03 / 05 / 2024

mobilya ihracatı artışı

mobilya ihracatı artışı

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) tarafından açıklanan 2013 ilk çeyrek ihracat ve de ithalat verilerine göre, geçtiğimiz yıla oranla mobilya ihracatı yüzde 12 artış gösterdi...

Mobilya sektöründe 2023 yılı ihracat hedefi 10 milyar dolar!

İstanbul Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Özkan, sektörün 2023’te 8,4 milyar dolarlık ihracat yaptıklarını söyledi. Erkan, “2023’ü 10 milyar dolarlık hedefle kapatacağımızı düşünüyoruz” dedi.

Fındık ihracatı artıyor! Son dakika fındık fiyatları kaç lira oldu? İl il açıklandı! 

1 Eylül 2022 tarihinde başlayıp 31 Ağustos 2023'te sona eren sezonda 120'den fazla ülkeye fındık ihraç edildi. Peki son dakika fındık fiyatları kaç lira oldu? İşte il il fındık fiyat listesi 14 Eylül 2023...

Mobilya, kağıt ve orman ürünlerinin ihracatı 4,5 milyar doları aştı!

Türkiye'nin mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatı ocak-temmuz arasındaki 7 aylık dönemde 4,5 milyar doları geçti. En fazla ihracat yapılan ülke 577,6 milyon dolarla Irak oldu.

Plastik sanayicileri: İhracatı artırmak için katma değerli üretim kredilerle desteklenmelidir!

Pazar daralmasına rağmen plastik sektörünün, makine teknolojisine yatırım yapmaya devam ettiğini belirten PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu, “Büyümenin sürdürülebilir olması için ihracat odaklı katma değerli üretim, uygun krediyle desteklenmeli” dedi.

2023'ün ilk yarısında 4 milyar dolarlık mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatı yapıldı!

Resmi olarak açıklanan rakamlara göre, Türkiye'nin mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatı bu yılın ocak-haziran döneminde 4 milyar dolar şeklinde gerçekleşti.

Mücevher ihracatında büyük artış! 3 milyar doları aştı

Mücevher ihracatında, haziran ayında geçen yılın aynı dönemine kıyasla büyük artış yaşandı. Buna göre mücevher artışı haziran ayında 13,10 artışla 3 milyar 50 milyon dolara ulaştı.

Mobilya, kağıt ve orman ürünlerinde tüm zamanların en yüksek mayıs ayı ihracatı gerçekleştirildi!

Mobilya, kağıt ve orman ürünleri sektörü geçen ay gerçekleştirdiği 731 milyon dolarlık ihracatla tüm zamanların en yüksek mayıs ayı ihracatına imza attı.

Ticaret Bakanı Bolat: İhracatı büyütüp döviz rezervimizi artırmak istiyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni Bakanlar Kurulu’nu açıklamasının ardından bugün devir-teslim törenleri yapıldı. Yeni dönemde kabinenin Ticaret Bakanı olarak görev alan Ömer Bolat, ihracatı büyüterek cari açığı iyileştirmeyi ve döviz rezervlerini artırmayı hedeflediklerini söyledi.

İhracatta tüm zamanların rekoru mobilya sektöründen geldi! Sektör, en yüksek yıllık rakama ulaştı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) sevindiren verileri açıkladı. 2022 yılında Türkiye'nin mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatı, yüzde 20,8'lik artış göstererek 8,44 milyar dolara ulaştı. Böylece sektör, çıkarak tüm zamanların en yüksek yıllık rakamına ulaşmış oldu.

Teknoloji ve mobilya ihracatı arasındaki dolar farkı dudak uçuklattı! Duyanların ağzı açık kaldı! Yok böyle bir fark!

Dünya gazetesi yazarı Fikret Çengel, “Teknolojiyi 70 dolar mobilyayı 1 dolara ihraç ediyoruz” başlıklı yazısında ihraç edilen ürünler arasındaki dolar farkını paylaştı. İşte detaylar...

Hububat ihracatı yılın ilk dokuz ayında 25,6 artış gösterdi!

Hububat ihracatında, 2022 Ocak-Eylül döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25,6 artış kaydederek 2,6 milyar dolar ihracat gerçekleştirildi.

Türkiye'nin ihracatı yüzde 13,1 artışla 21 milyar 337 milyon dolar oldu!

Türkiye'nin ihracatı ağustos ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 13,1 yükselerek 21 milyar 337 milyon dolara, ithalatı yüzde 40,4 artışla 32 milyar 531 milyon dolara ulaştı.

Türkiye’nin 8 aylık mobilya ihracatı rekor kırdı!

Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri sektörü, senenin sekiz ayında Türkiye ihracatına 5, 45 milyar dolar katkı sağlarken mobilya sektörünün ihracatı ise 3, 11 milyar dolara ulaşmış oldu.

mobilya ihracatı artışı Haberi

mobilya ihracatı artışı

Günden güne ihracatı büyüyen Türkiye, mobilya sektöründe dünyada iddialı bir noktaya ulaşmanın eşiğinde. Son 2 yıldır yüzde 20 büyüyen mobilya ihracatının önümüzdeki dönemde de bu yükselişe devam edeceği öngörülerek gelecek 5 yıl içinde dünyada ilk 10 ihracatçı ülke içinde olacağı vurgulanıyor. Türk mobilya sanayisi 2023 yılında ise 10 milyar dolar ihracat hedefi ile Kanada’nın ardından 5. sıraya çıkmayı öngörüyor.

Bir mobilya üretim ülkesi olan Türkiye’nin, dünyada marka olmuş mobilya ülkeleri ile kalite, fiyat, teknoloji ve tasarım alanlarında rekabeti her geçen gün artıyor. Türk Mobilya Sektörü, günden güne gelişen sanayisi ve artan ar-ge çalışmaları sonucu, dış ülkelere de açılarak Türk mobilyasını hız kesmeden en iyi şekliyle tanıtmayı misyon edinmiş durumda. Bu amaçla çalışmalarını sürdüren Türk Mobilya Sanayicileri, emeklerinin karşılığını artan ihracat...