05 / 05 / 2024

Mobilyada Uzakdoğu pazarı

Mobilyada Uzakdoğu pazarı

Mobilya sektörü, Irak, Suriye ve Rusya pazarlarında yaşanan sıkıntılardan dolayı Hindistan, Çin, Endonezya gibi alternatif pazarlara yöneliyor. Sektör 2017 yılında bu ülkelere ihracatı  yüzde 44 artırırken 2018'de ise yüzde 50 ihracat artışı hedefliyor.

Hububatçılar gözünü Afrika ve Uzakdoğu’ya dikti!

Güneydoğulu hububat, bakliyat ve yağlı tohumlar ihracatçıları, geleneksel pazarlarının yanında ayrıca, Afrika ve Uzakdoğu pazarlarından aldığı payı artırmak amacıyla harekete geçti. İhracatçılar aynı zamanda, küresel pazarda pirince alternatif olarak bulgurun tanıtımına ağırlık verecek.

Düşük kur nedeniyle ayakkabıda tedarik pazarı Uzakdoğu ülkelerine kaydı!

Türk ayakkabı sektörü dünya pazarını kaybetme tehlikesi yaşıyor. Enflasyon karşısında düşük kalan döviz kuru nedeniyle iç pazarda tedarik için Vietnam, Çin ve Kamboçya gibi Uzakdoğu ülkelerine yönelen sektör, kurun yükselmemesi halinde büyük bir kriz ile karşı karşıya kalacak.

Şu anda akaryakıt fiyatı ne kadar? İşte 6 Kasım Pazar güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!

Benzin fiyatlarında indirim ya da zam var mı, Akaryakıt ne kadar oldu, Şu anda akaryakıt fiyatı ne kadar? İşte 6 Kasım Pazar güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!

Ortadoğu ve Uzakdoğu ülkelerinin kral, prens ve liderleri Türkiye'den gayrimenkul alma yarışında! 

Ortadoğu ve Uzakdoğu ülkelerinin kral, prens ve liderleri Türkiye’de gayrimenkul satın alıyor. Arap televizyon kanallarında 400 bin dolarlık konutlarla T.C. vatandaşlığı satışı yapılıyor. İşte ayrıntılar...

31 Temmuz 2022 A101 kataloğu! 31 Temmuz Pazar A101 kataloğu yayınlandı mı?

A101 yeni aktüel ürün kataloğu araştırılıyor. İşte 31 Temmuz Pazar A101 ürün kataloğu!

Türk çeliği için Uzakdoğu fırsatı!

Hükümetlerin ekonomileri canlandırmak için uyguladıkları trilyonlarca dolarlık teşvik küresel çelik sektörünü desteklerken, yerel piyasaya odaklanmasıyla Türkiye’nin Uzakdoğu satış fırsatlarından faydalanmaya devam edeceği ifade ediliyor. 

İstanbul Havalimanı'na 30-40 civarında bungalov tarzı otel yapılacak!

2019 hedeflerini tutturduklarını dile getiren İGA Ceo’su Kadri Samsunlu, “İstanbul Havalimanı'na Uzakdoğu’daki havalimanlarında revaçta olan uzay kapsülü gibi, bungalov tarzı 30-40 civarında otel yapacağız.” 

Uzakdoğu'ya İFM atağı!

Türkiye, Singapur’daki yatırımcılarla temasa başladı. Yatırımcılara İstanbul Finans Merkezi’nin (İFM) bölgesel ‘hub’ olma potansiyeli anlatıldı...

Emirgan Sütiş Bahreyn şubesi açıldı!

Mimar Sami Savatlı'nın Emirgan Sütiş'in Orta Doğu pazarı için hazırladığı ilk konsept restoran The Avenues Mall'da açıldı.

Gayrimenkul sektörü Ortadoğu pazarına girecek!

İnşaat Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Gökhan Çeliktürk, BUİLDEAST ve Gayrimenkul fuarlarını değerlendirdi. Çeliktürk, fuarların Ortadoğu pazarı için iyi bir başlangıç olduğunu dile getirdi.

Türk çelik üreticileri yönünü Uzakdoğu’ya çevirdi!

ABD’nin ilave vergilerle önüne set çektiği Türk çelik üreticileri yönünü Uzakdoğu pazarına çevirdi. Üreticiler, “ABD’ye geçen yıl 1.3 milyar dolarlık satış yaptık. Bunu rahatlıkla başka pazarlara yaparız” diye konuştu.

Trabzon Limanı'na yoğun talep geldi!

Uzakdoğu ile Avrupa’yı birbirine bağlayan İpek Yolu’nun önemli kapısı Trabzon Limanı'nda ilk günkü hisse satışları tamamlandı..

Demir-çelik sektörü bu yıl ihracatla büyüyecek!

Demir-çelik sektörü, 2017'de büyümeye başladı. Sektörde bu yıl Uzakdoğu ve Avrupa'dan gelen talebin etkisiyle ihracatın yükselmesi bekleniyor.

Mobilyada Uzakdoğu pazarı Haberi

Mobilyada Uzakdoğu pazarı

Ekonomist Dergisi'nde yer alan habere göre; 2017 yılını 2,7 milyar dolar ihracatla kapatan mobilya sektörü, Irak, Suriye ve Rusya pazarlarında yaşanan sıkıntılardan dolayı rotayı Hindistan, Çin, Endonezya gibi alternatif pazarlara çevirdi. Son iki yılda bu ülkelere yönelik pazarlama çalışmalarına ağırlık veren mobilya sanayicileri, sonunda yaptıkları çalışmaların meyvelerini toplamaya başladı. Çin'deki mobilya fuarlarına katılan mobilya sanayicileri, iki yılda Çin, Hindistan ve Endonezya'ya ihracatlarını yüzde 44 artırdı. 2017 yılında bu üç ülkeye 28 milyon dolarlık ihracat yapan sektör, 2018 yılında da yüzde 50'lik ihracat artışı öngörüyor.


BAŞARININ ÜÇ NEDENİ

Türkiye'deki mobilyacıların Çin pazarında başarılı olmasının arkasında birkaç faktör var. Çin'de artan lüks tüketime karşılık zanaatkar mobilya yapacak ustaların bulunmaması, mobilya zanaatına yönelik bir geleneğin olmaması ve Türkiye'nin bir Avrupa ülkesi olarak görülmesi,...