02 / 05 / 2024

Mogadişu Limanı

Mogadişu Limanı

Somali'nin başkenti Mogadişu'daki limanın işletme sözleşmesi imza törenine Somali Limanları Bakanı Abdurrahman Muallim, Yardımcısı Cemal Buru, Albayrak Grubu yetkilileri, Türkiye' nin Modadişu büyükelçiliği yetkilileri katıldı.

Albayrak Grubu, Mogadişu Limanı'nın 20 yıllık işletme hakkını devraldı!

Somali'nin başkenti Mogadişu' daki limanın işletme sözleşmesi imza törenine Somali Limanları Bakanı Abdurrahman Muallim, Yardımcısı Cemal Buru, Albayrak Grubu yetkilileri, Türkiye'nin Modadişu büyükelçiliği yetkilileri katıldı...

Başkan Ünverdi: ‘İthalat ve ihracat sekteye uğradı’

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Mersin Limanı’ndaki yoğunluk yüzünden hem ithalatın hem de ihracatın sekteye uğradığını ifade etti. Başkan Ünverdi, yaşanan problemlerin çözümü için çalıştıklarını belirtti.

Ünlü altın uzmanı Cihat Çiçek gram altındaki uçuk rakamı açıkladı! Altın almaya hemen koşun tavsiyesi

Altın fiyatları önümüzdeki günlerde rekor kıracak iddiası geldi. Yatırımcı için şu anda en güvenli liman belki de altın çünkü gelişmeler altının yukarı yönlü hareketini devam ettireceğini gösteriyor.

Bodrum'a yeni yat limanı yapılıyor!

Kovid-19 salgınının turizmdeki genel olumsuz etkisine karşılık Bodrum'da son 1.5 senede birçok yeni otel hayata geçirildi. Yeni oteller şu anda da yapılmaya devam ediyor. Bunun yanı sıra konut üretimi de rekor seviyeye ulaştı. Kentte yeni bir yat limanı için de adımlar atıldı.

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'na itirazlar Anayasa Mahkemesi’nde!

Yıllardır tartışmalara neden olan Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı’nın özelleştirilmesine ve kıyı alanının yapılaşmaya açılmasına karşı açılan davalarda hukuk yolları bitti. 32 Kadıköylü vatandaş da bireysel başvuru hakkını kullandı ve Türkiye’de ilk defa bir “kent suçu” Anayasa Mahkemesi’ne taşındı.

Saros limanı projesinin imar planı hukuka uygun bulunmadı!

Saros FSRU Liman ve Boru Hattı projesinin imar planlarının hukuksuz ve bilime aykırı olduğu Edirne İdare Mahkemesi'ne sunulan üçüncü bilirkişi raporuyla kanıtlandı.

Macron'dan Beyrut Limanı'na imar malzemesi yardımı açıklaması!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Beyrut Limanı'na tıbbi yardım ve itfaiyecilerin bulunduğu 3 uçağın Lübnan'a ulaştığını ve yeniden imar malzemelerinden oluşan yardımlar göndermeye devam edeceklerini belirtti...

Somali'de bombalı saldırı: Türk inşaat şirketleri hedef alındı!

Somali'nin beşkenti Mogadişu yakınlarında bombalı araçla saldırı yapıldı. Saldırıda Türk inşaat şirketi çalışanları ve Somali polisi hedef alındı...

Tarihi Eser Koruma ve Restorasyon elemanlarına belge zorunluluğu!

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 26 mesleğe daha belge zorunluluğu getirilildiğini duyurdu. Bahsi geçen meslekler arasında Tarihi Eser Koruma ve Restorasyon elemanları, Liman Forklift Operatörü, gibi meslek grupları yer alıyor...

Trabzon Limanı'na yoğun talep geldi!

Uzakdoğu ile Avrupa’yı birbirine bağlayan İpek Yolu’nun önemli kapısı Trabzon Limanı'nda ilk günkü hisse satışları tamamlandı..

Trabzon Limanı halka arz ediliyor!

Albayrak Grubu’nun 2033 yılının sonuna kadar işletme hakkına sahip olduğu Trabzon Limanı halka arz ediliyor. 

Altınoluk'ta liman genişletme çalışmaları başlıyor!

Balıkesir'in Altınoluk ilçesinde liman genişletme çalışmaları başlıyor. Altınoluk sahili çevre düzenleme ve iskele yapım işi çalışmalarını, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur inceledi.

Bursa Güzelyalı’ya yat limanı yapılacak!

Ulaştırma Bakanlığı, Güzelyalı’ya Balıkçı Barınağı ve Yat Limanı yapacak. Revizyon kapsamında yapılması planlanan 4 iskelenin uzunluğu toplamda 190 metre olacak.

Antalya'da Doğu Çevre Yolu 2. Etap'ın temeli atıldı!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Doğu Çevre Yolu 2. Etap projesinin temelini atarak, kruvaziyer liman ve raylı sistem müjdesini verdi.

Mogadişu Limanı Haberi

Mogadişu Limanı

Albayrak Grubu, Mogadişu Limanı'nın 20 yıllık işletme hakkını resmen devraldı. Törende konuşma yapan Somali Limanları Bakanı Muallim, "Somali hükümeti bugün limanın işletmesini Albayrak Grubu'na resmen devretmiştir. Bu süre içinde limanın gelişerek dünya limanları seviyesine çıkmasını umut ediyoruz" dedi.


Limanda halihazırda çalışan elemanların görevlerine devam edeceğini belirten Muallim, Albayrak Grubu'nun Somali ekonomisinin kalkınmasına katkıda bulunacağını kaydetti.


Albayrak Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak ise Mogadişu Limanı'nı modern ekipmanlarla destekleyerek uluslararası ticaret ağını Somali'ye çekmeyi hedeflediklerini bildirdi.


Albayrak, limanın yüzde 55'lik gelirinin Somali hazinesine gideceğini, kalan kısmın ise liman hizmetlerinin geliştirilmesi için ayrılacağını ifade etti.


Yapılan anlaşma ve kar paylarıyla ilgili ayrıntılı açıklama yapılmadı.


Mogadişu Limanı merkezi hükümetin düşmesinin ardından 1991'de kapanmış, 1992'de ülkede süren iç savaş nedeniyle gönderilen BM Barış Gücü tarafından tekrar açılmış, barış...