05 / 05 / 2024

Molla Çelebi Cami

Molla Çelebi Cami

1958'de yıkılan ve 2011 yılında 1. derece korunması gerekli kültür varlığı olarak tescillenen Molla Çelebi Camii Yeniköy'deki yerinde yeniden hayata geçirilecek.

Beyoğlu'ndaki Molla Çelebi Camisi açıldı!

Beyoğlu'nda bulunan Mimar Sinan'ın eseri Molla Çelebi Camisi, yaklaşık 2,5 yıl süren restorasyonun ardından ibadete açıldı.

Kayseri Kahraman Çelebi Cami'nin temeli atıldı!

Kayseri Melikgazi Belediyesi, hayırsevere tarafından yaptırılacak Kahraman Çelebi Cami ve Hatice Çelebi Kur’an Kursu’nun temelini attı.

Molla Çelebi Camii yeniden yapılacak!

1958'de yıkılan ve 2011 yılında 1. derece korunması gerekli kültür varlığı olarak tescillenen Molla Çelebi Camii Yeniköy'deki yerinde yeniden hayata geçirilecek.

Beyoğlu'ndaki Molla Çelebi Camisi açıldı!

Beyoğlu'nda bulunan Mimar Sinan'ın eseri Molla Çelebi Camisi, yaklaşık 2,5 yıl süren restorasyonun ardından ibadete açıldı.

Kabataş Martı Projesi sahildeki yapılara zarar mı veriyor?

Kabataş’taki Martı Projesi’nin inşaat çalışmaları hızla ilerliyor. Çalışmalar esnasında 428 yıllık Molla Çelebi Camii’ye zarar verildiği iddia edildi.

Zeyrek Cami'nde restorasyon çalışmaları tamamlanıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak’a restorasyonu tamamlanma noktasına gelen Molla Zeyrek Cami’ni gezdirdi.

Osmancık Beylerçelebi Cami’de çalışmalar başladı!

Osmancık Belediyesi tarafından yaklaşık 1 Milyon TL’ye ihale edilen Beylerçelebi Cami Restorasyonu ve Çevre Düzenlemesi Projesinin çalışmalarına başlandı.

Çorum Osmancık Otobüs Terminali için imzalar atıldı!

Osmancık Belediyesi'nin 4 büyük yatırımından Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali ile Beylerçelebi Cami Restorasyonu ve Çevre Düzenlemesi işinin yapım sözleşmesi imzalandı.

Osmancık Beylerçelebi Cami restore edilecek!

Osmancık Belediyesi, şehrin imajına deriştirecek yatırımlara devam ediyor. İlçenin sembollerinden Merkez Beylerçelebi Cami (Büyük Cami ya da Ulu Cami) restorasyonu ve çevre düzenlemesi ihale edildi.

Bursa'da 600 yıllık cami hizmete açıldı!

Bursa’da Sultan Çelebi Mehmet’in süt annesi Daye Hatun tarafından 600 yıl önce yaptırılan cami, Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenerek halkın hizmetine sunuldu.

Çelebi Sultan Mehmed Cami inşaatı denetlendi!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, hava sıcaklığının 47 dereceyi gösterdiği öğle saatinde Çelebi Sultan Mehmed Camii inşaatını denetledi.

Trabzon Molla Halil Cami'nin inşaatı ne zaman bitecek?

Trabzon'un Ortahisar ilçesi Karşıyaka Mahallesi'nde yapımına 2006 yılında başlanan Molla Halil Camisi, mimarisi nedeniyle kiliseye benzetilmesi nedeniyle para yardımı yapılmayınca 10 yıldır bitirilemiyor.

Antalya Çelebi Sultan Mehmed Cami'ye ilk tuğla kondu!

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü 7 gün 24 saat Kuran'ı Kerim okunacak Çelebi Sultan Mehmed Camii'nin duvarına ilk tuğlayı koyarak, ikmal inşaatı başlattı. Tütüncü, tuğlanın arasına mektup da bıraktı.

Çorum Osmancık Beylerçelebi Cami’nin çevre düzenlemesi yapılıyor!

Osmancık ilçesinin en büyük camisi olan Beylerçelebi Cami’nin (Büyük Cami) bahçesinde belediye tarafından çevre düzenlemesi yapılıyor.

Molla Çelebi Cami Haberi

Molla Çelebi Cami

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, Sarıyer Yeniköy Plaj Parkı içindeki Molla Çelebi Cami, Şeyhülislam Zembili Ali Efendi'nin oğlu Fudayl Efendi (Molla Çelebi) tarafından 1550'li yıllarda inşa ettirildi. Camii, Demokrat Parti döneminde 1958'de  yol güzergâhında bulunduğu için yıktırıldı. Bugün park olarak kullanılan alanda caminin yeniden yapılması projesi 2011'de gündeme geldi.

İstanbul 3 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Korumu Bölge Kurulu, 2011'de Molla Çelebi Camisi'nin 1. derece korunması gerekli kültür varlığı olarak tescilledi. Caminin özgün yerinde yeniden inşa edilmesi için restitüsyon ve rekonstrüksiyon projeleri hazırlandı. 2016'da aynı kurul camiye ilişkin sunulan projeyi bazı düzeltmeler yaparak uygun buldu ve caminin bir parçası olan tarihi şadırvanı da 1. derece korunması gerekli kültür varlığı olarak tescil etti.

PLAN DEĞİŞTİ

Günümüzde yerinde bulunmayan Molla Çelebi Camii ve...