23 / 12 / 2024

Mobilya sektörü fırsatçı

Mobilya sektörü fırsatçı

Mobilyada da KDV’nin yüzde 18’den 8’e düşürülmesi fırsatçılara yeni yol açtı. İndirim satışlara olumlu yansımıştı ama fiyatlarda bir düşüş görülmedi.

Mobilya sektöründe 2023 yılı ihracat hedefi 10 milyar dolar!

İstanbul Mobilya, Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Özkan, sektörün 2023’te 8,4 milyar dolarlık ihracat yaptıklarını söyledi. Erkan, “2023’ü 10 milyar dolarlık hedefle kapatacağımızı düşünüyoruz” dedi.

Mobilyada sektör temsilcileri taksit sayısının 24'e çıkarılmasını talep ediyor!

İhracatta hedef büyüten Türk mobilya sektörü iç piyasafa hareketlilik için taksit sayılarının artırılmasını talep ediyor. Weltew Home Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balcı, “Bir evin en temel ihtiyacı olan mobilyada taksit sayısının 24’e çıkması durumunda piyasa canlanır ve tüketici rahatlar” dedi.

Mobilya sektörü ihracatta rekora koşuyor! Hedef 10 milyar dolar!

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balcı, ”Yılın ilk 7 ayında 4,5 milyar dolarlık ihracat yaptık. Dünya sıralamasında 36’dan 11’inci sıraya çıktık. İthalat yapmadan dışarıya ürün satan sektörüz” dedi.

Kelebek Mobilya’dan bir ilk! Mobilya sektöründe ‘kiralama’ dönemini başlattı!

Uzun yıllardır mobilya sektöründe hizmet veren Kelebek Mobilya, sektörde bir ilke imza atıyor. Şirket, bütçesi yeterli olmayanlara veya satın almayı tercih etmeyenlere mobilya kiralama seçeneğini sunacak.

İhracatta tüm zamanların rekoru mobilya sektöründen geldi! Sektör, en yüksek yıllık rakama ulaştı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) sevindiren verileri açıkladı. 2022 yılında Türkiye'nin mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatı, yüzde 20,8'lik artış göstererek 8,44 milyar dolara ulaştı. Böylece sektör, çıkarak tüm zamanların en yüksek yıllık rakamına ulaşmış oldu.

Kredili konut satışları mobilya sektörünü de hareketlendirdi!

Kredili konut satışları ve düğün sezonunun başlaması mobilya sektörünü de hareketlendirdi...

Konut kredisi faizlerinin düşmesiyle mobilya sektörü de canlandı!

Kamu bankalarının konut kredisi faizlerini son yılların en düşük seviyelerine düşmesiyle Ordu'da emlak ve inşaat sektörünün yanı sıra mobilya sektörünü canlandırdı.

Mobilya sektörü 2020 yılını canlı kapatacak!

Kamu bankalarının normalleşme sürecine geçişte sosyal hayatın canlanması için hayata geçirdiği paket kapsamında yerli üretim yapan mobilya sektörünü desteklemek için yerli üretim yapan firmalar ile anlaşmalar gerçekleştirilecek...

Mobilya sektörü KDV müjdesiyle hareketlendi!

Mobilyadaki KDV indirimi yüzde 18'den yüzde 8'e indirildi. Loda Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Davut Karaçak, mobilya sektöründeki satışlarda yüzde 20'lik bir artış beklendiğini söyledi. 

Yabancıya konut satışı mobilya sektörünü hareketlendirdi!

Türkiye'den yatırım yoluyla vatandaşlık alımı yabancılara konut satışını artırdı ve mobilya sektörünü canlandırdı.

Mobilya sektöründen ABD’ye 1 milyar dolar ihracat hedefi!

İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç, ABD pazarının mobilya sektörü için önem arz ettiğini dile getirdi.

Konuttaki indirimler mobilya sektörüne olumlu yansıyacak!

MOSFED Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güleç, mobilyada KDV oranının yıl sonuna kadar yüzde 18'den yüzde 8'e düşürülmesini değerlendirdi. Güleç, daralmaya başlayan sektörün tekrar canlandıracağını söyledi.

Mobilya sektörü rotayı Rusya pazarına çevirdi!

Bu yıl iç pazarda yüzde 8-10 daralma bekleyen mobilya sektörü, rotayı Rusya pazarına çevirdi. Sektör, iki ülke arasındaki ilişkilerin düzelmesi ve inşaat yatırımlarının büyümesiyle Rusya pazarına ihracatı bir yılda yüzde 82,3 artırdı. 

Mobilya sektörü fırsatçı Haberi

Mobilya sektörü fırsatçı

Beyaz eşyada ÖTV’nin sıfırlanması, mobilyada da KDV’nin yüzde 18’den 8’e düşürülmesi satışlara olumlu yansıdı ancak fiyatların düşmediği hatta arttığı Merkez Bankası’nın Mart ayı enflasyon raporunda da ortaya çıkmıştı. Beyaz eşyadan sonra mobilya sektöründe de fırsatçılar devreye girmeye başladı.


Mobilya Sanayicileri ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güleç, evlilik ve yaz sezonuyla beraber mobilya sektöründe hareketliliğin başladığını ancak sektöre malzeme temin eden bazı tedarikçilerin bu durumu fırsat bilerek ürünlerine zam yaptıklarını söyledi. Güleç, “Zam girişimlerini şiddetle eleştiriyor ve kınıyorum. Tedarikçilerimizin bu hareketliliği fırsata çevirmeleri doğru bir şey değil” dedi.


Verimliliğe odaklanın


Sektöre malzeme sağlayan tedarikçilerin fiyat artırmaktan ziyade verimliliğe odaklanması gerektiğini anlatan Güleç, şunları söyledi: “Evlilik ve yaz sezonuyla beraber mobilya sektörümüzde bir hareketlilik oluyor. Tedarikçilerimizin bu hareketliliği fırsata çevirmeleri...