16 / 08 / 2024

Mithat Yenigün müteahhitlik mevzuatı açıklaması 

Mithat Yenigün müteahhitlik mevzuatı açıklaması 

TMB Başkanı Mithat Yenigün, inşaat sektöründeki gelişmeleri değerlendirdi. Yenigün, yurt dışında yapılan projelerde ilgili ülke ile Türkiye’deki mevzuattaki mükerrerlik kaynaklı, iş bittikten yıllar sonra büyük tazminat yükümlülükleriyle karşılaştıklarını ifade etti...

Türk müteahhitlik sektörü yurt dışında 2024'ün ilk çeyreğinde 4,3 milyar dolarlık iş üstlendi!

Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan resmi verilere göre Türk müteahhitlik sektörünün 2024'ün ilk çeyreğinde yurt dışında üstlendiği proje tutarı 4,3 milyar dolar şeklinde oldu.

Bakan Bolat: Müteahhitlik sektörünün BAE'deki iş hacmi 13 milyar dolara ulaştı!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türk firmalarının Birleşik Arap Emirlikleri'nde  350 milyon doların üzerinde yatırım yaptığını belirtti. Ayrıca Bolat, müteahhitlik sektörünün BAE'de iş hacminin ise 13 milyar dolara ulaştığını açıkladı.

Kılıçdaroğlu’ndan müteahhitlere sert çıkış! Her önüne gelen müteahhitlik yapamayacak, diploması olmayana izin yok!

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu her gönüne gelenin müteahhitlik yapamayacağını belirterek göreve gelir gelmez bunu bir kurala bağlayacaklarını dile getirdi. Kılıçdaroğlu, müteahhitliğin de bir diploması, sınavı olması gerektiğini savundu.

Tabrnın İnşaat Müteahhitlik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Tabrnın İnşaat Müteahhitlik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Tabrnın İnşaat Müteahhitlik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkezi Sancaktepe'de yapıldı.

Türk müteahhitlik firmalarının yurt dışı pazarına girmesinin önü açılıyor!

Türk müteahhitlik sektöründe yeni gelişmeler yaşanıyor. Sektörün, geleneksel pazarlar dışındaki ABD, Brezilya, Nijerya, Vietnam ve Endonezya gibi uzak ülke pazarlarına da girmesi için adımlar atılıyor. işte haberin detayları…

Kirazlıtepe dönüşüm projesinin 3. Etap ihalesi Turgut Müteahhitlik'in!

Üsküdar Kirazlıtepe Kentsel Dönüşüm Projesi üçüncü etabının maliyeti belli oldu. Nisan'da gerçekleştirilen ihaleyi, Rize merkezli olan Turgut Müteahhitlik 396 milyon TL'ye kazandı. 

Rönesans İnşaat Avrupa'nın en büyük 9'uncu müteahhitlik şirketi oldu!

Dünya genelinde çok sayıda konut projelerini üstlenen Rönesans İnşaat  ENR’ın ‘Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhitleri’ listesinde, dünyanın en büyük 28'inci, Avrupa'nın ise en büyük 9'uncu müteahhitlik şirketi olarak yer aldı.

Mithat Yenigün: İlave adımlarla istihdamı yurtdışında artırmaya hazırız!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün Ekonomi Reformu Paketi hakkında yaptığı değerlendirmede "İlave adımlarla istihdamı yurtdışında artırmaya hazırız" dedi.

Müteahhitlik firmalarının yurt dışındaki faaliyetleri TBMM'de!

Müteahhitlik firmalarının yurtdışındaki faaliyetleri meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Kabukcuoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

2020 Yılı Yurtdışı Müteahhitlik ve Teknik Müşavirlik Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı yarın!

2020 Yılı Yurtdışı Müteahhitlik ve Teknik Müşavirlik Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı yarın saat 11:00'de gerçekleştirilecek.

Yalçın Müteahhitlik Betonarme Yapı İnşaat Taahhüt Nakliyat Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yalçın Müteahhitlik Betonarme Yapı İnşaat Taahhüt Nakliyat Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 2 milyon TL sermaye bedeli ile Edip Yalçın tarafından kuruldu.

Türk müteahhitleri, Dağlık Karabağ'ın imarına destek vermek istiyor!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, Dağlık Karabağ'ın yeniden imar çalışmalarında destekte bulunmak istediklerini dile getirdi. 

Türk müteahhitleri dünya liginde!

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, Türk müteahhitlik sektörü, imar affı, konut sektörüyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu...

Mithat Yenigün müteahhitlik mevzuatı açıklaması  Haberi

Mithat Yenigün müteahhitlik mevzuatı açıklaması 

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, yurtdışı müteahhitlik hizmeti verilen ülkeler ile mükerrerliklerin giderileceği mevzuat değişikliği yapılması halinde 35 bine kadar düşen Türk işçi istihdamının 100 bine ulaşabileceğini belirtti. 

Dünya Gazetesi'nden Hüseyin Gökçe'nin haberine göre, yurt dışında üstlenilen projelerde ilgili ülke ile Türkiye’deki mevzuattaki mükerrerlik kaynaklı, iş bittikten yıllar sonra büyük tazminat yükümlülükleriyle karşı karşıya kaldıklarına dikkat çeken Yenigün, bu yüzden istemeyerek Uzakdoğu ve Afrikalı işçi çalıştırmak zorunda kaldıklarını belirtti. 

Sektördeki gelişmeleri DÜNYA’ya anlatan Mithat Yenigün, 200’den fazla sektörü etkileyen, ekonominin ve istihdamın lokomotifi inşaat sektörünün, yurt dışında Türk işçi istihdamının teşviki ve finansman ihtiyacının karşılanması yönünde taleplerini hükümet nezdinde dile getirdiklerini ifade etti.

İstihdam 100 binden 35 bine düştü

Türkiye’de 2 milyon kişiye istihdam sağlayan sektörün, 2000’lerde 4.4 milyar dolar olan...