02 / 05 / 2024

Mithatpaşa Mahallesi yıkım çalışması

Mithatpaşa Mahallesi yıkım çalışması

Adana Büyükşehir Belediyesi, Türkmenbaşı Bulvarı’nı Havaalanı Kavşağı’na oradan da devamla Obalar Caddesi ve Akkapı’ya bağlayacak bulvar için Mithatpaşa Mahallesi’ndeki yıkım çalışmasını sürdürüyor

Deprem bölgesinde hafif yapı çağrısı: Hafif yapıların kullanılması yıkımı azaltıyor!

Altınbaş Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Başkanı Doç. Dr. Sepanta Naimi, deprem bölgesinde konutların tamamlanmasının normale dönüş için önemini vurguladı ve hafif yapıların yıkımı azalttığının altını çizdi. İşte o açıklama...

Eskişehir'de 20-25 bin binanın acilen yenilenmesi gerekiyor: Olası depremde yıkım olacak caddeler tek tek açıklandı!

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Eskişehir Şube Başkanı Orkun Kılıç,   Eskişehir'de 20-25 bin binanın acilen yenilenmesi gerektiğine dikkat çekti ve yıkım beklenen caddeleri açıkladı. İşte ayrıntılar...

Muğla Menteşe'de imara aykırı alanlarda yıkım başladı!

Muğla'nın Menteşe ilçesinde imara aykırı inşa edilen konutlar için yıkım kararı alındı. Mahalledeki yıkımlarla ilgili Menteşe Belediyesi tarafından yapılan açıklamada yıkım işlemlerinin bakanlık kontrolünde yapıldığı belirtildi. 

Çiftçilere büyük müjde! Az önce açıklandı, paralar 3 gün sonra yatırılacak!

Çiftçilerin beklediği büyük müjde geldi. Konu ile ilgili detaylar az önce açıklandı, paralar 3 gün sonra yatırılacak...

Bakan Tunç'tan deprem bölgesi için flaş açıklama! Yasa geliyor: Yıkım kararına karşı davalar 170 güne düşecek!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, deprem bölgesinde yıkım kararlarına karşı açılan davalar ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte Bakan Tunç'un o açıklaması...

Hatay ve Adıyaman'da ağır hasarlı binaların yıkımı sürüyor!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Hatay ve Adıyaman'da ağır hasarlı konutların yıkımı devam ediyor.

Hatay'da ağır hasarlı binaların yıkımı devam ediyor!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta yaşanan depremlerden etkilenen Hatay'da, ağır hasarlı binaların yıkım işlemleri devam ediyor.

Hatay'da ağır hasarlı binaların yıkımı sürüyor!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta yaşanan depremlerden etkilenen Hatay'da, ağır hasarlı binaların yıkım çalışmaları sürüyor.

Diyarbakır'daki 400 ağır hasarlı binanın yıkımına başlanacak: Çalışmalar 3 ayda tamamlanacak!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Diyarbakır'daki 400 ağır hasarlı binanın yıkımına yakında başlanacağı açıklandı. Çalışmaların 3 ayda tamamlanması planlanıyor. 

İskenderun'da ağır hasarlı binaların yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları 4 ayda tamamlanacak!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen Hatay'ın İskenderun ilçesinde ağır hasarlı binaların yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları hızlandırıldı.

Malatya Doğanşehir'de 4 bin 600 ağır hasarlı binanın yıkımı bayramdan sonra yapılacak!

Malatya Doğanşehir'de 4 bin 600 ağır hasarlı binanın yıkımı bayramdan sonra yapılacağı açıklandı. Peki ilçede enkaz kaldırma çalışmalarında son durum ne? 

O ildeki yapı stoku riskli mahallede yıkım çalışmaları başladı!

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin merkez üssü olan Kocaeli'de yapı stoku açısından riskli bölgeler arasında yer alan Derince ilçesi Deniz Mahallesi'nde yıkım çalışmaları başladı...

Hollanda'ya depreme dayanıklı konut inşa etmeyi öğreten Türkiye'de yıkım neden fazla? 

Uzun süredir doğalgaz aramaları sebebiyle ülkenin kuzeyinde sürekli deprem meydana gelen Hollanda, dayanıklı yapı sorununu Türkiye’den çağrılan uzmanlar sayesinde çözüme kavuşturmuş. Peki Hollanda’ya depreme dayanıklı konut inşa etmeyi öğreten Türkiye'nin bu kadar fazla yıkım yaşamasının sebebi ne?

Mithatpaşa Mahallesi yıkım çalışması Haberi

Mithatpaşa Mahallesi yıkım çalışması



Daha önce kamulaştırılması gerçekleştirilen Mithatpaşa Mahallesi Şehit Mehmet Özer Caddesi’ndeki binaların yıkım çalışmaları Müdürü Şahabettin Canımoğlu nezaretinde gerçekleştiriliyor.


Yıkım çalışmaları sırasında herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için Büyükşehir Belediyesi’nin her türlü önlemi almış olması dikkat çekiyor.


KUZEY GÜNEY BİRBİRİNE BAĞLANIYOR


Yıkım çalışmalarını yakından takip eden ve sık sık yıkımın yapıldığı bölgede çalışmaları denetleyen Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, yıkımın tamamlanıp bulvarın açılmasıyla Adana’nın kuzey güney aksında önemli bir ana artere kavuşacağını söyledi.


Zihni Aldırmaz şöyle devam etti:


“Bu çalışma ile Türmenbaşı Bulvarı’nı Havaalanı Kavşağı’na bağlayacağız. Bulvar Denizli Mahallesi’nde tren hattının altından tünelle geçecek ve Havaalanı Kavşağı’na ulaşacak. Oradan da gümrüğün yanından yeni bir bulvar yapıyoruz ve Obalar Caddesi’ne ve Akkapı’ya bağlıyoruz. Yani Süleyman Demirel Bulvarı’ndan Akkapı’ya hatta Güney Çevre Yolu’na kadar kuzey güney aksında...