30 / 04 / 2024

Mithatpaşa Alt Geçit projesi imar

Mithatpaşa Alt Geçit projesi imar

Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, ismi “15 Temmuz Demokrasi Meydanı” olarak değiştirilen Mithatpaşa Alt Geçidi projesinin onaylı imar planı olmadığını açıkladı.

Haydarpaşa Geçit Köprüsü 1940'ta 900 bin TL'ye mal olmuş!

1940 yılındaki Haydarpaşa tren yolu üzerindeki geçit köprüsü 900 bin TL'ye mal olmuş. Köprünün üzerinden otomobiller ve tramvay geçidi için çalışmalar yapılmış.

Korkuteli-Antalya karayolu surların altından inşa edilecek alt geçitle bağlanacak!

Büyük İskender'in geçemediği, Korkuteli-Antalya karayolu nedeniyle 1950'lerde yıkılan surlar yeniden inşa edilip, birleştirilecek. Karayolu ise surların altından inşa edilecek alt geçitle bağlanacak.

Meral Akşener: İstanbullu Kanal İstanbul'a geçit vermeyecek!

Kanal İstanbul projesinin masaya yatırıldığı çalıştayda İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 'İstanbullu bu projeye geçit vermeyecek' dedi...

Bursa Osmangazi’de kaçak yapılaşmaya geçit yok!

Çalışmalarına son sürat devam eden Osmangazi Belediyesi, Geçit Mahallesi’nde kaçak olarak inşa edilmiş iki katlı binayı yıktı. 

Beylikdüzü D - 100 Alt Geçit Projesi imar planı askıda!

Beylikdüzü İlçesi, Beyzade Caddesi ve Esenyurt İlçesi, Adnan Kahveci Bulvarı D - 100 Alt Geçit Projesi'ne ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 17.12.2018 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Tunç Soyer, İzmir trafik sorununu nasıl çözeceğini açıkladı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Soyer, "Trafik aslında planlama meselesi. Mesele sadece alt geçit, üst geçit meselesi de değil. Akıllı şehir dediğimiz kent modeliyle, teknolojiyi kentin yönetiminde, ulaşımında kullanmaya başladıkça inanılmaz çözümler üretmeniz mümkün." dedi...

İstismara açık parsel bazlı plan değişikliklerine geçit yok!

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin yerel seçimlere ilişkin manifestosunu açıkladı. Erdoğan, İstismara açık parsel bazlı plan değişikliklerine kesinlikle geçit vermeyecekleri belirtti.

Balıkesir'de üst geçit için protokol imzalandı!

Balıkesir'de 14 Kasım'da açılacak 10Burada AVM önüne üst geçit yapılması için Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Zekai Kafaoğlu ile Esas Gayrimenkul CEO'su Kazım Köseoğlu arasında protokol imzalaması yapıldı. 

Buca'da imar barışı fırsatçılarına geçit yok!

Buca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından bölgede inşa edilen kaçak yapılar yıkılıyor. Kentte imar barışı fırsatçılarına geçit verilmiyor.

Afyonkarahisar'a meydan ve alt geçit projesi!

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından yapımı devam eden kent meydanı ve 3'üncü alt geçidin yapımında sona yaklaşıldı. Projelerin yakın zamanda tamamlanıp hizmete açılması planlanıyor. 

Ankara'ya tüp geçit projesi geliyor!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, bölgede hayata geçecek projeler hakkında açıklamalarda bulundu. Tuna, Etimesgut'ta tüp geçit projesi hayata geçireceklerini söyledi.

Bursa Osmangazi'de kaçak yapıya geçit yok!

Osmangazi Belediyesi, Geçit Mahallesi’nde kaçak olarak inşa edilen inşaat aşamasındaki bir evin temelini yıktı.

Konak Tramvay Hattı'nda sona gelindi!

Yaklaşık 13 kilometre uzunluğundaki Konak Tramvay hattının Mithatpaşa Alt Geçidi üzerinde kalan son 50 metrelik kısmı da 1 hafta içinde tamamlanacak. Tramvay hattında deneme sürüşlerinin Şubat ayı içerisinde başlaması planlanıyor.

Mithatpaşa Alt Geçit projesi imar Haberi

Mithatpaşa Alt Geçit projesi imar

İsmi “15 Temmuz Demokrasi Meydanı” olarak değiştirilen Mithatpaşa Alt Geçidi projesinin onaylı imar planı olmadığını açıklayan Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, demokrasinin yerel karşılığı olan katılımcı bir süreç izlemeden projenin inşaatına başlandığını açıkladı.



Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, ismi “15 Temmuz Demokrasi Meydanı” olması kararlaştırılan ve İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nda inşaatı başlatılan “Mithatpaşa Alt Geçidi, Güzelyalı Meydanı” projesiyle ilgili yazılı açıklama yaptı. Yönetim kurulu imzasıyla yapılan açıklamada ilk olarak yaşanılan darbe girişimine değinilerek, darbenin yıkıcı etkileri olduğu belirtidi ve ilan edilen OHAL’le birlikte yeni ve zorlu bir sürece girildiği ifade edildi. 


‘KATILIMCI SÜREÇ İZLENMEDİ’


“Mithatpaşa Alt Geçidi, Güzelyalı Meydanı” projesinin onaylı imar planının olmadığının belirtildiği açıklamada “İnşaatı başlamış olan bu projenin onaylı imar planının olmadığı belediye ile yapılan...