisar Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm için çalışma başlatıldı. Çalışmalar kapsamında imar ve bölgelerin yapısıyla ilgili ihale yapılarak kentsel dönüşüm için adım atıldı. 


İhaleyi alan kentsel dönüşüm firması her iki bölgede detaylı araştırma ve incelemeler yaparak imar planı ve bölgenin analizini çıkarırken, anketler yapıldı. 


Kentsel dönüşüm yapılacak alanlarda otopark ve yeşil alana önem vereceklerini belirten Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, "Tabi bu alanlar Afyon'un merkezinde olmasına rağmen eski alanlar. Yolların dar olmasından dolayı ambulans, itfaiye, çöp kamyonu gibi araçların girmekte zorlandığı alanlar. Hem can açısından hem mal açısından...