23 / 05 / 2024

modern mimariye uygun camiler

modern mimariye uygun camiler

İstanbul’da muhteşem mimarileri ile Osmanlı’dan günümüze kadar ulaşan nadide eserler arasında yer alan tarihi camilerin yanı sıra son dönemde modern mimarinin çizgilerini taşıyan sıra dışı camiler de dikkat çekiyor.

Airbnb'ye uygun Kartal My Flats projesinde yüzde 50 peşin 18 ay vade avantajı!

Ergaz İnşaat imzasıyla Kartal'da inşa edilen My Flats projesi Airbnb'ye uygun modern konut projesi olarak inşa ediliyor. Tamamı turizm yasasına uygun olarak inşa edilen projede satışlar devam ediyor. Peki My Flats projesinde daire fiyatları ne kadar? İşte detaylar...

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki Kahramanmaraş ile Japonya depremlerini kıyaslayarak uyardı!

Yüksek inşaat mühendisi ve deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Kahramanmaraş ile Japonya depremlerini kıyaslayarak önemli açıklamalar yaptı. Yoshinori Moriwak Hatay'da yapılacak konutların yatay mimariye uygun olması gerektiğini kaydetti.

Hatay'daki depremzedeler için 2 bin 283 köy konutu inşa ediliyor!

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat tarihinde gerçekleşen depremlerden etkilenen Hatay'da, kırsal mahallelerdeki afetzedeler için yöresel mimariye uygun olarak 2 bin 283 köy konutu yapılıyor.

Depremlerden etkilenen Malatya'da 103 bin 19 konut inşa edilecek! 

Bakan Mehmet Özhaseki, 6 Şubat'ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'da afetlere dayanıklı ve yatay mimariye uygun 103 bin 19 konut inşa edileceğini açıkladı. 

Gaziantep İslahiye'de deprem konutları 7 kat yükseliyor iddiası! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın deprem bölgesinde yatay mimariye uygun ve en çok zemin+4-5 kat şeklinde bina inşa edileceğini açıklamasının ardından, Gaziantep İslahiye'de zemin ve bodrum katı ile birlikte 7 katlı konutların yükselmesi dikkatleri çekti. 

Teknolojik özellikler ile donatılan Skoda Yeni Karoq uygun imkanlarla bayilerde! 

Yeni Karoq, Skoda'nın yeni tasarım diline uygun olarak yeniden tasarlanmış ve modern bir görünüme sahip olması da önemli bir özelliktir. Çeşitli motor seçenekleri ile sunulan Yeni Karoq, yüksek performans ve iyi bir sürüş dinamiği de sunar.

Batı Karadeniz'de bin 196 konut inşasında son noktaya gelindi! Bakan Kurum açıkladı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Şu anda Kastamonu Bozkurt, Sinop Ayancık ve Bartın'da sağlıklı ve güvenli 1196 konut ve yöresel mimariye uygun köy evlerimizin inşasında artık son aşamaya geldik." ifadelerini kullandı.

Manavgat'ta yanan konutlar yöresel mimariye uygun inşa edilecek!

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki Afet Koordinasyon Merkezi'ndeki toplantının ardından açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yanan konutların kendi yerlerinde yöresel mimariye uygun bir şekilde yapılacağını açıkladı.

Rize'de yöresel mimariye uygun yeni konutlar inşa edilecek!

Rize'de yaşanan sel felaketi nedeniyle bölgeye ziyarette bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yıkılan konutlar yerine inşa edilecek konutlar hakkında açıklamalarda bulundu. 

Rize kentsel dönüşümle yeniden inşa ediliyor!

Rize'de yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarıyla tehlike arz eden binalar yıkılarak yerlerine inşa edilecek yöresel mimariye uygun binalarla şehrin silueti değişecek.

Mera Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

Mera Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile turizme açılması uygun görülen bölgelerde yöresel mimariye uygun taş ve ahşap yapılar dışında inşaatların yapılmaması amaçlanıyor.

Ankara Altındağ'da yatay mimariye uygun konutlar inşa edilecek!

Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı yaptığı açıklamada TOKİ ile ortaklaşa yatay mimariye uygun 310 konut inşa edeceklerini söyledi.

Turizm bölgelerinde 'örnek kentsel dönüşüm' başlıyor!

Kapadokya’da doğal yapıyı bozan kaçak dükkânlar yıkıldı, yerine yöresel mimariye uygun yeni iş yerleri yapıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Sadece Kapadokya’da değil turizmin yoğun olduğu tüm bölgelerde bu tip örnek kentsel yenileme çalışmalarımıza ağırlık vereceğiz” diye konuştu.

modern mimariye uygun camiler Haberi

modern mimariye uygun camiler

Çok eski tarihlerden beri birçok medeniyete ve inanca ev sahipliği yapan İstanbul hiç şüphesiz ki İslam dünyasının en güzel mimari eserlerini de bünyesinde barındırıyor. Özellikle Osmanlı mimarisine ait bir çok eserin bulunduğu mega kentte gelişen ve değişen şehircilik anlayışı ve insanların ihtiyaçlarına bağlı olarak geçmiş dönemlerin ihtişamlı camileri yerini daha modern çizgilere ve kullanılabilirliğe yönelik tasarımlara bıraktı.





Mimari çizgileri ve sıra dışı görünüşleriyle hemen herkesin ilgisini çeken yeni nesil camiler İstanbul’da birçok ilçede yükseldi ve yükselmeye devam ediyor.





YEŞİL VADİ CAMİİ: Görünüşüyle ilgi uyandıran camilerden bir diğeri de Ümraniye’de bulunan Yeşil Vadi Camii. Adnan Kazmaoğlu tarafından tasarlanan caminin inşaatı 2010 yılında tamamlandı. Yeşil Vadi Camii’nde bulunan iç içe geçmiş iki yarım kürenin büyüğü ahireti, küçüğü dünyayı simgeliyor.







VALİDE SULTAN...