02 / 08 / 2024

Moodys dolar uyarısı

Moodys dolar uyarısı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Malezya, Türkiye ve Şili gibi yüksek dış borç ödemesi bulunan ülkelerin para birimlerindeki değer kaybının, şirketlerin dış borç ödemelerini daha maliyetli hale getirdiğini bildirdi.

Dolar için ağustos uyarısı! Elimizdeki dolarları bozduralım mı? Dolar ne kadar olacak?

Piyasaların merakla beklediği enflasyon rakamlarının açıklanması ile birlikte dolar kurunda yükseliş başladı. Peki elimizdeki dolarları bozduralım mı? Dolar için ağustos uyarısı! Dolar ne kadar olacak?

Altın ve dolarla ilgili perşembe ve cuma günü uyarısı. Uyarılar peş peşe geldi. Altın alacaklar yetişsin

Altın ve dolar fiyatları hakkında Perşembe Cuma uyarısı geldi. Altın ve dolar alacak vatandaşların bu uyarıyı dikkate alması gerekiyor.

Doları olan duymadım demesin! İslam Memiş'ten çarşamba ve perşembe gününe dikkat uyarısı geldi!

Ekonomi uzmanı İslam Memiş, dolar açısından Çarşamba ve Perşembe günün öneminden bahsetti. İşte detaylar!

Dikkat! Bakanlıktan bedelli askerlik hizmetine müracaat edeceklere önemli ödeme uyarısı

Milli Savunma Bakanlığı'ndan bedelli askerlik hizmetine müracaat edecek vatandaşlara yönelik önemli ödeme uyarısı yayımladı. İşte detaylar...

Yaş çay fiyatları fırladı! Üreticilere ''Acele etmeyin'' uyarısı geldi! 2023 yaş çay fiyatı ne kadar oldu?

Rize Ziraat Odası Başkanı Bünyamin Arslan, çay hasadında hava şartlarına bağlı  bir rekolte düşüklüğü olduğunu söyleyerek üreticilere'' acele etmeyin'' uyarısında bulundu. Yaş çay fiyatları fırladı! Yaş çay fiyatları ne kadar oldu? 2023 yaş çay fiyatı ne kadar oldu?

Sağlık Bakanı'ndan son dakika uyarısı! Hastanelerin yüzde 25'i kapanabilir!

Almanya Sağlık Bakanı Karl Lauterbach'dan son dakika uyarısı geldi. Hastanelerin yüzde 25'i kapanabilir... İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Gram altın için kritik 28 Mayıs uyarısı: İslam Memiş 1.550 lirayı işaret etti ve tek tek açıkladı! Altın alacaklara şok!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş'ten seçim öncesi son dakika gram altın uyarısı geldi. Peki gram altın yükselecek mi düşecek mi? 

Hava Durumu Uyarısı: 14 il için ani sel, dolu ve hortum riski var!

Yarın ülke genelinde sağanak yağışlar bekleniyor. İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'da şiddetli yağış tahmini yapılıyor. 14 şehir için sel, su baskını, dolu, yıldırım ve hortum uyarısı geldi.

İzmir için son dakika deprem uyarısı! Jeofizik Mühendisleri Odası açıkladı: Yaklaşık 6.5 büyüklüğünde... 

Jeofizik Mühendisleri Odası tarafından, İzmir'in Konak ve Karşıyaka gibi ilçelerinde zeminin çok zayıf alüvyon tabakadan meydana geldiğine dikkat çekildi ve deprem uyarısı yapıldı.

IMF'den son dakika temerrüt uyarısı: Ciddi yansımaları olur!

Uluslararası Para Fonu (IMF) Sözcüsü Julie Kozack yaptığı açıklamada ABD'nin temerrüde düşmesi durumunda söz konusu bu durumun yalnızca ABD için değil, küresel ekonomi için de çok ciddi yansımaları olacağı uyarısını yaptı.

Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut'tan dolar uyarısı! Bu kez çok kesin konuştu!    

Piyasa uzmanı Evren Devrim Zelyut'tan ''Altın ve dolardan kötü haberler vereceğim'' açıklaması yapıldı. Yeni zam dalgası, yeni vergi dalgasının olacağını söyleyen Zelyut, dolar ve altın için çok kesin konuştu.

Marmara bölgesi için 'şiddetli yağış' uyarısı!

Yarın için Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Marmara Bölgesi'nde kuvvetli yağış uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarısına göre, 19 ilde şiddetli sağanak yağış bekleniyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yağışların devam edeceği uyarısını yaparak, hangi 19 ilde yağış beklendiği konusunda detayları açıkladı. Haberimizde konuyla ilgili tüm bilgiler yer alıyor.

Moodys dolar uyarısı Haberi

Moodys dolar uyarısı

Moody's'in resmi internet sitesinde yer alan raporda, dolardaki değer artışının geniş dış finansman ihtiyacına sahip ülkelere etkileri değerlendirildi.


Raporda, doların değer kazanmasının, bazı ülkelerin para birimlerindeki değer kaybı ve döviz rezervlerindeki azalış nedeniyle dış baskılar yarattığı belirtilerek, "Bu baskılar, sermaye çıkışlarına veya sermaye girişlerinin belirgin şekilde azalmasına yol açarsa, geniş dış finansman ihtiyacına sahip ülkelere zarar verebilir" denildi.


Malezya, Türkiye ve Şili gibi yüksek dış borç ödemesi bulunan ülkelerin para birimlerindeki değer kaybının, şirketlerin dış borç ödemelerini daha maliyetli hale getirdiği aktarılan raporda, yabancı kreditörlerin, yerel para cinsinden dış borcu yeniden finanse etme isteğinin de azalabileceği kaydedildi.


Raporda ayrıca, Türkiye ve Güney Afrika gibi cari açığı yüksek olan ülkelerin, açıklarını finanse etmedeki zorluklar nedeniyle dış baskılara karşı daha savunmasız oldukları...