12 / 05 / 2024

Mobilya Sanayi işadamları Derneği

Mobilya Sanayi işadamları Derneği

Mobilya Sanayi İşadamları Derneği ( MOBSAD ) Genel Sekreteri Barış Görgüç, sektörün yıllık üretiminin 100 milyon doların, ihracatının da 50 milyon doların altında olduğu bilgisini verdi...

Mobilya sektörünün 2023 yılında ihracat hedefi 8 milyar dolar!

Mobilya Sanayi işadamları Derneği Genel Sekreteri Barış Görgüç, 2023 yılında sektörel ihracat hedeflerinin 8 milyar dolar olduğunu belirterek, "Birkaç temel kolaylaştırıcı etkeninin sağlanması durumunda 10 milyar doları rahatlıkla yakalayabiliriz" dedi.

No97 İç Mimarlık İnşaat Ve Mobilya Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

No97 İç Mimarlık İnşaat Ve Mobilya Sanayi Ticaret Limited Şirketi Bayrampaşa'da Batuhan Akgül ve Mehmet Bahadır Akgül ortaklığında kuruldu.

My Door İstanbul Mobilya Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

My Door İstanbul Mobilya Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş’ta 1 milyon TL sermaye bedeli ile Bahattin Çiçek tarafından kuruldu.

Er-Ka İnşaat Taahhüt Nakliye Mobilya Sanayi Ticaret Pazarlama Limited Şirketi kuruldu!

Er-Ka İnşaat Taahhüt Nakliye Mobilya Sanayi Ticaret Pazarlama Limited Şirketi Şişli'de 250 bin TL sermaye bedeli ile Hakan Işık tarafından kuruldu.

YNR Demir Çelik İnşaat ve Mobilya Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

YNR Demir Çelik İnşaat ve Mobilya Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Hakan Yener tarafından kuruldu.

Öz Çiftçi Yapı İnşaat Gıda Mobilya Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öz Çiftçi Yapı İnşaat Gıda Mobilya Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ayatullah Çiftçi tarafından 100 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Kabbe Enerji Sistemleri İnşaat Turizm Mobilya Sanayi İç Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Kabbe Enerji Sistemleri İnşaat Turizm Mobilya Sanayi İç Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi Mehmet Tevfik Ertürk tarafından 50 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Ege Mobilya Sanayici ve İşadamları Derneği açıldı!

İzmir ve Manisa merkezli 22 üretici firma tarafından kurulan Ege Mobilya Sanayici ve İşadamları Derneği Gaziemir Svalinn Otel'de bir açılış yemeği organize etti.

Yabancılar mobilya harcamalarında Türkleri geçiyor!

Mobilya Sanayi iş Adamları Derneği Başkan Vekili Cüneyt Yanıkçıoğlu, 2016'da mobilya ihracatının 2,5 milyar doların üzerinde gerçekleşmesini beklediklerini ifade etti.

DK Mimarlık İnşaat Mobilya Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

DK Mimarlık İnşaat Mobilya Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Dilek Karaman tarafından 10 bin TL sermaye ile 1 Haziran'da Şişli, Mecidiyeköy Mahallesi, Şehit Ahmet Sokak'ta kuruldu.

65. Hükümet, Ankaralı iş adamlarına umut verdi!

Uzun yıllar Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olarak görev yapan Binali Yıldırım’ın Başbakanlığında kurulan 65’inci hükümet, Ankaralı iş adamlarına gelecek için umut verdi.

Türk iş adamları yatırım için ABD ve Çin'i tercih ediyor!

Türk iş adamlarının yurt dışı yatırımlarında en fazla dikkate aldığı unsur, Türkiye'nin muhatap ülkeyle ilişkisi oluyor. Yurtdışı Yatırım Endeksi'ne göre, en cazip ülkeler ise ABD ve Çin.

Güneydoğu’nun yeniden inşasını işadamları mı yapacak?

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “Toledo gibi olacak” dediği, başta Sur ilçesi olmak üzere Güneydoğu’da terör nedeniyle yerle bir olan şehirlerin yeniden inşa işini, işadamlarına vermenin altyapısı hazırlandı.

Türkmenistanlı iş adamlarına Çukurova'ya yatırım çağrısı!

DEİK Türkiye - Türkmenistan İş Konseyi Başkanı Halil Avcı, Antalya Expo 2016’ya katılacak Türkmen iş adamlarını Adana'ya davet ettiklerini belirterek, iki ülke arasında ekonomik ilişkilerin gelişmesi için çabaladıklarını bildirdi.

Mobilya Sanayi işadamları Derneği Haberi

Mobilya Sanayi işadamları Derneği

Potansiyelinin çok altında bir üretim ve ihracat yapan Türkiye bahçe mobilyaları sektörünün ilerleyip gelişmesi için bir takım çalışmaların yapılması gerektiğini söyleyen Mobilya Sanayi İşadamları Derneği (MOBSAD) Genel Sekreteri Barış Görgüç, sektörün yıllık üretiminin 100 milyon doların, ihracatının da 50 milyon doların altında olduğu bilgisini verdi. Görgüç, ayrıca fonksiyonel ve mevsimlik olarak algılanan bahçe mobilyasının Türkiye'de, önündeki önemli fırsatı henüz değerlendiremediğini kaydetti. Yerli bahçe mobilyası üreticisinin çıkış yolunun bir kaç özel koşula bağlı olduğunu aktaran Görgüç, bu koşulardan ilkinin mukayeseli üstünlük kurulan alanlardaki üretime yoğunlaşılması olduğunu söyledi. 


Ayrıca maliyet avantajı yakalanamayacak bir kısım ithal hammaddeye dayalı alanların terk edilmesi geretiğini vurgulayan Görgüç, inşaat ve proje firmalarıyla eşgüdümlü çalışmaların yapılmasının önemine dikkat çekti. Toplu konut ve otel/tatil köyü projelerinde yer alınmasının da...