02 / 05 / 2024

mobilyacılar Suudi Arabistan gümrüğü arama

mobilyacılar Suudi Arabistan gümrüğü arama

Ahmet Güleç, Suudi Arabistan gümrük geçişlerinde yapılan aramalarda malların indirilmesi ve tekrar yüklenmesi sırasında ürünlerinde hasarlar meydana geldiğini, bu nedenle ihracatçı firmaların sıkıntı yaşadığını söyledi.

İnşaatçıların Suudi Arabistan'da sözleşme hedefi 10 milyar dolar olacak

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, geçen senenin son çeyreğinde Türk inşaat sektörünün Suudi Arabistan'la 2,7 milyar dolarlık anlaşma sağladığını, bunun 10 milyar dolara çıkarılmasının amaçlandığını belirtti.

Türkiye’nin Suudi Arabistan’a ihracatı zirve yaptı! 8 ayda 4 kat arttı!

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanvekili Ahmet Fikret Kileci, Suudi Arabistan’a 2003’te 8 ayda yapılan ihracatın 2022’nin aynı dönemine kıyasla 4 kat artışla 1,6 milyar doları aştığını paylaştı.

Mobilyacılar Avrupa’nın açığını Suudi Arabistan'la kapatacak!

Türk mobilya sektörü, AB pazarında yaşadığı açığı Suudi Arabistan’la kapatmak istiyor. 2023’ün ilk 5 ayında Suudi Arabistan’a 52 milyon dolarlık ihracat yapan mobilyacıların yıl sonu hedefi ise 200 milyon dolar.

Suudi Arabistan'daki King Khalid Uluslararası Havalimanı'nın yapımı IC İçtaş İnşaat'a emanet!

Suudi Arabistan King Khalid Uluslararası Havalimanı’nın mühendislik ve yapım ihalesini kazanan şirket IC İçtaş İnşaat oldu. İşte proje ile ilgili ayrıntılar...

Suudi Arabistan ulaşım projelerini yapan firmaların borçlarını ödemiyor!

Suudi Arabistan’ın altyapı projeleri için anlaştığı ABD merkezli Bechtel ve diğer uluslararası firmalara milyarlarca dolarlık ödemelerini yapmadığı ifade edildi. 

Suudi Arabistan'ın ambargosu emlak satışlarını vurdu!

Suudi Arabistan yönetiminin Türkiye'deki vatandaşlara ev almamaları yönündeki baskı ülkedeki emlak piyasasını olumsuz etkiledi. İddialara göre Araplar Türkiye'deki gayrimenkul yatırımlarına son verdi.

Hakan Bucak: Suudi Arabistan ambargosu, sektörümüz için bir kayıp değil!

Suudi Arabistan’ın Türkiye’de konut alan vatandaşlarına baskı uygulamaya başladığını söyleyenMars Investment’ın Kurucusu ve Genel Müdürü Hakan Bucak, “Ambargo, Türk ürünleriyle başladı. Suudi Arabistan ekonomik olarak domine ettiği bazı ülkeleri de Türkiye’ye karşı etkilemeye çalışıyor" dedi.

Türkiye'den ev almak isteyen Suudi Arabistan vatandaşlarına engel!

GİGDER Başkanı Ömer Faruk Akbal, Suudi Arabistan konusuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Akbal, ''Son yıllarda Türkiye'den gayrimenkul alımında hep ilk 3 arasında yer alarak Suudi kardeşlerimiz ülkemizi kendi evi gibi görmektedirler'' diye konuştu.

Suudi Arabistan petrol üretimine başlıyor mu?

Suudi Arabistan'ın ulusal petrol şirketi Saudi Aramco, saldırı sonrasında kesintiye uğrayan petrol üretiminin yaklaşık üçte birini, pazartesi sonuna kadar yeniden başlatabileceği bildirdi.

Suudi Arabistan'da 'Ayrıcalıklı Oturum Sistemi' başladı!

Suudi Arabistan'da hayata geçirilen "Ayrıcalıklı Oturum Sistemi" ile yabancılara, ömür boyu ve birer yıllık olmak üzere iki çeşit oturum imkanı sunuluyor.

Elmadağ Mobilyacılar OSB 20 bin kişiye istihdam sağlayacak!

Ankara Mobilyacılar Lakeciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası (ANKAMOB) Başkanı Hüseyin Taklacı, "Temeli bu yıl atılacak Elmadağ Mobilyacılar İhtisas OSB tamamlandığında, ilk etapta 100'den fazla fabrika barındırması ve 20 binin üzerinde yeni istihdam sağlanması planlanıyor." dedi.

Suudi Arabistan'dan emlak dolandırıcılarına karşı uyarı!

Suudi Arabistan vatandaşlarını Türkiye'deki emlak dolandırıcılarına karşı uyardı. 

İnegöl Mobilyacılar Odası, 2. Mobilya İhtisas OSB'den arsa istedi!

İnegöl Mobilyacılar ve Marangozlar Odası Başkanı Özcan Ayhan, “2. Mobilya İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü tarafından Hizmet Destek Alanı projesi adı altında arsalar üretilip, odamıza kayıtlı olan üyelerimize sanayi sitesi yapmak istiyoruz'' dedi.

mobilyacılar Suudi Arabistan gümrüğü arama Haberi

mobilyacılar Suudi Arabistan gümrüğü arama


Türk mobilya ihracatçıları Suudi Arabistan gümrüğünde yapılan aramalar nedeniyle zarar gören malların iki ülke arasındaki ticarete darbe vurduğunu belirterek, konuyla ilgili yetkili makamların harekete geçmesini istiyor.


Suudi Arabistan gümrüğünde sıkıntılar yaşandığını belirten Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Başkanı Ahmet Güleç, “Özellikle gümrük geçişlerinde yapılan aramalarda malların indirilmesi ve tekrar yüklenmesi sırasında ihracatçılarımızın ürünlerinde hasarlar meydana geldiği konusunda bize ulaşan şikayetler ve bazı tespitler var. Bu konuyu dernek olarak yetkililere ileteceğiz. Oradaki ticari ataşeliğimize göndereceğimiz başvurularla etkili olmaya çalışacağız. Her ülkede gümrük mevzuatı farklı olabiliyor. Bu bir mevzuat sorunu mu, yoksa Türkiye’ye yönelik bir uygulama mı, bunu değerlendirdikten sonra adımlar atılacaktır” dedi. Güleç, “Bu tip sorunlar yaşayan mobilya sanayicilerinin bize yazılı olarak başvuruda bulunmasını istiyoruz” diyerek mobilyacılara çağrıda bulundu.


Ticaretimiz olumsuz etkileniyor


Suudi...