05 / 05 / 2024

Mobilyacılar Uzakdoğuya yöneliyor

Mobilyacılar Uzakdoğuya yöneliyor

Yılın ilk yarısını 1.1 milyar dolarlık ihracatla kapatan mobilyacılar Uzakdoğu pazarına ihracatı artırmak için navlun desteği istiyorlar.

Konut satışlarının yılın 2. yarısında artması bekleniyor!

Konut sektörünün Türkiye ekonomisinin lokomotifi olduğunu söyleyen Akar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Figen Akar, konut satışlarının yılın 2. yarısında artması beklediklerini söyledi.

Eski binalarda kapılar niçin yüksekti?

Eski saray, ev, köşk ve binaların kapıları günümüzdeki yapılara göre daha yüksekti. Peki, Eski binalarda kapılar niçin yüksekti? 

Otomobil satışları eylülde rekor kırdı! Satışlar geçen yıla göre yüzde 64,8 arttı!

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği verilerine göre, otomotiv pazarı 2023 ocak ayından eylül ayına kadar geçen sürede rekor kırdı. Satışlar, geçen yıla göre yüzde 64,8 artış kaydetti.

Londra'daki lüks konutlara Türk yatırımcılarından büyük talep!

İngiltere emlak sektörünün önde gelen şirketlerinden Barratt London lansmanında, Londra'daki lüks konutlara Türk yatırımcılarından büyük talep geldiği belirtildi. 

Konut satışları son bir yılda yüzde 44,4 düştü!

2022 ve 2023 Haziran aylarını kıyasladığında bu yıl Haziran ayında konut satışları yaklaşık yüzde 44,4 oranında düşüş yaşadı. Bu sene Haziran ayında 83 bin 636 adet konut satışı gerçekleşti. İşte detaylar...

Mobilyacılar Avrupa’nın açığını Suudi Arabistan'la kapatacak!

Türk mobilya sektörü, AB pazarında yaşadığı açığı Suudi Arabistan’la kapatmak istiyor. 2023’ün ilk 5 ayında Suudi Arabistan’a 52 milyon dolarlık ihracat yapan mobilyacıların yıl sonu hedefi ise 200 milyon dolar.

Emlak Konut GYO Avcılar Firüzköy 2.Etap'ta 231 konut ile 29 adet dükkanın yapı ruhsatı alındı! 

Emlak Konut GYO tarafından yapılan son dakika açıklamasında, Avcılar Firüzköy 2.Etap'ta 231 konut ile 29 adet dükkan olacak şekilde 260 adet bağımsız bölüme ait yapı ruhsatlarının alındığı belirtildi. 

Mobilyacılar vites büyüttü! İşte 2023 hedefleri

MOSFED Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güleç, 2023 senesini 5 milyar doların üzerinde bir rakamla bitirmeyi hedeflediklerini bildirdi.

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parasında Ocak zammı ışığı yandı! Maaşlar kaç liraya yükselecek? Şimdi bakın! 

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parasında Ocak zammı ışığı yandı! Maaşlar kaç liraya yükselecek? Şimdi bakın!

Yatırımcılar Bitcoin'e yönelebilir!

Bank of America araştırmasına göre yatırımcılar Bitcoin'e yönelebilir.

Kredi faiz oranlarında büyük düşüş! Hangi banka ne kadar ihtiyaç kredisi veriyor? Akbank, Vakıfbank, Halkbank, TEB, ING

Nakit para ihtiyacı duyan vatandaşlar ihtiyaç kredilerine yöneliyor. Peki 2022 ihtiyaç kredisi ne kadar? Hangi banka ne kadar ihtiyaç kredisi veriyor? İhtiyaç kredi faiz oranları nedir? İşte banka banka kredi faiz oranları...

A101’de ayçiçek yağlarında büyük indirim! Yudum, Sırma, Komili! Kapanın elinde kalıyor! İşte 7 Eylül 2022 fiyat listesi…

Yaptığı indirimlerle çok sevilen A101 market, herkesin beklediği o üründe indirime gitti. A101’de bu hafta ayçiçek yağlarında büyük indirim var. İşte 7 Eylül 2022 fiyat listesi…

3600 ek göstergeyle maaşlar kaç liraya yükselecek? Ek göstergeden kimler faydalanacak? İşte kalem kalem yeni maaşlar...

3600 ek göstergenin maaşlar üzerindeki etkisi milyonlarca vatandaş tarafından merakla araştırılıyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi onayına sunulan ve kabul edilen 3600 ek gösterge maaş tablosu kesinleşti. Peki 3600 ek gösterge ile maaşlar kaç liraya yükselecek?

Mobilyacılar Uzakdoğuya yöneliyor Haberi

Mobilyacılar Uzakdoğuya yöneliyor

Yılın ilk 6 ayı 1.1 milyar dolar ihracat ile kapatan Türk mobilya sektörü, İran pazarının da etkisi ile bu rakamı geçen yıla göre yüzde 10 artış ile 2.6 milyar dolarlık büyüklüğe ulaştırmayı hedefl iyor. Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Başkanı İsmail Doğan, Çin için de devletten navlun desteği istediklerini söyledi ve “Çin pazarına ulaşmamız demek 2023 hedefimiz olan 10 milyar doları 15 milyar dolara çıkarıp yüzde 50’lik büyüme kaydetmemiz demek” dedi. MOSDER 11. Ulusal Ev Mobilyaları Tasarım Yarışması’nın basın lansmanında konuşan Doğan, Türkiye mobilya ihracatının İran’a yönelik ambargonun kalkmasıyla birlikte 3’üncü çeyrekte daha olumlu bir hava içine gireceğini anlattı. 


‘Çin için navlun desteği istiyoruz’ 

Doğan, Türkiye’yi 2023'te dünyadaki en büyük ilk 5 ihracatçı ülke arasında görmek istediklerine vurgu yaparak, şunları kaydetti:...